Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 5. syyskuuta 2013

Suolet kurkkuun ja menoksi!

Lauantaina pidettiin rataharjoituksia kotitallilla. Ratsastaa sai haluamansa pitkän radan ohjelman, ja valitsin tutun ja tylsän Helppo B:3:n, koska mielestäni se ei ole oikein tuntunut "meidän jutulta" ja siksi lisäharjoitus kotioloissa ei tekisi pahaa.

Kessi ei ollut verkassa kaikkein yhteistyöhaluisimmillaan, mutta onneksi olin ennakoinut varaamalla aikaa tarpeeksi. Pitkä alkuverkka tekikin tehtävänsä, ja keskittymiskyky löytyi. Olin niin riemuissani, kun allani oli sairasloman jälkeen ensimmäistä kertaa tuttu, ihana, istuntaa kuunteleva Kessi! Sen verran olin kuitenkin skeptinen, että loppuun asti epäilin, että vielä se ottaa ja lähtee. Siksi radalla hiihdettiinkin varovasti kuin täit tervassa. Ensimmäinen opetus: usko nyt jo huviksesi, että tämä on hevonen, joka hidastuu radalla normaaliin verrattuna. Ei sinun tarvitse yrittää jarruttaa sitä entisestään.

Ohjelmassa ei tullut isompia virheitä, lopun keskikäyntejä lukuun ottamatta. Osa volteista ja kaarista meni vähän sinnepäin, mutta tahti pysyi tasaisena (ja hitaana). Tuli mieleen, että voisi ehkä kokeilla sitä riskinottoakin, mutta enpä sitten tehnyt sitä kuitenkaan. Paitsi lopun keskikäyntiä yritin ratsastaa enemmän eteen, seurauksena luonnollisesti rikkominen raville.

Kentän laidalta kuului "näyttää hyvältä" huutoja, mutta itse arvelin olleeni vähän varovainen. Samaa kommentoi tuomari. Prosentit yhteensä 58,6 (ravirikoista 2 x 3,5, käynnistä pitkin ohjin 7,5 ja loput sekalaisesti siltä väliltä). Tuomari kysyikin (varsin oikeutetusti) miksi ratsastan viittäpuolta ja kuutosta, kun kaikista kohdista olisi otettavissa seiskaa, tai ehkä enemmänkin? Ja sitten harjoiteltiin. Ravia ja laukkaa, eteen ja ylös - niin kauan, että löysin sen "seiskan" tunteen. Suurin ero oli laukassa, jossa perusmeno on yleensä lähinnä maatakyntävää. Nyt suunta oli oikeasti ajoitetun pohjeavun johdosta selkeästi ylös - ja se tuntui todella makealta! Toinen opetus: ratsasta eteen. Siis oikeasti.

Aurinkoinen päivä, kivat kisat ja kaikilla hyvä fiilis! Erityisen tyytyväinen olen tallin ponityttöihin, jotka olivat ensimmäisissä koulukisoissaan, ja jälkikommenttien perusteella haluavat kuulemma myös tätä lajia lisää. Varsin poikkeuksellinen ilmiö?

Täytyy myöntää, että itsenäiseen harjoitteluun en ole saanut joka päivä ihan samaa täsmällisyyttä, mutta tiedän nyt ehkä paremmin, mitä olen hakemassa. Jotain on muuttunut, koska lähes päivittäin tunnen, miten Kessi ratsastaessa kulkee selvästi ylämäkeen. Olemme treenanneet "seiskan liikkeitä" ahkerasti samanlaista palautetta saaneen tallikaverin kanssa. Kuulemma pitäisi tuntua siltä, että on suolet kurkussa. Harjoitus on saanut myös hevostemme suolet liikenteeseen, koska ravilisäykset irrottavat sekä punaisesta tammasta että kimosta ruunasta sellaiset kaasutörähdykset, että muut maneesissaolijat repesivät spontaanisti nauramaan.

Näillä eväillä ehkä taas kisakentille? Pidetään peukkuja, että mitkään viimehetken krampit ja nyrjähdykset eivät tällä(kään) kertaa estä lähtöä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä ihan siltä, että sulla on Kessin kanssa aivan samoja haasteita ja tietysti myös hyviä puolia, kuin minulla Lotan kanssa. Laukkaprobleemitkin kuulosti ihan samoilta sekä myös tuo oikeesti eteen ratsastaminen. Tosi mielenkiintoista seurata teidän menoa. Ja ois kiva nähdä videota :D

    VastaaPoista
  2. Voi, yritän rohkaista itseni videon julkaisemisen suhteen! Mutta ihanaa, että on kohtalotovereita. Ei olisi kivaa olla ihan ainoa tällaisten haasteiden kanssa painiva.

    VastaaPoista