Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 1. lokakuuta 2012

Pääasia

Hetken jo epäilin, että pääni kutistuu. Todennäköinen syy löytyy kuitenkin kypärästä eikä sen alta - taas kerran on kypärän toppaukset menneet kasaan niin, että se pyörii päässä. Leukahihnaa saa kiristellä kesken tunnin. Vielä en ole löytänyt fiksua täytemateriaalia, jota voisin tunkea vuoren reunojen alle. Sileällä vielä pärjään, mutta esteillä olen pulassa. Viime viikon treenit vedettiin kirjaimellisesti lippa silmillä. Radalla kuultiin "missä este, mä en näe?" melkein yhtä monta kertaa kuin oli hyppyjäkin (no ok, sarjan jälkimmäisestä osasta ei tarvinnut erikseen kysyä). Valmentaja, joka on tottunut asioimaan myös pienten ratsastajien kanssa, joiden varusteisiin ostetaan kasvunvaraa, suositteli ensiavuksi tunkemaan kypärän sisään pipon tai hupparin hupun... Tällä päädytään siihen loistavaan lopputulokseen, että ehkä näen, mutta en kuule.

Vaikka jossain väitettiinkin, että vain huonot ratsastajat muka tarvitsevat kypärää (!), myönnän olevani sen verran turvallisuushakuinen, että kypärä on tarpeellinen. Hepojen kaurarahat kuitenkin ansaitaan pääni ja kynäni tuotoksilla. Karmaiseva esimerkki on isoäitini huonekaveri sairaalasta: polkupyörällä kaatunut nainen oli viettänyt jo kolmattakymmenettä vuotta lähes vihanneksena vuodepotilaana. Ainoa oma lievä aivotärähdykseni on hankittu, kun Charly kompastui rennosta ravista maapuomiin, ja komea kuperkeikka päättyi jonkinlaiseen sylipainiin. En siis osta sitäkään vaihtoehtoa, että tutulla turvallisella hevosella tutuissa olosuhteissa olisi aina jotenkin turvallisempaa. Kypärä tarvitaan edelleen.

Tähänastiset pottani ovat olleet ihan tavallisia. Niitä on kuitenkin ehtinyt olla kohtuullisen monta, johtuen enimmäkseen siitä, että saan jotenkin ne kovin nopeasti venymään/painumaan omaan päähäni liian isoiksi. Nyt olisi siis harkinnan aika: sijoittaako rahaa vähän parempaan päänsuojukseen vai ostaa seuraava edullinen vaihtoehto, joka ehkä vuoden päästä on taas venähtänyt? Vai ostaako niin pieni kypärä, että venyttyään se onkin hyvä? Ovatko ne ns. laatukypärät oikeasti paljon parempia? Suosituksia kaikista hyvistä vaihtoehdoista kaivataan! Plussaa olisi riittävä ilmanvaihto ja siro muotoilu, jonka kanssa pienipäinen ratsastaja ei näyttäisi pesuvati päässä olevalta.Tässä kasa vaihtoehtoja, joita kaikkia ei tarvitse ottaa niin vakavasti...

8 kommenttia:

 1. Mulla on sama ongelma, että vajaassa vuodessa kypärä on venynyt löyhäksi. Niitähän on semmoisia kypäriä, joiden kokoa voi säätää - voisko semmoinen olla ratkaisu?

  P.S. Sullakin on näemmä käytössä noi kamalat sanavahvistukset, nostaa kummasti kommentointikynnystä *vink,vink*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko mulla sanavahvistus? Oikeasti? Pitääpä ottaa pois!

   Säädettävä olisi kiva, mutta Facebookin puolella ehdinkin jo kommentoida, että yksi sellainen minulla oli, mutta sen kova lippa ei oikein tykännyt, kun laskeuduin naamalleni alas. Pelkkää lippaa ei saanut oikein enää korjattua, joten sinne meni sekin kypärä... Joku toisenlainen säädettävä voisi toimiakin.

   Poista
 2. Ostin viime kesänä Uvex Activen ja tykkään ihan kauheasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy yrittää päästä testaamaan Uvexeja jossain - niitä on kyllä moni kehunut ja ovat omaan silmääni kivan näköisiä.

   Poista
 3. Myös minulta ääni Uvexille! Todella kevyt päässä, sisukset saa irroitettua pesua varten (en kyllä ole tehnyt niin kertaakaan), erinomainen ilmastointi. Viileä kesällä ja säädettävyyden takia saa talvella pipon alle ilman että kypärä on sitten keväällä liian iso. Huippu mukava!
  Itselläni on Uvex fp3 Active ja pidän siitä ihan valtavan paljon. Ja kyllä, mielestäni ero muihin käyttämiini (perus) kypäriin on huima!
  /Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, Uvexiahan nyt kovasti ylistetään! Nyt täytyy oikeasti lähteä niitä sovittelemaan.

   Poista
 4. Mulla on Cascon joku pyöräilykypärän näköinen kypärä käytössä ja oon tykänny ihan hirmuisesti. Se on säädettävä, on eri malleja mistä valita ja se on säädettävä. Oon huomannu sen käytössä ollessa että vaihtelen säätöjä joka kerta kun sen päähän laitan :D Olen kuitenkin tykännyt kypärästä ihan hirveästi ja vannoutuneesta samettipotan käyttäjästä olen salakavalasti muuttunut kevytkypäräfaniksi!

  VastaaPoista
 5. Mullakin tuo Uvex. On kyllä kiva, mutta talvella omaan makuun liian kylmä. Talvisin mulla onkin sitten joku sellanen Hööksin eka kevytkypärämalli (siis wanha), mutta siinä ei ainakaan aivo jäädy pakkasilla.

  Saat lainata mun Uvexia, jos haluat kokeilla muutenkin kuin tukka hyvin, kaikki hyvin - sovitushetkellä heppakaupassa :)

  VastaaPoista