Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 16. toukokuuta 2013

Once again Göteborg

Göteborg tuli ja meni, ja kivaa oli - taas kerran. Suurimman osan kuvasaldosta söi Nokian huolto (kiitos vaan paljon tästäkin!) mutta tässä vielä muutama tunnelmapala.Tänä vuonna Göteborg Horse Show oli poikkeuksellinen: keväisen ajankohdan lisäksi katsojia hemmoteltiin maailmancupin finaaleilla sekä koulu- että esteratsastuksessa! Varsin ainutkertainen tilanne, joten lähialuematka oli enemmän kuin kannatettava senkin puolesta.


Tässä oltiin maailmancupfinaalin katsomossa. Finaali käytiin kolmena eri osakilpailuna, ja meillä oli onni myötä: viimeisimpään sunnuntain finaaliin osuivat istumapaikat riville 4! Olimme siis enemmän kuin lähellä. Kuvasta ei edes välity, miten massiivisilta esteet lähietäisyydeltä näyttivät. Kentällä kulkevista ihmisistä saa vähän osviittaa mittakaavasta.(Tuntematon ruotsalainen ei ymmärtänyt ottaa päätään pois meidän valokuvista.)

Myös koulufinaalia saimme seurata lähes eturivistä. Se oli kaunista. Nokia söi kuvat. Voitto meni oikeaan osoitteeseen, ja muutama muukin suosikki joukosta erottui. Tuomaristo alkaa selvästi suosia taas rennon näköistä ratsastusta ja ratsukon harmoniaa tiiviin prässäämisen sijaan. Tuttu keskustelu eläinrääkkäyksestä ja "r-sanasta" käytiin myös Ruotsin lehdistössä kisan aikaan. Kuten jo sanoin, voitto meni oikeaan osoitteeseen.

Muutkin kisaluokat olivat hienoa katsottavaa, vaikka niitä seurasimmekin riveiltä 25+. Erityisen vaikutuksen tekivät myös ruotsalaiset junnuratsastajat ja ponit. Siistiä menoa! Väliaikaohjelmaan oli myös panostettu. Flyingen opettajien toteuttama ohjasajokatrilli oli kerrassaan upea. Hienoja olivat myös palkintojenjakoihin osallistuvan kuninkaallisen vartiokaartin valkoiset hevoset, joista toisella tosin eivät ihan hermot pitäneet jännittävässä tilanteessa.

Myös expo oli jälleen oma uskomaton itsensä. Mutta uskotteko, että tällä kertaa en juuri edes shoppaillut? Tulevaisuuden pohdinnat - erityisesti se fakta, että kaikkeen ihquun käytetyt rahat ovat mahdollisesta tulevasta hevosbudjetista pois, hillitsivät ostoksia niin, että kaikki kaverit pistivät tällä kertaa paremmaksi.

Mutta näytetäänpä edes vähän kuvia:

Jos minulla olisi miljonääri miehenä tai suuryritys sponsorina, voisin sijoittaa uuteen kuljetuskalustoon. Vaatimattomana tyttönä uusi traikkukin riittäisi:


Tuo olisi kovin kätevä, koska jopa kolmen hevosen matkustustilan lisäksi sieltä löytyisi varustetila, jossa on....

...vessa ja suihku....

... keittiö....
... ja jos kisaväsy iskee, niin päiväunillekin pääsee!Ja ainahan voi ostaa lisää saappaita...

... tai vielä lisää saappaita! Allaolevat voisivat olla jo melkein oikeasti kivat.


Mikä parasta, Göteborgissa pääsi myös ratsaille! Kas tässä, ratsuna itse Ninja La Silla:

(Huomautettakoon, että kuvattavien keski-ikä näytti yleisestikin ottaen olevan 30+. En siis ollut ainoa, joka meni tunkemaan päänsä pahvi-Roffeen!)

Ruotsalaisen kisayleisön eläytyminen suorituksiin ja kannustus on vertaansa vailla. Ja siis kaikille kilpailijoille!  Tosin jokainen ruotsalaisratsastaja sai aikaan melkoisen huutomyrskyn, ja aina kun areenalle tuli kansallissankari Rolf-Göran Bengtsson, räjähti katsomo suorastaan liekkeihin. Samanlaista hyvää fiilistä haluaisi nähdä myös suomalaisissa kisoissa. Järjestelyt ovat kaikin puolin hyvät ja ammattimaiset. Kotimaiseen tapahtumaan verrattuna iso plussa pitää antaa myös areenan ruokahuollolle: vaihtoehtoja löytyy paremmin myös "tyttöruoan" ystäville, eikä ongelmaruokailijankaan tarvinnut katsoa kuivin suin toisten syömistä.

Sen verran voimakkaasti minulla on vielä tunteet pinnassa, että lauantain GP-näytöksessä toteutettu Ninja La Sillan eläkkeelle jääminen dramaattisesti Titanic-musiikin tahdissa aiheutti itkukohtauksen, jolle ei meinannut tulla loppua ollenkaan. Selostus, jossa kerrottiin tunteisiin vetoavasti, miten Ninja pääsee laukkailemaan "till gröna ängar" toi esille kyyneltulvan, jota olen pidätellyt. (Ninja siis pääsee ihan fyysisesti kasvattajalleen Meksikoon vihreille laitumille laukkailemaan, mutta asia ilmaistiin varsin dramaattisesti.) Onneksi kaverin pohjattomasta käsilaukusta löytyi loputtomasti nessuja. Kyllä vieressä istuneet ruotsalaiset taisivat ihmetellä, miten moinen esitys kävi niin vahvasti suomalaisturistin luonnolle.

Huippureissu jälleen kerran! Ensi vuonna ehkä tätä lisää, tai sitten jotain muuta! Osaisitteko suositella jotain muuta kivaa hevostapahtumaa, johon pääsisi kohtuullisin kustannuksin ja jossa olisi vastaavasti monipuolista nähtävää?
4 kommenttia:

 1. Minä jouduin ihan telkkarista katselemaan nuo finaalit, mitta oli todellakin hienoa, että oikeasti rento ja pehmeä hevonen voitti koulun!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voitto kuului Helenelle ja Damon Hillille! Muutama muukin hieno suoritus oli joukossa. Erityissuosikkeina jäi mieleen vanhempi kanadalainen täti ja tämän pieni kimo. Eivät näyttävyydessä pärjänneet voittajille, mutta ainakin paikan päällä ratsukosta välittyi kivasti yhteinen sävel ja molemminpuolinen luottamus. Sellaista haluaisin omaankin ratsastukseen.

   Poista
 2. Kävin hakemassa Cavalorin varastolta (maahantuojalta?) rehulastin meidän tallille ja sen omistaja kertoi olleensa Briteissä Badmintonin kenttäkisoissa katsomassa ja kehui reissun maasta taivaisiin! Expo oli kuulemma loputon ja päivät olivat kuluneet linnan puistonurmikolla piknik-korin ja kuoharilasin kanssa aurinkoa ottaen ja maastoradalla laukkaavia ratsukoita katsellen :) neljän päivän lippu alueelle oli ollut kuulemma 50 puntaa tai jotain sitä luokkaa, este- ja koulunäytöksiin oli pitänyt ostaa kai erikseen istumapaikat. Kuulosti kyllä niin upealta, että itsekin on joskus pakko päästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, juuri joku tuollainen reissu olisi upea! Kiitos vinkistä :)

   Poista