Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Sata siirtymistä

Työ haittaa välillä harrastuksia. Olen ennenkin muistaakseni kiitellyt, miten mahtavaa on, että on talli ja tukijoukot, joihin voi luottaa silloinkin kun oma ajankäyttö on kortilla. Nyt pitää taas kiitellä uudelleen!

Ratsastukselliset elämykset menevät vähän sinne ja tänne. Kessin kanssa on vuoristorataa: toisaalta välillä pieniä edistysaskeleita, sitten taas takapakkia. Kiropraktikkohoito huononsi alkuun sen liikkumista dramaattisesti. Olin toisaalta osannut tähän jo varautua omien hoitokokemusten perusteella, mutta silti se kylmää sydänalaa. Nyt ollaan ehkä menossa parempaan suuntaan. Itse iloitsin jo siitä, että tuttu eteenpäinpyrkimys on palannut ja muutenkin ratsastettavuus tuntuu "tutummalta". Toisten silmiin näkyy vielä ontumista ja könkkäämistä. (No, hieman vaikeaahan minun on nähdä mitään kun itse olen selässä...) Jotta mikään ei olisi liian helppoa, vatsavaivat oireilevat taas. Lisäksi olen huolissani sen piikitetyn vuohisen selvästä lämpimyydestä.

Mutta Charly! Vanha herra tuntuu paranevan ihan silmissä. Yhtenä päivänä haastoin itseni ja otin päivän teemaksi tehdä sata siirtymistä. Tehtävässä ehkä vaikeinta oli osata laskea sataan. Saatoin ehkä tehdä satakaksi? Alkuvaiheen siirtymiset eivät laadullaan vakuuttaneet. Suurimmaksi osaksi tein ravi-käynti-siirtymisiä, mutta jonkin verran myös ravi-laukka, sekä käynti-laukka. En olisi millään uskonut, että Etelän Hitain voi olla niin herkästi reagoiva ja innokas, kun sen saa kunnolla toimimaan. Perusratsastus siis kunniaan, temput joutavat roskakoriin!

Loppuun mainospala. Viimeaikaisten uutisten perusteella näyttää, että kotikylämme on lähestulkoon Suomen hevostapahtumien keskus kesäkuun puolivälissä. Jos kuitenkin hevosen biomekaniikka ja kouluratsastus kiinnostaa estekarkeloita enemmän, tervetuloa seuraamaan osin tallillamme järjestettävää Science of Motion- klinikkaa, jossa keskitytään hevosen biomekaniikkaan ja oikeaoppiseen liikkumiseen. Sen perusteella, mitä itse olen nähnyt tämän menetelmän tuloksia, olen varsin vakuuttunut ja odotan klinikkaa innostuneena.

Teoriaosuus, 25 euroa, järjestetään 12.6. klo 18.30 Evitskogin nuorisotalolla, Övidsborgintie 24.
Valmennus, 10 euroa per päivä katsojille, pidetään 13-15.6. Stenbackan tallilla Evitskogissa, Stenbackantie 180.

Tapahtumasta lisää tietoa sen Facebook-sivulta.

10 kommenttia:

 1. Samaa mielta, perusratsastus on tosi tarkeaa, minakin harjoittelen paljon siirtymisia eri askellajien valilla koska Pantos reagoi valilla tosi huonosti pohkeeseen. Ethan voi ratsastaa jos hevonen ei reagoi apuihin. Ja tosiaan niita siirtymisia tarvitaan sata, siina olet ihan oikeassa (jossain Carl Hesterin kirjassa on sama ajatus, sata siirtymaa on tehokasta !). Tesmppia. Mulla hevoset taas parantuneet mystisista vatsavaivoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tutkiskelin jo, mistä saisin tuota Ekygardia, mitä sinulla on ollut käytössä. Tekisi mieli testata joku muu vaihtoehto ennen Gastrogardiin tuhlaamista...

   Poista
  2. Itse sain elainlaakarin kautta, ehka sita ei saa muualta ? ainakin Valpin ruokahalu on selkeasti parantunut ja se syo kaiken halukkaasti, Pantos nyt soisi vaikka pienia kivia muutenkin....nayttaa myos ettei tama Ekygard ole pahan makuista hevosille.

   Poista
 2. Mä olisin voinut kirjoittaa tän tekstin. Miinus sairastelut. Töitä töitä, muutama hassu onnistuminen, sitten saman sitkeän purkan jauhamista.

  Perjantaina mä teen myös sata siirtymistä. (Koska huomenna olen lupautunut tekemään kolmetoista tunnin työpäivän, tietysti ...) Otan itseäni niskasta kiinni, mä olen niin laiska tekemään oikeasti siirtymisiä ! Ne on niin vaikeita. Ja kouluradalla niissä ollaan niiiiin tarkkoja ;) Kiitos sysäyksestä.

  Jännä reaktio tuo kiropraktikon jälkeinen huonontuminen. Torsten on aina heti tosi paljon suorempi ja parempi. Oikein paljon tsemppiä, kyllä se siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, teitkö? ;)
   Tämmöistä hidasta tervanjuontia tämä on meillä ollut. Valitettavasti kiropraktikkokäynnistä ei ollut selvästikään Kessille apua, melkeinpä päinvastoin. Se raukka vain linkkaa menemään...

   Poista
 3. Sinut on haastettu! http://jillanblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Kerpeles Jilla ehti täälläkin ensin... ;) http://lahtoruutuun.blogspot.fi/2014/03/22-asiaa-eli-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se mitään, vastataan sitten tuplasti!

   Poista
 5. Moikka moi... ja ONNEA voitit blogini maali-arvonnassa

  http://kotikaupunginlaidalla.blogspot.fi/

  Voisitko laitta minulle yhteystietosi tulemaan, niin saamme lähetettyä jauhemaalin oikeaan osoitteeseen:
  frida(at)luukku.com

  Terkuin, Frida

  VastaaPoista