Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 19. marraskuuta 2015

Loppuun asti oma itsensä

Tänään tulee vuosi täyteen ilman Setä C:tä. Omalla tavallaan jopa ihan asiallinenkin vuosi. Kun hevosen ja omistajan välillä vallitsee hyvin omintakeinen viha-rakkaus-whatever -suhde, on kaipaus ja ikäväkin normaalista poikkeavaa.
 
Ensimmäistä kertaa olin tilanteessa, jossa pääsin varautumaan hevosen lähtöön etukäteen. Jäähyväisten piti mennä ns. pitkän kaavan mukaan. Edelliselle viikonlopulle oli varattu aikaa kunnon valokuvaussessiolle. Maailman kauneimmasta hevosesta oli tottakai tarkoitus saada viimeiset kuvat ns. viimeisen päälle. Emännällä oli parit erilaiset vaihtovaatteet ja meikit naamassa. Taustoja ja ideoita oli mietitty. Kuvaushetkeksi yritettiin valikoida viikon sateettomimmat tunnit.
 
Aloitettiin noutamalla hevonen tarhasta. Tarkoitus oli ensin pestä ja puunata, sitten vasta kuvata oikeasti. Vähän kuitenkin harjoiteltiin jo kuratassua tarhasta haettaessa.
 


 
Harjoitusposeerauksia, joissa ihminen hieman pidättelee itkua.
 
 
Huippumalli alkoi kyllästyä harjoitteluun.

 
Ja sitten alkoi mennä käpy poikittain nenään vähän isommin.

 Tähän se poseeraus sitten loppui. Nykäisy, kiihdytys...
 
Pieru, pukki, toinen.
Huippumalli oli yhtäkkiä kadonnut naruitta horisonttiin.
Taluttaja oli lähes ojassa paniikkilukollinen naru kädessä. Kuvaaja toisessa ojassa. Nauroi niin, että melkein laski alleen.

Loppuun asti uskollinen omalle tyylilleen tai tyylittömyydelleen. Ei siinä sitten enää paljon jäähyväiskuvia otettu.

Mutta sitä viimeistä videonpätkää hänestä en vieläkään voi itkemättä katsoa, saati sitten julkaista.

10 kommenttia:

 1. I Feel for you. Minäkin puhkeaa itkuun aina kun näen joitakin kuvia ensimmäisestä hevosistani, siksi en niitä usein katselekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos myötätunnosta, ei nämä luopumiset aina niin helppoja ole!

   Poista
 2. http://annaw.kuvat.fi/kuvat/Anna/Hevostapahtumat/Hevostapahtumat+2015/Aira+Toivolan+istuntaklinikka+Aulangon+ratsastuskoulu+29.11.2015/

  Täältä löytyy muutama kuva sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihania kuvia! Toivottavasti meidän könötyksistä sai jotain ideoita omaankin ratsastukseen! Kuvia saa toivottavasti käyttää blogissa?

   Poista
  2. Saa juu totta kai käyttää!

   Poista
 3. Ihana kirjoitus! Ihanasti kirjoitettu. Mä niin tiedän mitä tarkoitat!

  VastaaPoista
 4. Voi ihana talliJäbä95!!! <3 Viimeisiä filmauksia lukiessa tuli ihan pala kurkkuun ja samalla nauratti, Challe oli mainio, erinomaisen itsetunnon omaava persoona ja nokkela kaveri. Kiitos Charlylle ja sulle sen vuokraamisesta, siitä alkoi tämän tätiratsastajan uraton, mutta rakas polku. -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, tuo on niin osuvasti sanottu "erinomaisen itsetunnon omaava" - kuvaa meidän TalliJäbää todella hyvin! Kiitos sinulle Laura kaikesta <3

   Poista
  2. Just tänään itse asiassa muistelin sitä teidän kääntämisvideota, kun tein samaa juttua Kessin kanssa (vähän hillitymmin)... :D

   Poista