Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 28. tammikuuta 2013

Haastetta kerrakseen, osa 1

Aloitan  kertyneiden haasteiden purun Saijan ensimmäisestä haasteesta ja Jillan haasteesta, joka valitettavasti oli jäänyt luonnoksiin roikkumaan ilman julkaise -napin painamista...

1. Mikä on ensimmäinen muistosi hevosista/hevosesta?

Tässä kuvassa taitaa olla ensimmäisiä virallisia hevoskokemuksia: talutusratsastusta Naapurivaaran kotieläinpuistossa. Nyrpeästä ilmeestä huolimatta olin haltioissani.2. Mieluisin askellaji, miksi?

Tiedän, että kaikki muut ovat tainneet vastata tähän, että sellainen laukka, että posket heiluvat. Silläkin uhalla, että vaikutan nynnyltä, vastaan "koottu laukka". Siksi, että olen lainahevosella päässyt nyt kokemaan, miltä oikeaoppinen kokoaminen tuntuu. Tunne siitä, että allasi on yli 500 kg räjähtävää voimaa, joka nousee ylöspäin ja on täysin hallinnassasi, on aika huimaava.

3. Mikä on eksoottisin paikka, missä olet ratsastanut? Suositteletko?

Olen käynyt Unkarissa pari kertaa, ja kerran Slovenian Lipicassa. Molempia suosittelen, ainakin erilaisten hevostelutapojen kokemiseen.

4. Missä näet itsesi 15.6.2018?

Piti tarkistaa kalenterista: se on perjantai. Olen ilta-auringon loisteessa tallilla, hikoilemme Leon kanssa kevyesti hyvin menneiden treenien jälkeen ja aloitan hevosen ja varusteiden pesemisen seuraavan päivän kisoja varten. Leo puhaltelee minua niskaan, kun en ymmärrä antaa porkkanoita tarpeeksi nopeasti.

Viiden vuoden päästä Lennu taitaa olla vanha kisahevoseksi edes kevyessä harrastemielessä, mutta muu osa tarinaa on toivottavasti joka tapauksessa samanlainen.

5. Kuka supersankari olisit mieluiten?

Kirjoitin tähän ensin vahingossa seuraavan kysymyksen vastauksen! "Oikeaa" supersankaria on vaikeaa nimetä. Sanotaan vaikka Lara Croft...

6. Idolisi hevos/ratsastusmaailmassa?

Kyra! Lisäksi minulla on useita vähemmän tunnettuja esikuvia, joiden ratsastuksesta, hevosen käsittelystä tai yleisestä managementista haluaisin omaksua joitain asioita itselleni.

7. Pelkäätkö jotain eläinlajia, mitä ja miksi?

Lintuja - ja ihan hysteerisesti! En ole enää varma, alkoiko pelko siitä, kun varhaisteininä Hitchcockin Lintuja katsoessa iso varis täräytti päin olohuoneemme koko seinän kokoista ikkunaa - mutta em. kokemus ei ainakaan helpottanut pelkoa!

8. Mikä on se hevosteluvaruste, johon mielestäsi kannattaa erityisesti panostaa ja miksi (pl satula)?

Hevosen varusteista hyvälaatuiset nahkavarusteet ja istuvat huovat, ratsastajalla housut ja käsineet. Näissäkään ei aina hinta korreloi laatuun.

(Mutta on silti yksi ylitse muiden. Tämänmalliselle ihmiselle tärkeistä tärkein ovat hyvät, istuvat urheiluliivit!)

9. Minkä varusteen kohdalla taas mielestäsi vähempikin taloudellinen panostaminen tuottaa ihan saman tuloksen?

Lähestulkoon kaikkien muiden varusteiden kohdalla edullisempi vaihtoehto on yleensä riittävä.

10. Oletko enemmän rauhallinen ja kärsivällinen vai äkkipikainen ja kärsimätön?

Olen rauhallinen, mutta kärsimätön, ja minulla on tylsistyessäni todella huono keskittymiskyky. Ratsastajana haluaisin olla "zen" kuten karsinanaapurini. Olen valitettavasti todennut, että tässä on vielä saavutettavaa.

11. Mikä on erikoisin hakusana, jolla blogiisi on löydetty?

Miesten sukkahousut! (Herra Ekonoomi haluaa korostaa, että niitä ei ole tässä taloudessa kuitenkaan nähty - eikä nähdä.)

Sukkahousuja suositumpia ovat olleet onneksi pohdintani kuraruvesta, sädemädästä ja trailerin hausta Saksasta.
 


1. Miten aloitit ratsastusharrastuksen?
 
Paikallisella ratsastuskoululla vaadittiin alkeiskurssille seitsemän vuoden ikä, ja sitä odotin pitkään ja hartaasti roikkumalla aidan takana katsomassa, kun isommat tytöt ratsastivat. Kuivaharjoittelua tein odotteluaikana kirjoja lukemalla ja ratsastamalla meidän kuistinkaiteella, jolle askartelin narusta ohjat ja jalustimet.


Yksi ensimmäisistä alkeiskurssin tunneista. Ratsun nimi on - Charly.
 

2. Onko kertaakaan käynyt mielessä lopettaa tämä harratus?

Kerran meinasin melkein myydä Charlyn trailereineen mersulla liikkuville pussihousumiehille Karkkilan ABC:lla, mutta aito lopettaminen ei ole koskaan ollut vaihtoehto.

3. Mikä olisi unelmiesi hevonen?
 
Sopivan kokoinen, hyvin koulutettu puoliverinen, jolla ei olisi mitään terveysvaivoja ja joka ei koskaan vanhenisi...
 
4. Mikäli et harrastaisi ratsastusta, harrastaisitko mitään, ja jos kyllä, niin mitä?
 
Jotain muuta liikuntaa ainakin. Ehtisin ehkä taas spinning-tunneille?
5. Kerros- vai omakotitalo, miksi?
 
Tällä hetkellä pieni rivitalo yhdistää molempien hyvät puolet!

Paras ...
6. lukemasi kirja?

Esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta on sellainen lapsuuden suosikki, joihin palaan yhä uudelleen. Sateisina kesälomapäivinä saatan kaivaa kaapin kätköistä myös lapsuuden heppakirjoja, kuten Britta- tai Mustarastaat –sarjaa… Nykyisin viehättävät kovasti esimerkiksi ruotsalaiset dekkarit. Sofi Oksanen ja Siri Hustved ovat jättäneet tunteita, jotka kestävät monta päivää lukemisen jälkeenkin. Tällä hetkellä luen säästellen Game of Thrones -kirjoja, koska pelkään, että ne loppuvat joskus kesken.

7. näkemäsi elokuva? Perustelut molempiin!

Tykkään Tarantinosta ja vanhoista Hollywood-klassikoista. Mutta pilaan älykkään vastauksen sillä, että joulu oli taas äskettäin ja silloin on aina pakko hommata iso paketti nenäliinoja ja katsoa Love, actually sekä Holiday yhä uudestaan ja uudestaan…

8. Aktiivisesti seuraamisiesi blogien kriteerit?
 
Suosikkini ovat kovin erilaisia. Toisissa viehättää perusteellinen kerronta ja tietosisältö, toisia seuraan siksi, että voin joko samaistua bloggaajaan tai toivoa joskus olevani samalla tasolla. Monen blogin osalta myös tunnen tai tiedän bloggaajan ja/tai hevosen tai minulla on joku muu "kiinnekohta" siellä esiintyviin paikkoihin tai ihmisiin. Esteettisesti minua viehättää rauhallinen, siisti ulkoasua ilman ylenpalttisia kilkkeitä ja hyvät kuvat. Haluaisin oppia kuvaamaan paremmin – omien räpsäisyjeni laatu ei ole kovin kehuttava.
9. Toiveammattisi; toteutuuko / toteutuiko se?
 
Olen lapsuuden toiveammatissani. Se vastaa pitkälti odotuksiani, mutta on myös yllättänyt sekä hyvässä että pahassa. (Epäilen, että ystävämme google varmaan paljastaa tästä enemmän superuteliaille, mutta tämä on ja pysyy hevosblogina. Tallilla ei pohdita työjuttuja!)

10. Jos ostat kaupasta herkkuja, mitä lähtee mukaan?

Pollykarkkeja! (Olen ikuisesti katkera tallimatkan varrella olevalle Ikealle, joka poisti minikokoisen Pollypussin ja muut minipussit valikoimistaan. Nyt pitää ostaa vain isoja pusseja, ja se on vähän liikaa jopa minulle.)

11. Vaativampi kysymys loppuun... Mikäli voisit mennä ajassa taakse päin, olisiko mitään, mitä muuttaisit?
 
Voi, montakin asiaa! Ne ovat enimmäkseen niin henkilökohtaisia, että en aio jakaa sinänsä opettavaisia tarinoita. Ehkä yleisesti sanoisin, että ei olisi pitänyt olla kaikessa niin kiireinen – hyvin ehtii elää ja saavuttaa asioita vielä myöhemminkin…


3 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja aivan ihastuttavia kuvia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kuvat ovat parhaan hovikuvaajani eli isän ottamia. Samaa sarjaa löytyy myös lisää :)

    VastaaPoista
  3. Oijoi! Etsin hevosten laukka-askeleiden pituuksia, ja löysin blogin nimeltä Hei, tuolta saapuu Charly. Voi voi kun olin että, Nuuksiossa oli Charly, uuh! Ja ton bannerin nähdessäni olin että aah! <3 Eipä mulla muuta, kuin että sait vakituisen stalkkerin, näin kun löytää nuuksiolaisten blogeja. :)

    VastaaPoista