Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Charlyn leikkinurkka, osa 1

Tänään Charly opettaa, kuinka leikitään huispausta eli Harry Potter-kirjoistakin tuttua luutaleikkiä:

Tarvikkeet:
1 kpl Charly
1 kpl luuta, mielellään varpuluuta tai muuten luonnonharjaksinen
1 kpl maneesi
x kpl muita hevosia ja ratsastajia

Charly kertoo:
Varpuluuta on mainio välipala. Harvemmin niitä minulle tarjotaan, ainakaan omaan kuppiin, mutta pyrin olemaan tarkkana ja käytän tilaisuuden hyväkseni kun sellaisen näen. Tänään eteen osui oikein mehevän maukas yksilö maneesin sisääntulon kohdalla seinään nojaamassa. Leikki siis alkakoot.

Otetaan luudan harjasosa hampaisiin ja testataan, että se on maisteltavaksi kelvollinen. Jos varpujen suutuntuma ja maku tuntuu asialliselta, aloitetaan käsittely. Varvut eivät irtoa nipusta kovin helposti, joten se vaatii kunnon otetta ja ravistelua. Valitettavasti luutaan on yleensä kiinnitetty tukeva puinen varsi, joka täytyy saada irti. Ravistele lisää. Kunnon puraisu ja reipasta päänheilutusta. Harjan puinen varsi tekee näyttävää liikerataa, kun päätä heiluttaa alhaalta ylös ja puolelta toiselle.

Tässä vaiheessa kaikki muut hevoset ja ratsastajat nousevat jo ilmaan ja alkavat lentää ympäri maneesia. Näin toimii siis Harry Potterista tuttu ilmassa pelattava luutapallo eli huispaus.

Pelin jatkuminen toimivana edellyttää, että yhden hevosen tai ihmisen pitäisi aina heiluttaa luutaa kaaressa, mielellään vähän piilosta nurkan takaa. Jos ihminen ottaa heiluttajalta luudan pois, peli on hävitty.

Mutta se ei vienyt sitä kokonaan pois... Huomenna siis uusi peli-ilta, kamut?

Toinen kiva leikki: etsi hevonen mudan alta.

1 kommentti:

  1. Koskaan en ikinä mitään kommentoi, mutta nyt oli pakko kun sait mut nauramaan ääneen! Mä voin niin sieluni silmin nähdä ne ympäri maneesia lentävät kaksi- ja nelijalkaiset...

    VastaaPoista