Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

tiistai 13. lokakuuta 2015

Talvi yllätti ratsastajan

Yritän jatkaa samanlaisissa aurinkoisissa tunnelmissa kuin viikko sitten, mutta totta se on: talvi tuli (tai ainakin syyskylmät) ja sen mukana myös Talvi-Kessi. Talvi-Kessi on eläin, joka palelee. Kun lämpötila laskee alle +10 asteen, tuulee ja/tai sataa, jumittuu selkä, jalka ja korvienväli. Minusta on tullut sellainen ylihysteerinen loimittaja, joille kaikki aina nauravat. Kun hain aikanaan Kessiä kotiin hyvän aikaa vapun jälkeen, ja se seistä tönötti myyntitallin tarhassa toppaloimi niskassaan, ajattelin, että raukalla ei ole ollut mukana mitään muuta. Sittemmin olen oppinut, että kaikkeen on syy.

Eli pinkeästi ja jäykästi mennään. Hyvää on sentään se, että joka kerta onnistun ratsastamaan hevosen melko kivaksi. Kesään ja vielä viikontakaiseen verrattuna se kuitenkin vaatii huomattavasti työtä. Viikon kohokohta oli ratsastaa Kessin tarhakaverilla, yleisesti erittäin "hankalaksi" ja "persoonalliseksi" tunnetulla hevosella. Sehän meni oikeinkin hyvin! Mutta oman hevosen kanssa tämä ratsastuksen ilo on ollut vähän rajallisempaa.

Toivottavasti en kuvittele täysin omiani, jos sanon, että talvioireilu on nyt vähäisempää kuin aikaisempina syksyinä. Kylmä, karvanvaihto ja epäilemättä kylmästä maasta suuhun kulkeutuva vähemmän vatsaystävällinen lakastunut heinä tuntuu varmasti ikävältä. Ei tässä nyt ihan kirvestä kaivoon heitetä - katsotaan auttaako lämpöhautomiskuuri notkistamaan lihaksia. Kiirehän ei ole mihinkään.

Mutta saisiko edes toivoa vuorokauteen lisää valoisia tunteja ja vähemmän mustaa jäätä tallitielle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti