Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

perjantai 22. tammikuuta 2016

Kaikki mitä tiedän johtamisesta on opittu hevoseltani

Joskus aina kysellään, mikä on johtamisen filosofia tai miten toimitaan esimiehenä. Tämä on se, mitä en sano ääneen.

Huolehdi, että perusasiat ovat kunnossa. Ruoka, vesi, varusteet, istuva satula. Työvälineet, valaistus, ruokailu...

Ole selkeä avuissasi. Aloita pienesti. Vahvista käskyä, jos apu ei mene heti perille. Jatka, kunnes toivottu lopputulos saavutetaan. Sitten lopeta. Älä jää hengittämään niskaan, kyttäämään, vahtimaan tai puristamaan.

Kiitä ja kehu.

Kehittymiseen tarvitsee haasteita. Jos haluaa kehittyä (kavio)urallaan, joutuu menemään välillä epämukavuusalueelle. Varmista, että sekin menee hallitusti. Älä aseta ketään mahdottoman tehtävän eteen ilman tahoa, joka osaa auttaa tekemään ensimmäistä kertaa jonkun asian.

Sinä olet silti pomo. Voit olla ystävällinen, sosiaalinen ja mukava. Mutta sinun tehtäväsi ei ole olla kaveri vaan pomo, etenkin niissä tilanteissa kun päätöksiä pitää tehdä. Kaikista asioista ei neuvotella ja aina ei voi jäädä odottamaan, että hiffaisiko se sen itse, jos antaa riittävän kauan miettiä.

Anna mahdollisuus lajityypilliseen käytökseen. Jokaisella on oikeus lepoon, vapaa-aikaan, tarvittaessa sairastamiseen sekä päivän viettämiseen seurassa, joka ei pure, potki tai luimistele.

Älä lykkää epämukavien asioiden hoitamista. Kun se p*skakärry nyt vaan on paljon raskaampi  ja hankalampi kuljettaa, jos siihen kerää koko talven lastin kerralla! Ja sitä kerran kaatunutta lastia ei aina kaikissa tapauksissa ole enää mahdollista kerätä ja koota täysin ennalleen...


Jos vielä osaisin noudattaa näitä yhtä johdonmukaisesti myös hevoseni kanssa.

6 kommenttia:

 1. Haha ! Kuulostaa tutulta ja hyvin tiivistetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiivistys ja yksinkertaistushan se on, mutta mukana ehkä totuuden siemeniä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Miksi? Oletko jostain/joistain asioista eri mieltä, ja minkä takia? Näihinhän on varmasti monta eri tapaa ajatella, mutta jos olet kokenut, että joku ajatuksistani menee käytännön tasolla aivan pieleen, niin mielellään kuulisin perusteltuja mielipiteitä.

   Jos et muuten vaan pidä tästä, löytyy satojen muiden (hevos)blogien joukosta varmaan sinulle sopivampaa luettavaa.

   Poista
 3. Juuri näin, en olisi itse osannut paremmin asiaa muotoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti olisit osannut kuvittaa asian aika hyvin!

   Poista