Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Syyllisyys

Päivätyöni on vaihtelevaa. Töiden ja ylitöiden määrät vaihtelevat kausittain, jopa viikoittain. Tietyllä tavalla siihen on aina liittynyt pieni epävarmuus siitä, että seuraavan (tai samankaan) päivän aikatauluja ei voi varmasti tietää. Liian usein joutuu perumaan omia, sovittuja menoja tai vastaamaan "en ehdi" erilaisiin kutsuihin ja ehdotuksiin. Silti parhaimpina hetkinä jopa oikeasti nautin siitä, mitä teen.

Elän nyt taas varsinaista kiirekautta. Hevosenomistajalla se on vaikeaa. Onneksi minulla on talli, jossa hyvään hoitoon voi luottaa kaikissa tilanteissa. Ja onneksi minulla on hevonen, joka ei varsinaisesti pahoita mieltään tai muuten kärsi ylimääräisestä vapaapäivästä tai toisestakin.

Ja silti se on koko ajan matkassa. Syyllisyys. Syyllisyys siitä, että en ehdi antaa Charlylle ja Lennulle sitä huomiota ja aikaa, minkä ne ansaitsevat. Syyllisyys siitä, että en joka hetki jaksa ratsastaa niin tehokkaasti kuin pitäisi. Ja että joudun perumaan tunteja, valmennuksia, matkoja... Syyllisyys siitä, että "mitä ne muut ajattelevat" - että olenko kanssatallilaisten mielestä välillä freerider, joka ei riittävästi osallistu yhteisiin hommiin tai auta tarpeeksi, jos takaraivossa koko ajan painaa tietoisuus siitä, että vielä illalla tai viikonloppupäivänäkin pitää kiirehtiä takaisin palkkatyön ääreen.

Sydäntä kuristaa, kun hevosen vapaapäivän jälkeen rynnätessäni iltamyöhään tallille "edes halimaan ja rapsuttamaan" normaalisti hyvin varautunut Charlykin on äärimmäisen huomionkipeä ja seuraa jokaista liikettäni. Ja jää katsomaan perääni suurilla mustilla silmillään, kun taas kaasutan tieheni.Välillä voisi helpomminkin elää. Silti hevostelu antaa niin paljon, että ilman sitä ei voi olla. Ja ehkä ensi kuussa olisi taas niin vähän töitä, että voin ottaa vahingon takaisin?

1 kommentti:

  1. Voi kuinka hyvin mä tiedän ton tunteen. Itsellä ihan sama juttu. Lisäksi vielä perhe, jonka kanssa haluaisi myös viettää aikaa. Brooke kuuluu toki siihen perheeseen myös, mutta sen kanssa ei valitettavasti voi siellä olohuoneessa seurustella. Nää on kai näitä ruuhkavuosia, kun töitä on paljon, aktiivinen harrastaminen kiinnostaisi, mutta se aika. Miksei sitä saa jostain lisää? Tai miksei ole olemassa jotain aikawarppia, johon voisi astua aina tallille mennessään?

    VastaaPoista