Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Kohta se alkaa!

HIHS nimittäin. Tai HIPHS? Helsinki International Porsche Horse Show.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja pakko sitä on rakastaa. Vaikka joka vuosi käydäänkin samat keskustelut. Lippu on kallis. Paikka on huono. Hallilla on kuuma. Hallilla on kylmä. Ruoka on pahaa. Expo on kallis. Parkkipaikkoja ei ole. Edessäsi istuu ihminen, joka on ostanut exposta talikon ja tuonut sen katsomoon.  Ratsastajissa on huomauttamista. Hevoset ovat sentään ihania ja upeita vuodesta toiseen!

Jäähalli on paikkana useimmille "hissikävijöille" vielä uudehko. Vuoden kokemuksella voin sanoa, että ainakin viime kerrasta jäi mukavia muistoja, ei vähiten sen takia, että esimerkiksi verryttelyä pääsi seuraamaan paikan päällä, mikä näin tavisratsastajalle on kovin mielenkiintoista. Hallin lähialueista sen sijaan minulla on perusteellisesti kokemusta pitkältäkin ajalta, joten tässä jakoon muutama käytännön vinkki, joilla voi helpottaa reissuahdistusta:

  • Julkisilla (lue: raitiovaunulla) pääsee hallille kätevimmin. Jäähallin oma parkkialue on kuulemma suljettu. Hallin kupeesta löytyy toki Laakso ja Olympiastadionin parkkipaikat (todennäköisesti varsin täynnä). Jos on pakko saada auto mukaan matkaan, suosittelisin paikan etsimistä Sibeliuspuiston tai Topeliuksenpuiston varrelta, josta tyypillisesti löytyy melko hyvin ilmaista tai edullista parkkitilaa. Matkakaan ei ole kovin paljon pidempi kuin vaikka sieltä Stadikan parkkikselta. Arkisin päiväsaikaan myös Töölön kadunvarsista voi löytyä hyvin tilaa. Illalla tai viikonloppuna mitä todennäköisimmin ei.
  • Ruokailu kannattaa mahdollisuuksien mukaan hoitaa hallin ulkopuolella. Vaikka kuulemma ruokapuoleen on tänä(kin) vuonna panostettu, hallin evästarjonta keskittynee hampurilais/makkaralinjalle, eineksiin ja hyvin hinnoiteltuihin VIP-buffetteihin. Töölö on kokonaisuudessaan täynnä kivoja ruokapaikkoja, joita suosittelisin hyödyntämään. Lähimpänä hallia taitavat ensin löytyä monikansalliset ketjuihmeet, mutta esimerkiksi kaikki hallin lähellä olevat kiinalaiset ja intialaiset ovat olleet oikein asiallisia syöttölöitä. Mannerheimintien toiselle puolelle  lähdettäessä löytyy taas lisää valikoimaa, erityisesti Töölöntorin läheisyydestä. (Sen sijaan ei ole hyvä idea tuoda autoa Töölöntorille, sen on keksinyt moni muukin...)
  • Junalla paikalle? Julkinen liikenne ahdistaa? Hengitä syvään ja rentoudu. Kävele Töölönlahden rantaa ja edelleen Urheilukatua pitkin hallille tai sieltä pois. Poikkea matkalla Sinisen huvilan kahvilaan kahville tai Ravintola Töölönrannan terassille (jonne saa myös tuoda koiran). Hengitä syvään. Nauti syksyisestä Helsingistä. Tartu hetkeen. Aurinko paistaa ja talveen on vielä matkaa.
Sen talikon tai muun tilaa vievän hankalan tavaran voit ihan oikeasti ostaa vasta näytöksestä poistuessasi.

Viime vuonna HIHSin ekaan päivään kävelemässä. Aamulla oli taivaalta tullut vähän jotain valkoista.

Radankävelyä viime vuoden torstailta. Muistaakseni Junior Touria?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti