Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Toisin silmin

Jos pitää hakea hyviä puolia siitä, että pitää käydä katselemassa kokoushuoneita 10 tunnin aikaeron päässä, on suuri ilo, että Kessi sai hoitajakseen apukädet, jotka kaiken muun ohella aktiivisesti raportoivat kuulumisia. Tämä on ollut aika harvinaista herkkua tähän asti: lähestulkoon hävettää tunnustaa, että olen ollut suurimman osan Kessin omistusajasta sellainen kermapeppuhevosenomistaja, joka ei ole juurikaan päästänyt ulkopuolisia hevosensa selkään. Taustalla on pari heikommin onnistunutta kokeilua omistusajan alkuvaiheilta ja toisaalta omaa kursailua siitä, miten vaikeaa on houkutella ratsastamaan kauempana asuvia kavereita, joille ajomatkan tallille tietää olevan melkoisen mittava tai toisaalta tietää perhe- tai työvelvoitteiden syövän valtaosan potentiaalisten ratsastajien ajasta.  Tällä kertaa kuitenkin kysyntä ja tarve kohtasivat erinomaisesti ja epäilemättä yhteistyötä jatketaan jatkossakin. 

On erinomaisen kiinnostavaa kuulla sensuroimattomia kommentteja siitä, miltä oma hevonen on tuntunut toisen silmin - ja vieläpä huomata, että kommenteissa on hyvin paljon sellaista, mitä itsekin voi allekirjoittaa. Sain luvan siteerata muutamia koottuja paloja:

"Näin valmentajan tallilla ja kyselin sitten häneltä ensin että haluaako jotain sanoa ennen kuin menen ulos. Hän sitten sanoi että yrittäisin ratsastaa mahdollisimman hidasta ravia ja heppa rennoksi, laukassa paljon siirtymisiä ettei lähde roikkumaan ohjissa ja muutenkin paljon avoja. Olin mukana manseesissa kun oli niin älytön myrsky, en pelännyt että kessi mitään tekisi mutta kun siellä oli niitä kaatuneita esteitä ja sellaista. Laukkatehtävästä Kessi tuntui kuumuvan ja tarjosi aika vauhdikasta ravia, tuntui että olis halunnut laukata aina vaan lisää. En jäänyt vetoleikkiin vaan käveltiin hetki ja sitten jumppasin niitä avoja jonkin aikaa käynnissä. Tämän jälkeen Kessi ravasi todella hienosti ja siihen oli hyvä lopettaa."
"Ensin täytyy myöntää että mulla on tänään ollut kipeät vatsalihakset, todella!! Että ainakin toinen meistä teki eilen kunnolla töitä ..."

"Kun se eilen kuumui niistä siirtymisistä niin ajattelin että en haluaisi sitä tänään vaan haluaisin saada sen ratsastettua pehmeästi ja rennosti, joten annoin sen laukata pari kierrosta suuntaansa ihan vaan ilman siirtymisiä alkuverkan osana, ja sen jälkeen tehtiin sitten hommat ravissa."

"Tämä oli "niitä" päiviä.... aloin verkkaamaan ja olin ihan kauhuissani että tämähän ei liiku mihinkään, olenko mä pilannut tämän, voi apua... no, sillä oli kakkahätä. Jo alkoi liikkumaan, tehtiin alkuverkka ja sitten kun otettiin vähäksi aikaa lepokäyntiä keräsin kasan ja kiipesin sitten takaisin kyytiin. Aloin ratsastamaan harjaoitusravia ja kas, taas sama tunne. Apua, tämä ei liiku mihinkään, miksi tämä on tällainen, mitä mun nyt pitäisi tehdä, alanko tekemään niita laukkasiirtymisiä jos se vähän kuumenisi... no, tuli kakat. Keräsin ja kiipesin takaisin ylös ja siinä kun kolmannen kerran kiipesin selkään oli vähän sellainen olo että ihan kuin olisin tehnyt tämän aikaisemminkin... "

Keväinen Kirkkonummi on kaunis...
"Ja mä nautin ihan hulluna siitä pitkillä ohjilla kävelemisestä kun ei tarvii pelätä mitään, on niin ihanaa kävellä kaikessa rauhassa vaikka muut laukkaa ympäri!"

"Aika erilainen se on pitkin ratsastuskertaa, alkuverkkaa mein sen kanssa tosi perinteiseen tyyliin vähän pitemmällä ohjalla ja sai katsella vähän ympääriinsäkin. Verkkalaukan jälkeen oli kyllä joka päivä vähän keskustelua ravin tahdista, mutta tänään onnistui jo paljon paremmin heti rauhallisemmin. Sitten varsinainen työskentely-kessi on tosi ihana ja sitten se kakkaa-tekevä-kessi ihan asia erikseen.... ei varmaan kovin kiva tilanne sulla jos se alkaa sitä tekemään kesken kouluradan..."

Ihana Kessi ja ihana rouva M! Satunnaiselle matkailijalle tuli hyvä olo lukea tyytyväisiä raportteja. Ja kuulostaapa siltä, että muutamassa päivässä on tavoitettu aika olennainen osuus Kessiyttä, sekä hyvässä että pahassa.

Tämä pitäisi muistaa pitää mielessä jatkossakin: siinä omassakin hevosessa on paljon sellaista hyvää, minkä muutkin huomaavat ja osaavat arvostaa, vaikka joitain yksityiskohtia itse pitää ihan arkipäiväisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti