Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 25. marraskuuta 2013

Kevyesti ahdistaa

Mikä sillä on? Mikä Kessiä vaivaa?

Näitä ajatuksia tulee pyöriteltyä lähes koko ajan. Annettujen ohjeiden mukaisesti olemme ravailleet ja menneet käynnissä kevyesti, mutta Kessi ei todellakaan ole oma itsensä. Se ei ole innokas, mutta nöyrästi yrittää suorittaa. Sivu- ja ristiaskeleet tuntuvat selvästi vastenmielisiltä, mikä sopisi hyvin yhteen revähdysdiagnoosin kanssa. Mutta kun on sitä muutakin... Kessi haluaisi piehtaroida ratsastuksen jälkeen ja menee nuolemaan estepuomeja ja maneesin seiniä. Sen vatsa tuntuu lämpimältä ja selvästi aristaa. Eilen taas enemmän oikealta, eli toiselta puolelta kuin revähdys. Nettidiagnoosien lukeminen ei juurikaan helpota oloa. Tuntuu vähän siltä, että ehkä se hiekkakuvaus ja/tai vatsahaavaröntgen voisi olla silti edessä.

Setä on puolestaan terve, hyväntuulinen ja hyvinvoiva. Eilen jo loimi nro 2 odotti karsinan edessä hienosti suikaloituna. Setä on ollut kotona nyt kolme viikkoa.

Ja kun käy ihmislääkärillä otattamassa setin verikokeita, joita ei saa julkisen terveydenhuollon tai työterveyshuollon piikkiin, alkaa yhtäkkiä hevoslääkäreiden palkkiot tuntua erittäinkin kohtuullisilta.

Tasan eivät mene onnen lahjat.

14 kommenttia:

 1. Oi ei, otan osaa. Miten ne vaikeudet aina kasaantuvatkin? Toivottavasti Kessin vaivat selviävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta! Elämällä on sellainen ihmeellinen taipumus, että hyviä asioita tulee aina kerralla paljon - ja samoin huonoja, sitten kun niitä on tullakseen!

   Poista
 2. Voi Kessiä, ja voi sua :( Kyllä sulle jo soisi vähän pidemmän siivun huolettomuutta... Toivottavasti Kessin olo alkaa kohentua pikapikaa.

  Ja totta, ihmis- ja koiralääkäreihin verrattuna heppalääkärien palvelut on lähes edullisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai huoletonta hevosenomistajaa olekaan? Eilen jo toiveajattelin, että olo voisi olla vähän parempi,mutta saapa nähdä.

   Nämä lääkäripalvelujen hinnat pistävät miettimään uusiksi omaakin ammatinvalintaa ;)

   Poista
  2. Juu, kyllähän huoli tähän lajiin kuuluu ihan erottamattomasti, mutta sulle on kyllä annettu kuluneen vuoden aikana enemmän kuin kohtuullinen osuus :( Pidän niin kovasti peukkuja, että toiveajattelusta tulee totta!

   Ja hei, nykyäänhän on melkein muotia alkaa kypsällä iällä opiskelemaan eli keväällä pääsykokeisiin? ;D

   Poista
 3. Ää, ei kuulosta kivalta. Ei ollenkaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Äh kirjoitin jo pitkän pätkän, mutta teksti katosi esikatselussa.

  Tarkoitus oli kertoa, että ihan samojen juttujen kanssa painitaan täälläkin. Tamma on hiukan äreä ja ei aivan oma itsensä, muttea mitään selkeää yksittäistä oiretta on mahdoton nimetä. Onko vatsahaava, hiekkakertymä, flunssa, lihasjumi vai kiimahäiriö? Psyllium-kuuri juuri takana ja seuraavaksi katsoo hieroja ja otetaan verikokeet. Saa ainakin joitain juttuja poissuljettua.

  Joskus tekisi vain mieli soitella Atrian auto hakemaan hevosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kohtalotoveri! Sehän tässä ärsyttääkin, kun taitaa olla monta pientä vaivaa yhtäaikaa, että mistä lähtisi vyyhtiä purkamaan. Jos väärästä päästä, voi "oikean" syyn löytäminen kestää ja tilanne pahimmillaan pahentua... äh.

   Ai niin, kiimaähäiriö! Se ei kyllä tullut mieleenkään! Onko se myös talvella mahdollista?

   Poista
 5. Vie vaan klinikalle. Usein se oma vainu on paras vainu. Terveisin kokemusta on myös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa juuri olla! Aika on nyt varmuuden vuoksi varattu, katsotaan tarvitseeko sitä käyttää.

   Poista
 6. Verikokeesta vois selvitä myös jotain, jos on jotain esim. lihasperäistä tai virusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Verikoe ei varmaan tässä olisi pahitteeksi.

   Poista
 7. Meillä painitaan myös epämääräisten oireiden ja diagnoosien kanssa... Kerran jo käyty klinikalla ja saatu lupa aloittaa liikuttaminen uudestaan, ennen kuin taas. Sama etujalka kokoajan kyseessä. Oireet ovat kokoajan samat, ja niin minimaalisia ettei niitä todennäköisesti huomaisi edes jos ei ponia tunne tai todella katsomalla katso. Turhauttaa kun ei tiedä mitään.

  Toivottavasti teillä olisi tiedossa pikaista paranemista Kessille! Hyvä että edes setähevonen Charly on ilmeisesti elämänsä kunnossa (;

  VastaaPoista