Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kevätsiivous

"No moro! Ootko vielä töissä?"
"Joo, kuinka niin?"
"Ajattelin vaan. Että ei ole varmaan kiire tuoda sinulle vielä autoa. Ajateltiin mennä vielä käymään parissa paikassa. Yks juttu kuitenkin..."
"Nih?"
"Että miks täällä autossa haisee taas hevosen p****?"

Ai mitenkö niin? No kun kevät ja kevätaurinko innnostivat kerrankin siivoamaan tallin takakaapit kunnolla. Talvikamat pakettiin, kesävarustetta tilalle. Pari lajiteltua kassillista turhaa tavaraa, jotka odottavat kirpputorille tai muuten kierrätykseen päätymistä.

Koska tammikuu oli pitkä ja hikinen, päätyi auton perään muutama pieni nyssykkä pestävää pyykkiä:


Jep. Neljä kassillista. Ovathan toppaloimet toki paksuja, painavia ja tilaavieviä, mutta kieltämättä tuollainen kasa ikea-kasseja täytti kohtuullisen hyvin Panzerwagenin tavaratilan. Ajattelin, että pienimmän riesan tie on siirrellä niitä sieltä pesukoneeseen vähitellen, jos vaihtoehto on välivarastoida koko läjä kylpyhuoneeseen pesukoneen eteen. (Meidän pesukone sivumennen sanottuna on elinkaarensa loppupäässä. Siksi minulla on "lupa", suorastaan toive, pestä siellä kaikkea epämääräistäkin, koska vanhan hajoamista jo suorastaan odotetaan. Sikälimikäli joku haluaa kokeilla samaa, voin kertoa, että XL-kokoinen kaulakappaleellinen toppaloimi menee iäkkääseen peruspesukoneeseen, kun oikein kunnolla tunkee.)

Jos ihan rehellisiä ollaan, osa pyykättävistä odottaa myös pesulakeikkaa. Olen vuosikaudet operoinut lähinnä oman koneen voimin, mutta viime syksynä tallikaverin yllytyksestä laitoin muutaman loimen paikalliseen pesulaan, joka vastaanottaa myös hevospyykkiä. Lopputulos oli hyvä, hinta edullinen. Tänä keväänä aion olla kätevä emäntä, jota likaiset talviloimet eivät yllätä enää säilytyskassista kesän jälkeen!
Villapesuohjelma on pyörinyt jo. Tulokset pihalla auringonpaisteessa kuivumassa.

Missä ja miten muuten säilytätte loimia ja huopia? Minun suosikkituotteeni on Ikean Dimpa -säilytyspussi, joka on taitetuille loimille juuri sopivankokoinen sekä kätevä säilyttää ja kantaa. Kaikenlisäksi se on myös kestävä. Satulahuoville välttäisi kuitenkin ehkä vähän pienempikin koko...

Käyttöhuovat odottavatkin tallilla. Arvaatteko, mistä väreistä tykkään? Näytän muutenkin olevan hyvin merkkiuskollinen...

5 kommenttia:

 1. Mä oon myös miettinyt kätevämpää säilytysratkaisua huoville ja ennenkaikkea pinteleille. Vielä en ole keksinyt.... Kerro täällä jos saat jonkun hyvän idean! :D Meillä kun on huovan juuri tuollain samalla tavalla pinottuna päällekkäin.

  Tuohon Dimpa-pussiin saattais kyllä mahtua useampi pintelisetti.

  VastaaPoista
 2. Vannon myös Dimpan nimeen loimien säilytyksessä. Huovat säilytän IKEAn "sängynaluslaatikossa" eli sellaisessa leveässä matalahkossa muovilaatikossa jonka kansi suljetaan "nipsuilla".

  VastaaPoista
 3. puutarhavajassa...ja kayttokamat on tallilla. Ma ostin muutes nettikaupasta pintelikassin, pitanee ottaa siita kuva, ajattelin sellaista kokeilla.

  VastaaPoista