Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Täydellinen nainen, täydellinen istunta - täydellinen hevonen

Johan nyt myrkyn lykkäsi - tai pakkasen ainakin! Olimme Herra C:n kanssa elätelleet jo vahvoja toiveita kevään tulosta - toinen pudottamalla talvikarvaa niin että pölisi, toinen siirtämällä niitä paksuimpia talvivarusteita jo kaapin perälle. Mutta kuinkas sitten kävikään: eilen pakkanen hipoi taas pariakymppiä, eikä tallinpihalle kurvatessa enää edes hiponut. Lukema auton pakkasmittarissa oli tyly: -28.

Onneksi pieni paleleva minä oli ollut järkevä ja varustautunut asiaankuuluvalla tavalla. Tallikäyttöön pyhitetyn untuvatakin alle mahtuu fleece ja kolme eripaksuista neuletta, kun oikein tunkee. Housuihin (softshelliä, hyvin jäykkä kokopaikka) mahtuu tarvittaessa sukkahousujen lisäksi parit ns. välihousut, ja sukkiakin voi pukea parit päällekäin. Lyhyesti sanottuna muistutin enemmän Munamiestä kuin ratsastajaa, mutta enpä ainakaan palellut.

Maneesi oli suorastaan aavemainen: jäinen usva nousi lattianrajasta ylöspäin, ja siellä huurun joukossa astelimme yksin menemään väistellen aina harmaudesta eteen nousevia estetolppia. (Huom: ratsastajalla ei ollut silmälaseja, mikä sekin ehkä saattoi vaikuttaa usvaisuuteen.) Pakkassäähän väreiltään hyvin istuva hevonen liikkui hyvin, ja olin jo vakuuttunut, että se oli pelkästään Kikko-valmennuksen ansiota. Mutta...

... istuin eri tavalla kuin normaalisti. Jalat tököttivät paikallaan eivätkä heiluneet. Kyynärpäissä oli hyvä kulma ja kädet olivat tavallista enemmän levällään. Herra C palkitsi muutokset liikuttelemalla kuolainta tyytyväisenä, polkemalla takajaloillaan ja tarjoilemalla hetkittäin jo sitä peräänantoakin.

Ja jep. Arvasitte oikein. Untuvatakki-villapaidat-kalsarit-sukat pienissä saappaissa -viritys oli lukinnut minut "oikeaan" asentoon enkä vaatekerroksista johtuen pystynyt liikkumaan. Nyt tiedän, miten ja missä asussa aion lopputalven ratsastaa! (Kuvia EI ole luvassa). Kesä onkin sitten suurempi kysymysmerkki - ystävällinen kaveri ehdotti jo erityisen täytettävän tai kerrostettavan istuntapuvun suunnittelua...

5 kommenttia:

 1. Minkälaiset softshell-ratsastushousut sulla on? Mä oon kovasti suunnitellut ostavani sellaiset, mut en oo saanu ees itteäni viel kokeileen niitä..
  Tosin täällä on vain tarjolla Kärkkäisellä muistaakseni Eurohunterin housut.

  Heh, vois vähän tallikaverit katsoa, kun vetäisit vielä keväälläkin samalla puvustuksella hevosen selkään ;)

  VastaaPoista
 2. Moi haliponi, ja kiitos vielä kommentista edelliseenkin postaukseen! Mun housut löytyi viime kesänä 15 eurolla (!!!) tamperelaisen heppakaupan poistokorista. Merkki on Jacson. Housut on kokonumeroltaan varmaan 3 kokoa isommat kuin normaalit housuni, mikä voi johtua sitten merkin mitoituksestakin. Alkuun ne oli ihan superjäykät, mutta ovat käytössä hyvin pehmenneet. Eivät ne jousta niin hyvin kuin tavalliset, mutta lämpöiset kyllä ovat. Varmaan Eurohunterit on ihan yhtä ok, kuin nämäkin!

  VastaaPoista
 3. Mua rupes niin syksyllä ahdistamaan, kun yritin tareta maastossa tavallisilla ratsastushousuilla + minichapseilla, et ääh!! Myin kokochapsitkin pois, kun ne kiristi reisistä *mitkä raskauskilot?*
  Mut sitte tosiaan näin noita softshell-housuja, vaan en oo uskaltanut tilata mistään, kun ei koosta tiedä. Mutta pitäis käydä tosiaan Kärkkäisellä kokeilemassa noita Eurohunttereita, kyllä ne varmasti hommansa ajais :D
  Halvalla kyllä pääsit, noiden hinta oli ainakin viimeks kun hypistelin, niin 69 euroa!

  VastaaPoista
 4. Jos kehität kerrostettavaa istuntapukua niin kerro mullekin :) Voisin ehkä tartteta myös, sillä koulusatulassa on vaan edelleenkin niin kovin vaikeata istua...

  Mulla on myös softshell-housut, ostin ne Horzelta. Kirjoitin tuossa viime vuoden puolella myös pienen tekstin talviratsastusvarusteista, jos kiinnostaa:
  http://brookenelamaa.blogspot.com/2010/11/parhaat-talviratsastusvarusteet.html

  VastaaPoista
 5. Luulisin tosiaan, että softshelleistä kannattaa ottaa vähän normikokoa isompi - ovat alkuun aika jäykät. Ja kiitos, olen aika hyvä tarjousten metsästäjä! Ehkä pitäisi harkita jonkun personal shopperin uraa;)

  Jonna, meillä on Daalemanin koulupenkki, jota useimmat istujat ovat kehuneet kuskille mukavaksi. Toivottavasti säilyy pitkään sopivana hevosellekin... Kiitos varustevinkeistä, erityisesti nuo karvakengät näyttivät hyvältä!

  VastaaPoista