Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 4. tammikuuta 2016

Vuosi 2015, osa II


Tammikuu
Tammikuussa vakivalmentaja oli lomalla ja treenasimme hevosen suoruutta Mini Wahlbergin opastuksella. Hyödyllisiä harjoituksia haittasi talven ensimmäinen silmätulehdus sekä olkipelletin syönti, joka kirvoitti kommentiboksissa vilkkaan keskustelun, ja sain lukuisia hyviä ehdotuksia tilanteen parantamiseksi.

Helmikuu
Helmikuussa jatkettiin silmätulehduskierteen kanssa. Kevyttä ärsytystä aiheutti Kessin keksintö riisua kaikki silmää suojaavat varusteet tarhamäen yläpäähän. Innostuin muistelemaan myös hevosharrastuksen alkuvaiheita.

Maaliskuu
Maaliskuun iso asia oli huomata, etttä siirtyminen ryhmätunneilta lähes pelkästään yksityistunneille muutti omaa ratsastusta ja treenaamisen tehokkuutta todella paljon. Tämä on ollut vuoden parhaita päätöksiä! Kisakausi käytiin korkkaamassa mukavin tuloksin, ostettiin uusi kypärä ja muuten vaan fiilisteltiin hyvää nousujohteista olemista.

Huhtikuu
Huhtikuussa käytiin rataharjoituksissa, jumppailtiin ja muisteltiin menneitä. Nousujohteista fiilistä latisti selkäjumi ja silmätulehduksen paluu.

Toukokuu
Toukokuussa olen kirjoitellut kohtuullisen ahkerasti. Päällimmäisiä ajatuksia on ollut yhteenveto kahdesta ensimmäisestä vuodesta Kessin kanssa, selkäjumien pohdintaa ja varustehankintojen miettimistä. Playsson –portaalin aloitus on totta kai myös noteerattu. Jälkikäteen voi sanoa, että tässä vaiheessa alkoi muu tallin ulkopuolinen elämä olla aika rankkaa.  Pari viikkoa teho-osastolla, läheisen poismeno, hautajaisjärjestelyt ja siitä eteenpäin… Ei näitä muita huolia jatkossakaan blogissa tulla jakamaan, mutta jälkikäteen omia tekstejä lukiessa näkyy huolestuneisuus ja stressitason nousu.

Kesäkuu
Kesäkuussa oli vuorossa etu- ja takapään vuosihuolto, eli sekä lääkäri- että hammaslääkärikäynti. Niistä toipuessa fiilisteltiin hyvien tallikaverien merkitystä, treenattiin enemmän ja vähemmän rankasti ja loppukuusta vielä huvituttiin, kun Kessistä oli eläinlääkärin laskussa tullut suomenhevonen.

Tämän takia kuvia on vain rajallisesti...
Elokuu
Elokuussa tuupattiin laidunlötköä hevosta, ihmeteltiin vähän EM-kisoja ja omia tuntemuksia satulassa sekä ennen kaikkea kipuiltiin ajan, rahan ja terveyden muodostaman kolmiyhteyden keskellä. Kesän aikana maailma oli vahvasti alkanut tuntua kaatuvan päälle, ja siksi mietin välillä kovastikin, onko tässä harrastuksessa mitään järkeä.

Syyskuu
Syyskuussa pohdin hevosalan yritysten palvelukulttuuria eräistä kokemuksista suivaantuneena. Kerroin myös loppujen lopuksi, mitä ratkaisuja keksin akuutin aika- ja rahapulan selättämiseen. Kuukauden huippuhetki oli Ville Vaurion valmennuksessa käynti, joka loi toivoa siihen, että suosta vielä noustaan.

Lokakuu
Lokakuussa fiilisteltiin hyviä ratsastushetkiä ja käytiin HIHSissä. Ja siinäpä se lokakuu sitten hurahtikin!

Marraskuu
Kiireinen elämä jatkui marraskuussa entistä pahemmalla kaaoksella. Ehdin silti pohtia mukavia asioita harrastukseen liittyen ja muistella myös vuosi sitten edesmennyttä setähevosta.

Joulukuu
Joulukuu alkoi Aira Toivolan istuntaklinikalla ja loppukuusta pääsin jo vähän taas vanhan kunnon valmentautumisrytmin makuun. Uutta vuotta päästään käynnistelemään tuotetestauksen merkeissä.

Jos vuosi 2015 oli (huonosti)  hallittu kaaos, uuteen vuoteen sopii kai toivoa mielenrauhaa, hyvää oloa ja aikaa itsensä kehittämiseen?
 
(Postauksen kuvat Minna Alaspää)

2 kommenttia:

 1. Oi, olin jo unohtanut Minin valmennukset! Se oli huippua.
  Ihan varmasti uusi vuosi on nyt vähän rauhallisempi, ja kerkeät "downshiftata" (heh) tallilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä ihan huippuja! Olisipa siihen mahdollisuus jossain viheessa vielä uudestaan...
   Mä niin kovasti tarvitsen nyt sitä downshiftausta! Tänäänkin koko päivä meni ruuvaillessa kaappeja kasaan.

   Poista