Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 16. marraskuuta 2015

Parasta juuri nyt?

Sain Takaisin Lähtöruutuun -blogilta haasteen vastata 11 kysymykseen. Liebster award eli Liebster-palkinto on kansainvälinen. Sen tarkoitus on nostaa esiin pieniä tai uusia blogeja sekä toivottaa näitä bloggareita tervetulleeksi blogimaailmaan. Liebster on myös tapa saada pienille blogeille näkyvyyttä. Haaste on kiertänyt viime aikoina alle 200 lukijan blogeissa. En ole varma, miten hyvin täytän kriteerit. Uusihan tämä blogi ei ole, ja tilastojen mukaan tosiasiallisia lukijoita on ihan muuta kuin blogger-tilille rekisteröitynein määrä. En varmaan ole kovin väärässä, jos väitän, että tyypillisesti aikuislukijat eivät harrasta "rekisteröitymistä"?

Yhtä kaikki, olen aina tosi otettu siitä, että joku pitää blogistani. Erityisen mukavaa oli olla haastettujen listalla muutaman ehdottoman suosikkini kanssa - ja löytyipä listalta ihan uuttakin luettavaa.

En tiedä, onko joku joka ei olisi vielä vastannut? Playsson -kollegat voivat ottaa tästä koppia, jookos? Kysymykset olivat hyviä ja kannustivat pohtimaan.

1. Mikä on hevoselämässäsi juuri nyt hyvin? Mikä voisi olla paremmin?
Ihana hevonen, ihana talli ja ihanat tallikaverit. Enemmän tahtoisin vain aikaa harrastaa. Ja ehkä vähän rahaa myös?

2. Jos raha, aika tai mikään muu ei rajoittaisi harrastamistasi, miten harrastaisit?
Vähän lisää aikaa ja rahaa: panostaisin ilman muuta hyviin valmennuksiin niin että ratsastaisin yksin valvovan silmän alla 2-3 kertaa viikossa

Hyvä nippu rahaa ja paljon joustavuutta aikaan: toinen hevonen, tietysti. Ehkä jopa hevosten siirtäminen mahdollisimman lähelle kotia, jossa tallipaikat ovat selvästi kalliimpia. Tällöin aikataulullisesti voisi olla mahdollista hoitaa kaksi hevosta iltaisin, kun aika ei kuluisi auton ratissa.

Epätodellisen paljon aikaa ja rahaa: edellisten lisäksi vielä sijoittaminen talliyritykseen. Oman tallin pitäminen yksin olisi sulaa hulluutta, mutta jos olisin todella rikas, voisin olla jonkinlainen bisnesenkeli, joka muun toiminnan ohessa tukisi myös jotain hevosalan ammattilaista mahdollistamalla tallitoiminnan kehittämisen.

3. Miksi juuri hevoset?
Kysymys, johon en koskaan osaa vastata. Kun tuntuu vain niin oikealta.

4. Jos ottaisit hevosellesi vuokraajan tai hoitajan, mitkä olisivat tärkeimmät valintakriteerit?
Hevosillani on ja on ollut vuokraajia. Tärkein kriteeri on ollut aina maalaisjärkisyys ja luotettavuus, mutta samalla viivalla on vahasti yhteensopivuus nimenomaan ko. hevosen kanssa.

En edellytä mitään ihmeellistä: hevosen huolellinen perushoito ja varusteiden arvostava kohtelu riittää. Maailma ei kaadu siihen, jos suitset jäävät ristittämättä tai satulavyö unohtuu kerran roikkumaan pesupaikan naulakkoon. Arvostan sitä, että vuokraaja osaa katsoa hevosen päivän kuntoa ja mielialaa ja tarvittaessa kysyy, jos ei tiedä tai jos haluaa mielipiteen siitä, tarvitseeko vaikka joku pieni naarmu erityistä hoitoa. Ratsastuksen osalta katson ennen kaikkea, että hevonen vaikuttaa tyytyväiseltä. Jos hevonen tarvitsee jotain erityistä, kuten pitkät alkukäynnit, tämä pitää tietysti hoitaa kuten on sovittu.

Minulla on ollut onnea, sillä kysyntä ja tarjonta on aina kohdannut hyvin. Kullakin hevosella on ollut juuri niille sopivia vuokraajia. Silti vuosien varrella on ollut pari epäonnistuneempaa lyhytaikaista kokeilua. Jos hevonen tai tallimatka ei sovi, kannattaisi sanoa se heti eikä edes alottaa. Omistajaa jää kovasti harmittamaan, jos valitsee monesta ehdokkaasta sen, joka ilmoittaa kuukauden päästä, että en mä jaksakaan ajella näin kauas.

5. Millainen on mielestäsi hyvä hevosblogi? Millaista blogia itse haluat kirjoittaa? Onko blogisi sellainen?
Silloin kun aloitin bloggaamisen, ihailin eniten blogeja, joissa jaettiin monipuolisesti kokemuksia tavallisesta arjesta, treeneistä ja harjoituksista, kisoista, varusteista, hevosenhoidosta ja välillä vähän muustakin. Periaatteessa arvostan edelleen samaa.

Minulle bloggaaminen on harrastus, josta en tavoittele sivutoimea tai ammattia - päivätyöt ja oikean hevosen hoito menevät aina ensimmäisenä. Siksi en varmasti koskaan pääse pysyvästi aktiiviseen 3-4 kertaa viikossa päivitystahtiin, jota pidän aika ihanteellisena lukijalle. Tässä suhteessa en siis itse pääse siihen, mitä arvostan. Myöskään varsinaisia treenivinkkejä en juurikaan kirjoittele: en pidä itseäni niin pätevänä ratsastajana, että neuvoillani voisin antaa lukijoille välttämättä mitään lisäarvoa. Jätän usein myös raportoimatta joitain kursseja tai luentoja, joissa käyn. Koen vähän epäreiluna kouluttajalle, että joku satunnainen maksullisen kurssin osallistuja jakaa luennon olennaisen annin netissä ympäriinsä.

Muuten pyrin monipuolisuuteen ja tavallisen arjen seuraamiseen. Blogi on kuitenkin varsin muuttuva ja elävä media. Kun selaa muutaman vuoden takaisia kirjoituksiaan, miettii välillä, olinko se oikeasti minä ja noinko tosiaan kirjoitin. Ja mitä oikein kuvittelin tekeväni?


 
7. Mitä hevosurheilun lajia et ole koskaan kokeillut? Miksi et ja kokeilisitko, jos tulisi tilaisuus?
Raveja, vikellystä, kenttäratsastusta (muutamaa pientä maastoestettä enempää), valjakkoajoa, westerniä... Oikeasti haluaisin joskus oppia ajohommat. En halua oikeaksi ravikuskiksi enkä valjakkokisaajaksi, mutta joku pienimuotoinen kärryttely voisi olla hauskaa vaihtelua.

8. Mikä on ratsastuksessa mielestäsi vaikeinta ja miksi?
Ratsastus on kahden osapuolen yhteistyötä. Pelkästään oma onnistuminen ei riitä, vaan myös hevoselta vaaditaan paljon. Hevonen myös lukee tunteitasi äärettömän herkästi. Tässä on samalla myös osa lajin viehätystä.

9. Minkä perusteella valitset tallipaikan ja mitkä ovat asioita, joista et suostu tinkimään?
Hyvä  hoito, luottamus henkilökuntaan ja osaamiseen, laadukas heinä ja mahdollisuus kokopäivätarhaukseen. Hyvät valmentautumismahdollisuudet. Ja hyvä talli-ilmapiiri olisi äärimmäistä plussaa päälle.

10. Jos saisit ratsastaa ihan millä tahansa hevosella maailmassa, minkä valitsisit ja miksi?
Valegro olisi varmaankin melkoinen unelma. Tosin olisi kiva kokeilla mitä tahansa koulupuolen GP-hevosta nähdäkseen, miten sellainen eroaa tavallisesta tallaajasta. Estepuolen hevosista Suomen mittakaavassa huippuja on ollut onni päästä sekä kokeilemaan että ratsastamaan säännöllisemminkin.

Mutta se todellinen, suuri unelma, joka ei koskaan voi toteutua - päästä takaisin ratsastamaan omalla ihanalla Leolla...

4 kommenttia:

 1. Voi miten sydäntäsärkevä viimeinen lause <3

  VastaaPoista
 2. Kannattaa hankkia käyttöön Google analytics, se kertoo todelliset kävijät blogissa. Bloggerin oma laskuri liioittelee 2/3 osaa, eli noin 1/3 on toteutuneita käyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, analytics on ollut käytössä jo tämän vuoden alkupuolelta. Tuttua on, että bloggerin laskuri liioittelee. Tosin olen huomannut, että joidenkin yksittäisten päivien kohdalla analytics näyttää korkeampia määriä kuin bloggerin laskuri - tätä on aika vaikea ymmärtää... No, ei yksittäisillä kävijämäärillä ole suurta merkitystä. Laskurit tukevat vain omaa kaverien kommentteihin perustuvaa arviotani siitä, että tyypillinen tuttu tai tuntematon lukija ei rekisteröidy bloggerissa.

   Poista