Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 15. maaliskuuta 2012

Miksi?

Miksi maneesissa on peilit? Kuvittelen asioiden menevän parempaan suuntaan, mutta peileistä näkyy hirven selässä läpsyttävä hylje. Miksi?

Miksi "emmää viitti" -hevosesta kuoriutuu sekunnin sadasosassa uljas eteenpäinpyrkivä ratsu, kun radiosta alkaa tulla sille mieleistä musiikkia? Miksi sen lempibiisin pitää olla "Poika saunoo"? Miksi sillä pitää olla niin huono maku?

Miksi ohjilla pitää olla ensin parinkin puolentoista litran limsapullon verran painoa, kun sitten asioiden alkaessa toimia riittää vain se ohjan oma paino? Miksi se ei riitä alkuverkassa?

Miksi useamman viikon pakollinen kisatauko aiheuttaa heti henkisiä paineita? Miksi kuvittelen, että se ratsastustaito pitäisi nyt hankkia tauon aikana ja mennä seuraavaan kisapaikkaan häikäisemään?

Miksi se musiikkihevonen pitää myös suomireggaesta, jota ratsastaja erityisesti inhoaa? Miksi sen pitää alkaa hytkyä, kun nämä tietyt listahitit tulevat radiosta?

Miksi se toinen hevonen (tai sen kaveri) päätti repiä uudenkin loimen kahden käyttöpäivän jälkeen?


Miksi se ennen vaikeampi kierrossuunta molemmilla hevosilla on nyt muuttunut  toista paremmaksi?


Miksi lihotettavalle hevoselle syötettävä erikoisherkkuruoka ei maistu, mutta seinänaapurit kyllä antavat reippaasti ymmärtää, että tätä herkkua pitäisi saada?


Miksi se kevät ei jo tule?

Miksi tällä naamalla ei ole päätynyt kovaksi siitosoriksi tai GP-ratojen komistukseksi, vaan joutunut tätiratsuksi Suomeen?
Ja miksi noiden kanssa on joka päivä vaan niin älyttömän kivaa, kaikesta huolimatta?

10 kommenttia:

 1. Kiitos taas tästäkin naurupläjäyksestä (myös edellisestä!), kirjoitat tosi hauskasti!

  Ja ihan samoja mietin eilen kotiin ajaessani, kun maastoköpöttelyn jälkeen havaitsin yhden kengän jääneen Unkarin pelloille - miksi irtokenkä tulee klo 18 kun edessä on pitkä viikonloppu (täällä on tänään pyhä), ruhtinaallisesti aikaa olla tallilla ja ratsastaa... mutta sitten tosiaan totesin, että maastossa oli niin kivaa, että yksi irtokenkä on pieni hinta siitä elämyksestä, kun uuden maastokaverin kanssa kaikki meni hienosti ja ruunat olivat erittäin hevosiksi! (Saatiin kengittäjä lauantaiaamuksi sentään ja just nyt ei pari extra-vapaata pahaa teekään, kun on ollut taas kovempaa treeniä alla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!
   Totta tuo kengitysjuttukin: nekin yleensä aina tipahtaa huonoimpaan ajankohtaan ja kengittäjän saaminen on yhtä helppoa kuin voittaa lotossa.

   Niin, ja
   "Miksi Unkarissa on pitkiä viikonloppuja ja aikaa ratsastaa, mutta Suomessa ei?" :)

   Poista
 2. Hyviä kysymyksiä, voin samaistua näistä useampaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, helpottaa kun en ole ongelmieni kanssa yksin!

   Poista
 3. Voi apua! *nauraa kippurassa*

  VastaaPoista
 4. Thihihihi! Hauska! :D Ja eläköön lajienvälinen yhteistyö! Kukapa olisi uskonut hirven ja hylkeen yhteispeliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mieluummin me oltais vaikka joku leijona ja pantteri...?

   Poista
 5. Lainaan tähän kaveriani, joka kommentoi viimeisintä blogitekstiäni Facebookissa seuraavasti: "ratsastus nyt on vaan niin kiittämätön laji, että siinä vaan aina toteaa olevansa ihan surkea, kehittymätön ihmisroska".

  Oot hauska! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiihii, ihmisroska nauraa täällä ystäväsi kommentille. Niin osuva!

   Poista