Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Polvillaan

Tämä viikko on tuntunut ratsastuksellisesti vähän väliviikolta. Alkuviikko oli rauhallinen irronneen kengän takia, mutta loppuviikosta päästiin jo tositoimiin. Estetreenit voisi suosiolla jättää kommentoimatta: tuli todistettua oikeaksi vanha viisaus, että kaikkein vaikeinta on tulla suoraa linjaa pienelle ristikolle. Tällä kertaa vika oli ennen kaikkea satulassa: treeniryhmällä oli varsin hauskaa, kun väsynyt kuski jutteli ihan höpöjä, hyppeli radan ihan omista suunnistaan ja oli yleisesti ihan pihalla. Charlyparka!

Viikon teemana on ollut ratsastajan polvet. Huonokin estetreeni parani, kun sain ohjeet avata polvet kaarteissa oikein kunnolla ja tarvittaessa kääntää varpaatkin ulospäin. Tämä tietysti auttaa istumaan rauhallisesti alhaalla ja samoin ohjaa oikean suunnan löytämisessä. Polviin palattin myös CR-tunnilla, jossa keskityttiin perusistuntaan ja tällä kertaa "ratsastamiseen". Charly ei ollutkaan enää vain jumppapallo, jonka päällä ratsastajaa väännellään ja käännellän, vaan nyt lähdettiin hakemaan jo laadukasta ja rentoa liikettä. Vanhojen oppien lisäksi keskityttiin sisäpolven liikeratoihin eli yli varpaan joustavaan polveen ja samoin polven pieneen avaamiseen kaarteissa. Estetreenin pohjalta tämä alkoikin tuntua varsin helpolta ja luontevalta!

Tunnin todelliseksi haasteeksi muodostui lopulta Charlyn vasen takajalka. Pienillä volteilla korostui sen hassu liikerata - ei kunnon ristiaskelta vaan erikoinen, jumppatermein grapevine-askelta muistuttava "ojennus taakse", jota sitten yritimme korjata maasta käsin raipalla naputellen. Raippa oli Charlylle kamala ja järkyttävä. Liikettä alkoi kyllä löytyä - kolmiulotteisesti!  Joku lukija saattaa ehkä muistaa muutaman vuoden takaisen Tuire Kaimion kurssin, jossa Charly oli demohevosena esittämässä, miten hevosta herkistetään avuille - silloinhan se juurtui paikalleen loppukurssin ajaksi eikä liikahtanut edes vähemmän herkistäkään avuista. Noista ajoista "lievää herkistymistä" on näyttänyt tapahtuvan... Onneksi ristiaskeleet alkoivat vähitellen onnistua ja olemme jumppailleet niitä myös omassa treenissä, jolloin kohtuullisen hyvät askeleet löytyvät jo parin kokeilun jälkeen.

Onneksi joku yksittäinen asia sujuu joka viikko hyvin, ja tällä kertaa se oli juoksutus. Juoksutin Charlyn sivuohjin kaikissa askellajeissa paljon siirtymiä tehden. Pieni mies oli niin hieno, niin hieno! Askeleet olivat hyvät, tempo reipas mutta ei kiirehtivä ja siirtymät ihan superlaadukkaita. Kaiken lisäksi herra toimi täysin ääniohjauksella eli siirtymät tapahtuivat joka kerta saman tien käskyistä "laukka", "rrravi" ja "jaaaa" ("käynti" ei siis kuulu Charlyn sanavarastoon - välillä puhun sille jotain epämääräisesti saksaa muistuttavaa). Tässäkin lajissa siis harjoitus tekee mestarin! Voisimme ehkä aloittaa ohjasajoharjoituksetkin lähiaikoina.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskoilta noi teidän istuntatunnit. Tunnenkin erään teidän kanssa samalla tallilla kävijän, joka on kehunut noita CR-tunteja. Tekisi mieli itsekin joskus kokeilla. Ehkä me otetaan suunta teidän tallin suuntaan joskus Brooken kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Jonna, nämä meidän harjoitteet ei kuulu ihan tallin vakiotuntiohjelmaan, vaikka siellä kyllä on myös ihan hyviä istuntatunteja ja -kursseja. Mutta sen verran voin varmaan mainostaa, että googlettelepa Tiina Virtanen, niin löydät meidän opettajan. On tehnyt kyllä hyvää, vaikka hitaita ollaankin oppimaan;) Tiina tulee siis omalle kotitallille.

    VastaaPoista