Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kesäkäsityöt, osa 1: Paikkaamme loimen

Otetaan yksi kappale revennyttä loimea.No, eihän se itse asiassa kovin pahalta näytäkään? Eiku...Olihan siellä kuitenkin ihan kunnon reiät!
Ja sitten otetaan paikkamateriaali esiin.Tasoitetaan paikattava kohta mahdollisimman tasaiseksi, esimerkiksi pöydällä tai lattialla. Leikataan paikkamateriaalista sopivankokoinen pala. Irrotetaan vähän liimakangasta...


... poistetaan tällä välin paikattavan kohdan päälle lösähtänyt assistentti, ja...
... levitetään paikkamateriaalia repeämän päälle vähän kerrallaan. Paikka liimautuu hyvin - jos kiskaiset koko taustapaperin pois kerralla, saat melko varmasti osan liimakankaasta takertumaan itseensä.


Valmista!
Valmiiden paikkapalojen koko on 10 x 20 cm. Vähän isompikin pala kelpaisi. Ostin kaksi palaa, ja askartelin paikat sekä repeämän muotoa seuraten että yrittäen säästää liimakangasta siten, että pärjäisin kahdella palalla. Erimallisen jäljen paikkaisi ehkä siistimminkin?"Itseliimautuva nylonpaikka" oli minulle uusi tuttavuus. ("Vettäläpäisemätön. Korjaa nopeasti ja vaivattomasti sadetakit, sateenvarjot, teltat ja tekstiilit yms.") Koko kevään olin etsinyt jotain vastaavaa tuotetta kangaskaupoista huonolla menestyksellä. Nämä löytyivät sattumalta espoolaisesta käsityöliikkeestä 4 euron kappalehintaan. Googlettamalla selvisi, että niitä löytyy muualtakin: halvin tarjous näyttäisi olevan tämä. (Perhana, arvatkaa olisiko siellä ollut sopivan väristäkin... ja melkein puolet halvemmalla!) Mahdollisesti paikkoja saa myös joistain Prismoista ja Kärkkäiseltä.

Paketissa neuvottiin, että erittäin kovassa kulutuksessa oleviin kohteisiin paikkaa voi vahvistaa vielä ompelukoneella. Taidan tehdä vielä senkin: paikkakangas on sen verran ohutta ja notkeaa, että uskoisin tavallisen kotikoneeni pärjäävän ihan hyvin sen kanssa.

Jos tämä toimii, taidan tästä lähtien vahvistaa kaikki pienetkin reiät ennen kuin niistä tulee isoja repeämiä. Vapise, Charly!

6 kommenttia:

 1. Ja sehän kestää ja toimii, meillä vannotaan noiden paikkojen nimeen. Pitää sateen ja kestää pesutkin :) Kulmia kannattaa jatkossa vähän pyöristää ennen liimaamista niin ei lähde niin helposti rispaantumaan sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, loistava uutinen! Minulle tämä oli ensimmäinen kokeilu, mutta jos käyttökokemukset ovat noin hyviä, niin uskallan korjata pari muutakin loimea heti samalla metodilla.

   Poista
 2. Mä tykkään tuosta assistentista :) Meillä tapahtuu sama juttu luetpa sitten sanomalehteä lattialla tai paketoit joululahjoja. Hassuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, ne osaa kyllä! Tämä kuvassa näkyvä on yleensä vähemmän innokas "auttamaan" mutta tuntuu olevan kohtuullisen kiinnostunut kaikesta, missä haisee hevonen...

   Poista
 3. Ja Ompelijanmaailmassa ihmetellään kun paikkalappujen myynti kuusinkertaistui yhtäkkiä :D

  VastaaPoista
 4. Kiitti tuosta linkkivinkistä! Olin jo aikaisemmin paikannut näin sadeloimen, mutta tuolta paikasta sai oikeanvärisiä paikkoja! Kiitos <3

  VastaaPoista