Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kaupungin ihanin jäbä

Välillä pienet asiat tekevät iloiseksi. Pienet, noin 155 cm kokoiset asiat. Minulla on ihana, suloinen ja yritteliäs setähevonen!

Eilen menin tunnille vähän ristiriitaisin fiiliksin. Ei ole muutenkaan ihan voittajan olo, ja innostusta laski entisestään havainto siitä, että se kuuluisa Joku Muu on siivonnut kaikki käyttökelpoiset kannukseni parempaan talteen. Ilmoitin heti kättelyssä, että tässä voi katketa verisuoni päästä kesken tunnin, kun yritän maanitella Setä C:tä liikkumaan.

Mutta setähän liikkui ihan itse! Välillä tarvittiin pieniä muistutuksia raipalla, mutta onnekseni tunnin alkupuolella tehtävät siirtymiset aktivoivat sitä tälläkin kertaa. Seuraavaksi hevosia jumpattiin: ensin väistöjä, sitten klassinen avoa-voltti-sulkua -tehtävä. En ollut etukäteen ollenkaan vakuuttunut siitä, että avot ja sulut onnistuisivat millään tavalla, mutta Charly alkoi oikein mukavasti reagoida apuihin ja varsinkin toiseen suuntaan avot ja sulut olivat mukavan laadukkaita.

Laukkaosiossa tehtiin ensin vähän siirtymisiä ja sitten siirryttiin tekemään laukanvaihtotehtävää, jossa keskihalkaisijalle asetetun kavaletin yli piti hypätä ja vaihtaa suunta, ja tietysti myös laukka. Voi että miten liekeissä pieni mies oli! Meno vain parani siinä vaiheessa, kun tehtävä vaihtui lisäämis-kokoamisharjoitukseksi. Okei, kokoaminen ei ollut ihan "meidän juttu", mutta lisäykset onnistuivat senkin edestä. Tunnilla oli poikkeuksellisen suuri yleisö, ja naurunsekaiset kannustushuudot kantautuivat hyvin ratsastajankin korviin.

Hyvä mieli, todella hyvä! Olen ihan superiloinen siitä, että vanheneva hevoseni jaksoi niin mainiosti ja alkukankeuden jälkeen taipui ja vertyi oikein hyvin. Minäkin kuulemma näytin selässä "ihan oikealta ratsastajalta" (!!!). Huikeaa kehitystä on kuulemma parissa viime vuodessa tapahtunut. Olo on huojentunut: ehkä se kehitetty taito ei kokonaan katoa, vaikka vähän telakalla ollaankin?

Loppuun vielä pieni pätkä meidän Facebookissa kiertäneestä haastevideosta. Tässä osiossa ihana TalliJäbä -95 vetäisee kisajuoman ykkösellä alas, ihan niin kuin haasteen säännöissä vaaditaankin...

7 kommenttia:

 1. Hahaa ! nama hevospaapat kylla todellakin piristavat mielta. Eilen ratsastin hra P:lla ja se oli niin porheana....kunnes huomasin etta se oli mukeltanut kielensa ulos suusta (hajotettuaan turpahihnansa viime viikonloppuna, uudet suitset on tilauksessa)....voi luoja etta nauratti... mulla on hieno hevonen jolla kieli roikkuu suupielesta...sitten se pysahtyi valilla kakalle antaumuksella., mista sen sai heratettya vain naputtamalla raipalla....Kehitetty taito ei tosiaankaan katoa ja viela se sinunkin paivasi saapuu....:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paapat ovat ihan parhaita, niistä riittää kyllä monenlaista iloa ja hupia...

   Poista
 2. Charly....voi että on söpö, ups tarkoitan tietysti komea. Ja 155 justiinsa oikea säkäkorkeus. Oikea karju ja miestenmies, vetää sangollisen ruskeaa lientä pohjanmaankautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niiiiiin iso ja kova mies kun sillä päälle sattuu; eikä yhtään tajua näyttävänsä lähinnä teddykarhulta! :D

   Poista
 3. Voi miten kiva oli lukea Challesta ja susta näin iloisia kuulumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sentään jotain iloistakin, vaikka ihan kaikkea en tänne aina kirjoita.

   Poista
 4. Tarjosin jouluna Tintille kotikaljaa. Ei kelvannut. Naapurikarsinan nuori tamma maistoi varovasti. Ei kiitos enempää. Toisen puolen vanha tamma nuoleskeli tottuneemmin, mutta ei ryhtynyt juomaan sekään. Pikkuveli, ruunanretale sitten ryysti loppuun eikä edes piisannut!

  VastaaPoista