Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

perjantai 30. elokuuta 2013

Luotuja kulkemaan

Koeratsastuksessa taisin sanoa ääneen, että niinhän tämä puksuttaa eteenpäin kuin pendolino Tampereelle. Niin se puksuttaa edelleen, hoidettuna ja taas voimissaan. Alkuviikosta vielä kovasti pelkäsin, että tamman seuraava tehtävä on leikkeleenä voileivän päällä, kun liikkuminen oli kovin kömpelöä ja hoipertelevaa hoidon jälkeen. Muutama työpäivä tuntuu kuitenkin tekevän tehtävänsä, ja minulla on taas ratsuhevonen.

Reipas ratsuhevonen, kovinkin reipas. Reipas ja hetkittäin rasittavan etupainoinen ratsuhevonen. Viikkoon on mahtunut hienoja, palkitsevia minuutteja, mutta yhtä paljon niitä hetkiä, jolloin tuntuu kuin olisin jäänyt maantiejyrän alle (vaikka minä edelleen toki olen se ratsukon ylemmällä puolella oleva osapuoli). Kessi on niitä hevosia, joille pitkä "loma" ei taida sopia. Ratsastus on työtä isolla t:llä. Päivä päivältä tilanne onneksi helpottuu. Ja herätän katsojissa hilpeitä tuntemuksia. Kun se ei kuulemma näytä yhtään siltä, että olisi rankkaa. Vaan näyttää muka hyvältä. Tervetuloa vaan kokeilemaan!

Ajattelin, että oman keskivartalon vahvistaminen ei välttämättä ole paha veto, ja tällä viikolla on treenilaite Kessin lisäksi tullut istuskeltua pitkästä aikaa Anky-istuntatuolin kyydissä. Laite vaikuttaa aika höntiltä, mutta kyllä siinä saa selkään ja vatsaan jonkin verran tuntumaa - ja eron kyllä huomaa taas hevosen selässä. Taisin täällä kerran aiemmin nimetä tuolin perjantaikevennys -sarjaan kuuluvaksi, mutta kun se sittemmin ilmaantui tallille ratsastajien käyttöön, olen melkoisen valmis perumaan pahat puheeni. Liike ei muistuta ihan aitoa hevosta, mutta ravistelee sisuskalut melko hyvin uuten järjestykseen.


Mitä isot edellä...


Näillä lihaksilla pitäisi kuitenkin huomenna yrittää tuupata omissa rataharkoissa tylsyyden multihuipennus eli B:3. Tosin epäilen vähän, että Kessin - kröhöm - eteenpäinpyrkivyys varmistaa, että minulla ei varsinaisesti ole radalla tylsää. Katsotaan huomenillalla, haluanko ilmoittautua ensi viikonlopuksi ratsastamaan sitä muualla vai...

...hetkinen, mikäs täällä kärtsää? Huomiseen buffaan tarkoitettu kakku uunissa...? Heippa!

4 kommenttia:

 1. Meillä on ihan sama juttu, vapaat tekevät hevosestä jäykän ja huonon, kunnon ratsastus useampana päivänä notkistaa ja vetristää ja hieno hevonen löytyy taas.
  Aristiko Kessi muuten selkäänsä esim painaessa tai harjatessa silloin kun se oli kipeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Anteeksi viivästynyt vastaus. Kessi aristi selkää ensin selvästi painaessa. Viimeisinä päivinä ennen lääkäriin pääsyä se luimisteli jo harjaustakin ja muuta selän käsittelyä, vaikka yritin lähinnä arnikalla lievittää sen kipuja.

   Poista
 2. puksuttaa ko pendolino tampereella, ehhehee:D kiitos päivän nauruista! Ja tämä kuvaa niiiiin hyvin minunkin hevostani;)

  VastaaPoista