Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 16. joulukuuta 2010

Kuskin kengityksestä

Rakkaat saappaani alkavat vedellä kohta viimeisiään. Niistä korjattiin jo kerran vetoketjut, eikä uusikaan tulos hyvältä näytä. Pohjat alkavat olla uusimisen tarpeessa. Varret ovat venyneet sen verran, että kesävarustuksella varret valuvat lähes nilkkoihin. Korjaus voi ehkä vielä juuri ja juuri kannattaa, mutta edellinen suutarikeikka oli kuitenkin 70 euroa - miten paljon rahaa siis vanhoihin kenkiin kannattaa vielä sijoittaa?

Kohtapuoliin haussa on siis uudet käyttösaappaat. Sellaiset, joilla arkailematta uskaltaa tallustella tallinpihalla, ja jotka menevät päivittäisessä ratsastuksessa helppohoitoisina ja turhia varomatta. Hienot kisasaappaat (joita en raski käyttää, kuluvat vielä;) on siis erikseen. Käyttösaappaisiin voisi sijoittaa max 200 euroa ja mieluummin vähemmän kuin enemmän... Oikeaa nahkaa tai joka tapauksessa kunnon materiaalia pitäisi kuitenkin olla. Ja ongelma on vielä nilkasta ohut mutta toisen jalan pohkeesta leveä jalka ja piiiitkät sääret, yhdistettynä lastenkokoiseen kengännumeroon... Millään tavalla harkinnanarvoisia malleja ei ole siis montaa!
 • Pioneer. Ne entiset, ei moittimista muuta kuin em. korjaustarpeet. Ja hyvin vaikea näköjään löytää Suomesta.
 • Tretorn Advance. Kyllästyykö näihin? Hauskat ne kyllä olisivat. Ja poistokappaleita näyttäisi saavan hyvinkin sallitun budjetin rajoissa.
 • Hööks, kaksi eri mallia. En ole täysin vakuuttunut Hööksin laadusta, mutta hinnat eivät ole kamalan pahoja, varsinkin kun siellä on jatkuvasti jonkinlainen ale. Toiset ovat suorat kopiot Pioneereista, tosin blingeistä en tykkää. Toiset ovat Tretorn-kopiot, mutta jalkateräosa näyttäisi mukavan helppohoitoiselta ja kurankestävältä - varsi onkin sitten nahkaa.
 • Cavallo. Summer tai Winter -malleista löytyisi mittojen perusteella täysin omaan koipeeni istuva räpylä, tosin hinnat pomppaavat jo vähän yli. Niin kyllä kai Pioneereissakin?


Mitä sanoo joulupukki, tai mitä sanon itse tammikuussa talvialejen alkaessa?

4 kommenttia:

 1. Heippa,

  minulla nuo Hööksin "sukkasaappaiksi" nimeämäni ihanuudet. Ovat supermukavat, ihan sporttisen näköiset ja lämpimätkin, kun laittaa villasukan ja villapohjallisen. Vai löytyikö pukinkontista jo uudet?

  VastaaPoista
 2. Ja eipä tullut linkki perille, koetetaanpas uudestaan:
  http://brookenelamaa.blogspot.com/2010/10/hankala-hyppari-ja-sukkasaappaat.html

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Vielä en ole (muka) ehtinyt saapaskauppaan, eli käyttökokemukset ovat todella tervetulleita. Tuosta "sukkamaisuudesta" olen nykyisissäkin saappaissa tykännyt ja kieltämättä Hööksin kengät ovat kivan ja sporttisen näköiset. Jos sinun kokemusten perusteella ne eivät ole hajoamassa heti kättelyssä, taitavat ne nousta aika korkealle vaihtoehtolistalla...

  VastaaPoista
 4. Ovat olleet minulla käytössä lokakuusta saakka ja toden totta sen jälkeen, kun ne ostin niin en ole muita juuri käyttänytkään. Muutaman kerran pahimmilla pakkasilla lammaskarvakenkiä ja minichapsejä.

  Saappaat ovat mukavat, eivät ole hajonneet ja ovat saaneet kehuja. Eli suosittelen!

  VastaaPoista