Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 18. joulukuuta 2014

Joululahjatoiveet

Tällä kertaa äänessä on Kessi, joka kertoo meidän lahjatoiveista tänä jouluna:

"Pitäisikö aloittaa olemalla jalo ja hyvä hevonen, ja luetella ensin näitä henkisiä asioita? Toivoisin ennen kaikkea Mamman läheisille terveyttä, kun se on ollut koko syksyn niin surullinen kun sen Omille Ihmisille tapahtuu ikäviä asioita, joihin liittyy lääkäri. Minulle myös kerrottiin, että se kiva mies, jolla oli vielä kivempi pikkutyttö, jotka ovat joskus Mamman ja Isännän kanssa käyneet minua katsomassa, ei tule tänne enää koskaan ja että sillä pikkutytöllä ei ole enää isää. Toivoisin, että voisin höristä sen pikkutytön korvaan mukavia asioita ja että Charly ja Leo kävisivät ilahduttamassa sitä isää siellä Toisessa Paikassa. Toivon myös, että Mamma pitäisi huolen siitä, että minulle riittää enemmän aikaa. Se kun aina innostuu niistä työhommistaan vähän liikaa ja sitten väsyy.

Joko olin tarpeeksi oikeamielinen hevonen? Saako nyt toivoa ihan oikeita asioita:
•Ruokaa!!! paljon ja monipuolisesti. Hyvää laidunheinää mielellään ympäri vuoden ja paljon porkkanaa!
•Pientä estehyppelystä, kiitos! Vaikka nuo väittävätkin, että minun jalat ja selkä ei välttämättä kestä, niin kyllä se voisi olla sen riskin arvoista.
•Paljon käyntejä kaikissa ulkopuolisissa paikoissa, joihin ihmiset ovat tulleet katsomaan juuri minua.
•Mammalle lahjakortti vähintään hierontaan tai jonnekin niksauttajalle. Mielellään monta. Se kun istuu vinossa ja sen lonkat kramppaa, niin ei se ole kovin kivaa minullekaan, niin.
•Mammalle myös uusi kypärä. Ei siinä muuten mitään, mutta kun se ei enää lähde pesemällä puhtaaksi. Minun herkkä nenäni ei kohta enää kestä, kun se haisee kuin Hakametsän hallin pukuhuoneessa. Hyi! Onhan se sitä kolhinutkin: pari kertaa joku on tiputtanut sen satulahuoneen hyllyltä ja kerran se veti itse lipat niin että kypärä kolahti betoniin. Pois se minusta että aikoisin sen koskaan sitä tiputtaa kyydistä, mutta olisihan se hyvä, että kypärä on turvallinen.
•Kaikkea kivaa uutta puettavaa! Itse tykkäisin kovasti esimerkiksi Eskadronin Platinum Collectionin tavaroista. Mamma kyllä sanoi, että ei meille sellaisia osteta kun ne ovat niin epäkäytännöllisiä. Jos on "pakko" ottaa sellainen käytännöllinen lahja, niin uusi puuvillavuorinen Horsewaren talliloimi olisi aika jees, koska puuvillavuori ei nipistele. Vanha on jo tosi risa ja vielä pesussa kutistunutkin. Siitä on tullut ihan napapaita - minä en kyllä yhtään ymmärrä miksi!
•Voisitko kiltti Joulupukki laittaa jonkun tonttusi piilottamaan meidän vanhat Hööksin tavalliset suojat (ja ne vieläkin vanhemmat Tattinin varasuojat)? Tahtoisin niin kovasti sellaiset oikeat talliuskottavat kouluhevosen suojat, mutta Mamma on taas sanonut, että ei sellaisia osteta niin kauan kuin vanhat suojat ovat ehjät ja hyvät. En voi millään ymmärtää, miksi sellainen 25 euron alesta ostettu setti aina vaan kestää ja kestää!


Ai miten niin hassua, että mulla ja BFF:llä on samanlaiset tuulipuvut?
Ps. Kivoja kortteja voi askarrella Mustin ja Mirrin joulukorttikoneella.
 
Mamma sanoi, että tänä jouluna pitäisi jakaa hyvää muillekin. Se siis oikeasti tarkoittaa sitä, että ei ole ehtinyt mitään lahja-asioita miettiä ja yrittää ostaa hyvää omaatuntoa mokomilla aineettomilla lahjoilla. Sanoin sille, että en minä millään vuohipukilla mitään tee! Mutta se esitteli minulle pari vaihtoehtoa, joihin voisin ehkä suostuakin. Itse asiassa se on kai kuulemma laittanutkin muutaman porkkanasäkin verran rahaa tällaisiin juttuihin:

Helsingin yliopistollisen hevossairaalan maneesihanke. "Ontuma- ja selkäongelmien vaivaamat hevospotilaat ovat yksi Yliopistollisen hevossairaalan suurimmista asiakasryhmistä. Hevossairaalan yhteyteen tarvitaan maneesi, jotta nämä potilaat voidaan tutkia perusteellisesti ja jotta ne saavat parhaan mahdollisen hoidon. Nykyään hevosia joudutaan Viikissä juoksuttamaan sairaalan asfalttipihalla, eikä ratsain esittäminen ole käytännössä lainkaan mahdollista. Talviliukkailla tilanne on vielä huonompi. Vain maneesi tarjoaa turvallisen tutkimusympäristön, jossa laadukkaan tutkimuksen suorittaminen voidaan tehdä ympärivuotisesti turvallisessa ympäristössä."

Taisin itse saada melkein elinikäisen porttikiellon tuonne sairaalaan, kun väittivät, että olin niin ikävä sille ulkomaiselle mieslääkärille. Ehkä siellä kuitenkin olisi muilla mukavampaa olla, jos olisi maneesi potilaiden tutkimiseen? Voisin uskaltautua sinne hätätilanteessa uudemmankin kerran.

Ratsastustunnit vähävaraisten perheiden lapsille. "Ratsastajainliitto toteuttaa hyväntekeväisyyshankkeen, jonka avulla tarjotaan ratsastuksellisia elämyksiä vähävaraisten perheiden lapsille. Hankkeessa ovat mukana vapaaehtoisjärjestö Hope, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset ry, liiton yhteistyökumppaneita sekä jäsentalleja ja -seuroja. Hyväntekeväisyyshankkeen kautta tarjotaan alakouluikäiselle, vähävaraisen perheen lapselle ratsastuksen alkeiskurssi ja muuta hevostoimintaa, kuten mahdollisuus osallistua hevoskerhoon. Alkeiskurssin kustannukset jakaantuvat liiton ja kurssin järjestävän tahon välillä. Hankkeen tavoitteena on nostaa kokonaisuudessaan 300 lasta ja nuorta hevosen selkään seuraavien kolmen vuoden aikana."

Tiedän, että Mammallekin on lapsena ollut tosi tärkeää päästä ratsastamaan ja mielelläni minäkin välillä kuljetan pikkuihmisiä, vaikka se yksi sanoikin että "heppa on toti lätki". Meidän tallille on ehkä vähän vaikea tuntemattomien eksyä ja siksi on kiva, jos joku innokas pieni tyttö tai poika pääsee harrastamaan siihen sopivammassa ympäristössä.

Mihin sinä käyttäisit omat jouluporkkanarahasi?


4 kommenttia:

 1. Kiitos Kessi ja kiitos Sanna, tämä oli ihana lahjatoivelista sekä täydellinen kirjoitus; itketti ja nauratti. Rauhallista joulua teille kummallekin ja voimia olemiseen ja elämiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, ihana olet <3 Hyvää ja parempaa uutta vuotta teillekin sinne!

   Poista
 2. Osanottoni ystävän poismenon vuoksi. 😞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kovasti se koskettaa, kun ensimmäinen oman ikäinen kaveri lähtee ja vielä ihan yllättäen.

   Poista