Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vuosikatsaus ja tavoitteita

Vuodenvaihteessa kuuluu kai katsoa taaksepäin siihen, mitä kuluneiden kuukausien aikana on tapahtunut. Tässä siis yhteenvetoa, ja jotain toiveita siitä, mitä vuosi 2012 saisi tuoda tullessaan.Tammikuu:
Harrastimme hiihtoratsastusta, ihmettelimme ennätyslunta ja pakkasta ja kisasimme vähän esteitä. Tässä vaiheessa meillä oli vahva usko siihen, että esteradat kutsuvat kesällä meitä ihan tosissaan.

Helmikuu:
Treenailimme istuntaa ja kävimme kouluvalmennuksessa. Ihmettelimme edelleen kiristyvää pakkasta. Käsittämättömällä fanaattisuudella yritin selvittää Charlyn entistä omistushistoriaa ja polveutumista, joista koskaan ei selvinnyt mitään.Maaliskuu:
Jatkoimme istunta- ja estetreenejä. Päivitimme satulatilannetta. Kaaduimme nurinniskoin maapuomiin ja saimme lievän aivotärähdyksen. Osoitimme jotain edistymisen merkkejä, mutta tunsin tarvetta johonkin uuteen alkuun koko touhulle.

Huhtikuu:
Vaihdoimme tallia, muutimme Kirkkonummelle. Charly pääsi tehotreeniin ja ratsastaja myös. Kuukausi oli hämmentävä ilotulitus erilaisia uusia oivalluksia ja itkupotkuraivareita toistuvasti maneesin hiekkaa maistellen.Toukokuu:
Opimme uutta. Treenasimme pilatesta. Hyppelimme vähän kisoissa. Nautimme kevätauringosta. Ratsastin kovasti kaikilla mahdollisilla hevosilla.

Kesäkuu:
Koulupuoli alkoi tuottaa uusia elämyksiä. Kävimme parit estekisat ja minulla oli takki tyhjä, samoin hevosella. Hyppely ei tuntunut tuottavan mitään iloa - siispä tauolle. Kävimme näyttelyssä. Muuten rentoilimme.Heinäkuu:
Vietimme laidunkautta. Sain elämyksiä vierailla hevosilla ratsastamisesta. Kävimme Ypäjällä sennumeetingissä keräämässä kokemuksia.


Elokuu:
Treenailimme vaihtelevalla menestyksellä ja pohdiskelin yhteistyömme yleistä mielekkyyttä ja sitä, mitä pohjimmiltaan haluan.

Syyskuu:
Koulukisailimme siedettävällä menestyksellä ja maastoilimme, josta näyttikin tulevan yllättäen Charlylle tosi mieleistä. Ratsastin paljon myös muita hevosia ja hetkittäin kuvittelin kehittyväni.

Lokakuu:
Kävimme seuraamassa HIHSiä, erilaisia kursseja ja itsekin hyppelemässä pitkästä aikaa estekurssilla. Koimme hyviä hetkiä ja turhauduimme. Totesin, että on taas aika palata istuntatreenin ja perusasioiden pariin.Marraskuu:
Olimme liian työkiireisiä ratsastuksen kannalta. Kokeilimme uusia välineitä ja ideoita. Lennu tuli taloon.

Joulukuu:
treenasimme perusistuntaa ja perusratsastusta. Hetkittäin palaset olivat kohdallaan. Vietimme tunteja ja tunteja klinikoilla. Tunnelin päässä näkyi taas valoa: ehkä tästä joskus vielä jotain tulee. Odottelimme lunta, jota ei tullutkaan. Kuljetimme muutaman päivän autolla vettä sähköttömälle, vedettömälle ja puhelimettomalle tallille.Viime vuoden alussa listasin tavoitteita vuodelle. Toteutuivatko ne? Osittain - Charlyn liikkuminen on varmasti parantunut ja oma istuntani kokenut muutoksia, toivottavasti enimmäkseen parempaan suuntaan. Sen sijaan vuodesta ei tullutkaan kisauran räjähtävää starttia kuten kuvittelin. Isoin muutos on epäilemättä ollut muuttaminen ratsastuskoulun nurkista tavoitteellisemmalle yksityistallille. On vaatinut hetkittäin vähän sopeutumista ja oman ajatusmaailman muutosta huomata olevansa "uudessa maailmassa". Tunnetta voi verrata ehkä siihen, kun pikkukaupungista siirtyy opiskelemaan yliopistoon, ja yhtäkkiä tajuaa olevansakin aika pieni tekijä suuremmissa ympyröissä. Tunne kääntyi kuitenkin voitoksi: viime vuoden blogitekstejä selatessa kuvittelisin positiivista muutosta jo tapahtuneen. Päivittäin minussa (meissä?) elää vahva halu edelleen oppia ja kehittyä - sekä nauttia! Intohimosta ja elämäntavasta tässä onkin kysymys.

Jos nyt edelleen uskaltaisin päivittää tavoitteita tulevalle vuodelle, tässä olisi jotain:
1) kiinnittää jatkuvasti huomiota omaan istuntaan ja apujen käyttöön;
2) saada hevoset liikkumaan rennosti ja itseään oikein käyttäen;
3) tehdä vihdoin come back myös esteille - nyt aika alkaa olla siihen kypsä;
4) aktivoitua myös kisaamisen suhteen; ja
5) muistaa myös nauttia hevosen kanssa olemisesta ja kääntää huonotkin päivät voitokseen.

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja tosi kivan näköinen blogi :)

    http://team-n-l.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ninnu! Mukavan näköinen blogi teilläkin:)

    VastaaPoista