Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Huonotapainen omistaja ilmoittautuu

Nappasin haasteesta kopin Lauralta, ja vuorostani paljastan huonot tallitapani.

OHJEET: Nyt paljastateaan meidän ihmisten "huonot tallitavat". Mitä tyhmiä tai liian ison riskin omaavia juttuja teet hevosten kanssa siitä huolimatta, että tiedät niiden olevan huono juttu. Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain ja mukaan voi tulla silloin kun aihe on mieleinen.1) En käytä tallilla kunnollisia, turvallisia kenkiä. Syitä tähän on monia, suurimpana varmaan laiskuus ja kesäkelit. Ja se, että aika on jättänyt lempikumisaappaista, eikä tilalle ole löytynyt uusia vastaavia. Ja se, että varjelen varsinaisia ratsastussaappaita, ja haluan olla muun ajan muissa kengissä. En nyt puhu mistään crocseista tai släbäreistä, mutta tunnustettakoon, että "Sannan tallibaltsut" on käsite, joka meidän tallilla kyllä tiedetään. Tiedän, että niihin liittyy se päälle tallaamisriski tai mahdollisuus koko kengän tippumiseen. Karsinassa sisään menee purua ja pellettiä. Ei ollut ihan kuningasidea mennä niissä mutaiseen tarhaan. Mutku ei oo koskaan vielä sattunu mitään. Jep jep.

2) Tasapuolisuuden nimissä myös hanskat unohtuvat välillä töitä tehdessä. Tosin tunnustan rajani. Lastaan aina hanskat kädessä, samoin esimerkiksi Challea ei taluteta ilman hanskoja (ja mielellään ketjuriimua). Toisessa kämmenessäni on ikuiset muistot lähes 10 vuoden takaa siitä, miten käy kun yrittää väkisin roikkua paljain käsin nailonriimunvarressa. En suosittele. Hanskoista saarnaan jatkuvasti myös Herra Ekonoomille, joka täydellisen tietämättömyyden tuomalla itsevarmuudella pyrkii taluttelemaan ja lastaamaan myös täysin vieraita hevosia, vieraissa paikoissa. Mutku ei oo koskaan vielä jne.

3) Karsinan ovi voi olla puoliksi auki tai puoliksi kiinni. Järkevällä ihmisellä se on joko tai. Minullakin tämä koskee pelkästään Kessiä. Karkaajien Kruunaamattoman Kuninkaan kohdalla tästä ei tarvitse edes keskustella.

Todettakoon, että kypärän suhteen oli puolestaan lähes hysteerikko. Omalla tallilla on kaiken lisäksi sattunut pari tilannetta, jossa päässä ollut kypärä säästi paljolta. Ja mainittakoon, että kumpaankaan tapaturmaan ei liittynyt edes hevosta.

Tallibaltsut in action.
Huomatkaa myös heiluva ja seikkaileva kameralaukku ja eri taskuissa olevat putoilevat irtotavarat.
Ja kun sitä joku kysyy kuitenkin: kyllä, myös takataskussa on tavaraa. Turha ehdotella mitään muuta...
Muut huonot tapani eivät ole ison riskin asioita, mutta tyhmiä varmaan yhtä kaikki:

4) Varusteiden jälkihoito tulee usein vedettyä kevyen kaavan kautta. Liat pois ja naulaan. Saippuaa ehkä joo, mutta hinkkausta ja kiillotusta vähemmän. Suitsien ristittäminen on turhauttavaa ja tarpeetonta hommaa, muka. Eikä sitä kaikki muutkaan tee. Seli seli. Siisteys olisi kiva juttu, silloinkin kun Krisse-ystävän vierailu (ja aiheellisen palautteen saannin pelko...) ei ole lähitulevaisuudessa odotettavissa...

5) Hermorakenteeni ei kestä huonostikäyttäytyviä lapsia/koiria/mitä tahansa olentoja. Älkää käsittäkö väärin: meidän tallilla on ihquja nelijalkaisia ja aivan uskomattoman valloittavia lapsia, joiden kanssa viettää aikaa oikein mielellään. Senkin takia ne harvat poikkeukset, joihin joskus törmää kotona tai vieraissa, ovat kä-sit-tä-mät-tö-män är-syt-tä-vi-ä. Puhun nyt siis suunnilleen hevosen jalkoihin hyökkäävistä eläimistä, pikkulapsista jotka heiluttavat raippaa tai talikkoa päin hevosta eivätkä edes lopeta kiellettäessä tai muuten vaan öykkäröivistä aikuisista. Viimeksi mainituista tuli sivumennen sanottua nähtyä oikein kaikkien aikojen tapaus pari viikkoa sitten kisapaikalla X, ja tähän verrattuna kuka ja mikä tahansa tuntuu tällä hetkellä oikein herran enkeliltä. Lapsi tai eläin voi olla itse jossain määrin syytön huonoon käytökseensä, mutta olen monesti ollut kohtuullisen nuiva näiden omistajia/huoltajia kohtaan. En lupaa silti täysin parantaa tapojani tässä asiassa.

5 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa....juuri samat on mullakin listalla....mua arsyttavat kategoriassa 5 eniten kentalla sinkoilevat ja rakyttavat pienet piskit, joita pitaa raahata tallille....en tajua, eiko ihmisilla ole mitaan kasitysta siita etta koirien paikka ei ole kentalla kun siella on ratsastajia...ja tallibaltsut on mulla talli-mokkasiinit, oikein havettaa....

  VastaaPoista
 2. Hahaa, tallikengät on kyllä täälläkin kesäaikaan lähinnä vitsi, koska ihan hyvin voi flipflopeissa ratsastaa, hoitaa, lastata ... Ja hanskat, ne on käsissä vain ratsastessa ja silloin kun on kylmä ... Toisaalta, ehkä me alitajuntaisesti minimoidaan yllämainittujen huonojen tapojen riskit sillä ajatuksella, että suomen suvessa se aika milloin ei tarvitse toppakenkiä saatika hanskoja, on aika lyhyt ;)

  VastaaPoista
 3. Haha, tallibaltsut..... :D Vähän samanlaista listaa mullakin, edelleen, vaikka tyhmästä päästä on joutunut ruumis kärsimään kerran jos toisenkin. Mutta kun ne pikkujutut unohtuu niin herkästi. Jos joskus on ollut räpylästä nahka rullalla, niin sen tunteen muistaa vasta kun se on rullalla uudelleen. Sitten sitä vannoo ettei enää koskaan tee mitään ilman hanskoja, ja parin päivän päästä on taas se sama "whatever" -asenne päällä. Höh.

  Ja kappas muuten, tuttu mesta tossa toisessa kuvassa ;) Onko viime sunnuntailta?

  VastaaPoista
 4. Miten mulla jäi sun tallibaltsut rekisteröimättä kisapaikalla?! Mä sentään nimenomaan kisapaikoille kaivan jostain naftaliinista aina Sievin turvakärkiset, kun minusta juuri tuo lastaus tai vieraiden hevosen ympäröimänä oleminen on se varpaille suurin riski.

  VastaaPoista
 5. Hei! Olisin kysynyt tosta ruusunmarjasta mitä kerrot syöttämäsi, niin minkä merkkistä se on ja millaisina annoksina sitä annat? Meillä alettu antamaan hepalle tota supplease goldia ja mietin jos tuo tukisi sen vaikutusta.

  VastaaPoista