Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Vakuutuspurnaus

"Se" on nyt täälläkin. Kauan odotettu LähiTapiolan kirje, joka on saavuttanut jo puoli Suomea, kolahti tänään myös minun postilaatikkooni.


"Hyvä asiakkaamme,
kun Tapiola ja Lähivakuutus muutama vuosi sitten yhdistyivät LähiTapiolaksi, aloitettiin myös vakuutustarjonnan yhtenäistäminen. Osa vakuutuksista on kotoisin jo vuosien takaa ja nyt on aika tuoda ne tähän päivään. Tämä uudistus koskee hevosvakuutustasi, jossa on alkamassa uusi vakuutuskausi 1.5.2016. Voit lukea
oheisesta tiedotteesta, millä tavoin juuri sinun vakuutuksesi on uudistumassa. Uuden vakuutuskirjan ja laskun tulet saamaan verkkopalveluun noin viikon kuluessa tästä viestistä. Lisätietoa uudistuksesta ja uudet vakuutusehdot löydät osoitteesta www.lahitapiola.fi/vakuutuksetuudistuvat."
 

Vautsi. Hienoa. Mitä minä nyt saan? Onneksi vakuutusyhtiö itse kertoo, että "Moni asia on LähiTapiolan uudessa Hevosvakuutuksessa paremmin kuin ennen. Muun muassa eläinlääkärikuluvakuutuksessa on nyt kaksi valinnaista enimmäiskorvausmäärää. Myös suppean eläinlääkärikuluvakuutuksen korvauspiiriä on laajennettu. "

Ai kun mukavaa! Parantuva vakuutusturva tosiaan lämmittää mieltä. Mutta jatketaanpa lukemista:

"Myös jotain tiukennuksia on tehty, mm. henkivakuutus ei korvaa käyttöominaisuuden menetystä.

Laaja eläinlääkärikuluvakuutus ei korvaa tuki- ja liikuntaelinten sairautta, vammaa tai rasitusvammaa, joka aiheuttaa ontumaa tai muuta liikuntahäiriötä. Myöskään kasvuhäiriöitä, irtopaloja tai sairauksia tai vammoja jänteissä, nivelissä ja nivelsiteissä ei korvata.
Myös omavastuut muuttuvat:

• Laajan eläinlääkärikuluvakuutuksen uusi omavastuu on kaikille sama 90 euroa ja sen ylittävistä kuluista 25 % jokaista eläinlääkärissäkäyntikertaa kohden (aiemmin sairaus-/tapaturmakohtainen)
Suppean eläinlääkärikuluvakuutuksen uusi omavastuu on kaikille sama 140 euroa ja sen ylittävistä kuluista 25 % jokaista eläinlääkärissäkäyntikertaa kohden (aiemmin sairaus-/tapaturmakohtainen)"
 
Eli eläinlääkärikuluvakuutuksesta poistettiin kaikki sellaiset korvattavat sairaudet, joiden takia olen ylipäätään halunnut pitää vakuutukseni voimassa? Ja omavastuu: lämmittääkö alentunut omavastuumäärä per kerta, kun aiemmin se oli per sairaus - vaikka käyntikertoja olisi ollut useita?

Koska eläinlääkärikuluvakuutus oli jaettu suppeaan ja laajaan, oli pakko pistää edut taulukkomuotoon ymmärtääkseni, mitä olen saamassa:

Suppea

Laaja

Laaja ei korvaa:

tapaturman aiheuttama haavavamma

eläinlääkärin suorittamat eläinlääketieteellisesti perustellut tutkimukset ja hoidot sekä hoidon yhteydessä käytetyt lääkkeet ja sidetarvikkeet

kasvuhäiriöitä, synnynnäisiä tai piileviä vikoja (melkein mikä tahansa voi olla synnynnäistä tai piilevää, ainakin jos vakuutusyhtiön asiantuntijalääkäriltä kysyy)

tapaturman aiheuttama luunmurtuma tai -säröytymä, ei kuitenkaan sellaista, jossa on merkkejä aikaisemmasta heikkenemisestä, luustosairaudesta, nivelrikkomuutoksista tai rasitusmurtumasta

eläinlääkärin tutkimuksen yhteydessä välittömään jatkohoitoon määräämät lääkkeet ja sidetarvikkeet.

osteokondroosia ja muita irtopaloja nivelissä ja nivelsiteiden kiinnitysalueilla (jaahas)

ruokatorven tukkeuma

Korvausta maksetaan mm.

· niiltä klinikan hoitopäiviltä kun hevosen yleistila eläinlääketieteellisen kokemuksen mukaan ehdottomasti vaatii klinikkahoitoa ja hoito kuuluu vakuutuksesta korvattavaksi

vammaa tai sairautta jänteissä, nivelissä, nivelsiteissä tai muissa siderakenteissa (Okei, mitä tämä vakuutus sitten korvaa, jos yleisimmät vaivat on jätetty pois?)

akuutit ähkyhoidot, ei kuitenkaan muuta ähkyn taustalla olevaa pidempiaikaista sairautta

akuutin infektioperäisen hengitystietulehduksen tutkimisesta ja hoidosta

tuki- ja liikuntaelinten sairautta, vammaa tai rasitusvammaa, joka aiheuttaa ontumaa tai muuta liikuntahäiriötä (Okei, mitä tämä vakuutus sitten korvaa, jos yleisimmät vaivat on jätetty pois?)

ähkyleikkaus

 

mahahaavan, ulkustaudin sekä maha- ja pohjukaissuolikatarrin tutkimisesta aiheutuneista kuluista. Huomaa, että näiden sairauksien hoitoa ja hoitoon määrättyä lääkitystä ei korvata. (Eli lääkärin tutkimus ja kuvat korvataan, mutta esim. Gastrogardia ei. Ei eroa aiemmasta)

luunmurtumaa tai -säröytymää, jossa on merkkejä aikaisemmasta heikkenemisestä, luustosairaudesta, nivelrikkomuutoksista tai rasitusmurtumasta (suljettu pois myös suppeasta. Eikö melkein mikä tahansa murtuma ole selitettävissä aikaisemmalla muutoksella???)

 

tapaturmaisen hampaan halkeaminen tai katkeamisen tai juuritulehduksen hoidosta (tapaturmaisina todella harvinaisia?)

pitkittynyttä tai kroonista hengitystiesairautta (tätä en muista, onko rajattu pois jo aiemmin)
 

 

 

tamman tiineystutkimusta tai -hoitoa (Tätä ei ole korvattu aikaisemminkaan)

 

 

matka- ja kuljetuskustannuksia (eikä tätä)

 

 

laskutuskuluja ja lausuntopalkkioita. (eikä tätä)
Kun tätä katsoo voi varsin perustellusti kysyä, minkä ihmeen takia ottaisin enää laajan eläinlääkärikuluvakuutuksen? Suppean ehkä, riippuen hinnasta. Tosin olen päättänyt, että ähkyleikkauksiin ei tässä taloudessa enää lähdetä. Mahdollisesti suppeasta vakuutuksesta hoidettavaksi jää lähinnä tapaturmaiset haavat jne. Niissä tosin tyypillisesti varsinainen lääkärin hoitokulu ei välttämättä ole kovin korkea. Onko järkevämpää maksaa vakuutusta vai ottaa vähän enemmän riskiä? En ole vielä päättänyt. Pakettiin kuuluu joka tapauksessa henkivakuutus, jonka voi ottaa myös täysin erillisenä ilman lääkärikuluvakuutusta. Aiemmat kokemukset osoittavat, että henkivakuutus halvalla hevosen arvolla ja suppea eläinlääkärikuluvakuutus (toisessa yhtiössä) oli eri hevosen kohdalla erittäin kustannustehokas vaihtoehto. Vakuutuksesta säästyneet rahat voi hyvin laittaa sukanvarteen mahdollisia hoitokuluja ja "seuraavaa hevosta" varten.
 
Verkkopalveluun oli myös ilmestynyt mystinen tuleva lasku otsikolla "kotitalouden vakuutukset". Lasku ei kuitenkaan vielä ollut avattavissa. Eräpäivästä päätellen kyseessä olisi hevosvakuutuksen seuraava erä. Pikainen laskutoimitus osoitti, että jos summa pitää paikkaansa, on uusi vakuutus lähes satasen aikaisempaa kalliimpi. Laajasta eläinlääkärikuluvakuutuksesta tämä on aivan käsittämätön hinta.
Kiitos, LähiTappiola. Näppärästi valitsitte juuri sen viikon, jolloin olen kuskaamassa myös autoani vaihtoon. Näyttää hyvin todennäköiseltä, että menetätte yhden kokonaisasiakkuuden.

Eikä tämä loppunut vielä tähän..


8 kommenttia:

 1. Niimpä, tuoreena hevosenomistajana olin ensin ihan murheissani kun hevosen toipilastila ei olisi silloin mahdollistanut ns. puhtaita papereita vakuutusta varten... nyt olen ihan tyytyväinen etten tilanteen parannuttua haksahtanut ottamaan vakuutusta. Valtaosa kuluista terveyden kannalta tulee sellaisista asioista, jotka rajautuisi pois. Esim. satulasta kipeytynyt selkä = rasituksesta johtuva. Mietin myös pelkkää henkivakuutusta, mutta siinäkin kuulin horror stooreja siitä, että se lopettaminen on tehty todella säädellyksi, ja jos joudutaan tekemään hätälopetus niin silloinkaan ei korvausta saa. Eli säästöt pankkitilillä on paras "vakuutus" pahan päivän varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Itse olen huomannut, että ne harvat kerrat, kun olen tarvinnut ns. normaalia lääkäriä, ovat kustannukset per kerta kaikkinensa sen verran alhaisiksi, että omavastuuraja ei välttämättä edes ylity. Säästöt tosiaan nykymaailmassa alkavat olla paras vakuutus kaikkeen.

   Poista
 2. Minulle on tuo lappu tulossa vasta kesäkuussa.

  Huvitti, kun joku ehkä viikko sitten minulle soitettiin LähiTapiolasta, että haluaisinko keskittää sinne muitakin vakuutuksia. Totesin vain, että sen jälkeen kun hevosvakuutusehdot muuttuvat oman ponini kohdalta niin lopetan hevosvakuutuksenkin. Eli ei, en todella halua ottaa LähiTapiolasta yhtään enempää vakuutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on onneksi siis vielä muutama kuukausi armonaikaa. Olen huolestunut itse siitä, että tällaisena oman elämänsä akuankkana voin olla kohtuullisen varma, että vakuutuksen lopettamisella kerjään verta nenästäni. Saa nähdä, mitä tapahtuu.

   Poista
 3. Jep. Mun mietteet samasta asiasta joulukuulta http://penaponi.blogspot.fi/2015/12/hei-hei-hevosvakuutus.html

  Päädyin lopulta ottamaan Penalle henkivakuutuksen Pohjolasta (siellä on huushollin muut vakuutukset). Valitsin sellaisen, jonka PITÄISI korvata hevosen arvo myös siinä tapauksessa jos lopetukseen päädytään sairauden vuoksi, ei pelkästään tapaturman. Tiukat ehdot tässäkin oli mutta hinta oli kuitenkin kohtuullinen tällaiselle edulliselle hevoselle.

  Myös minä sain jokin aika sitten soiton LähiTapiolasta, että haluaisinko kaikki vakuutukseni heille. Sai virkailija kuulla aika napakan mielipiteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sinun postaus ja siihen liittyvä keskustelu on oikein hyvä!
   Minullahan oli Challen ja Leon vakuutukset Pohjolassa, ja olin pääosin tyytyväinen heidän palveluunsa. Kessin kanssa kävi vain niin, että myyjä oli teettänyt ostotarkastuksen oma-aloitteisesti, ja Pohjolalla ei riittänyt päivät uuden vakuuutksen ottamiseen (jos en väärin muista, Pohjolalla tarkastus sai olla 8 vrk vanha, Tapiolalla 14). Tämähän on sinänsä umpityhmä juttu ostaa toisen teettämän tarkastuksen perusteella, mutta minulla oli lisäksi oikeus näyttää omalle luottolääkärille. Vakuutus piti kuitenkin saada voimaan heti...

   Poista
 4. Sannalle ja muillekin: Älkää tappako sanansaattajaa, ei se virkailija sitä muutosta ole aiheuttanut. nimim. harmittaaitseänikin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Päivi aivan oikeassa! Virkailija tekee työtään ja asiallisesti pitää olla. Sinänsä on toki hyvä, että palaute menee vakuutusyhtiölle tarpeeksi napakasti, että ymmärtävät asian merkityksen. Veikkaan, että ratsastusväen viesti on kokonaisuudessaan tullut hyvin kuulluksi.

   Poista