Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Varustehankintoja syksyyn

Kesä on kulunut pääasiassa hankkiutuen eroon vääränkokoisista ja tarpeettomista tavaroista, mutta pieniä uudishankintatarpeita on kuitenkin ollut. (Tai suuria, koska Kessi tarvitsee loimikseen "isojen tyttöjen kokoa"...) Sillä välin kun odottelen kuvien latautumista kertoakseni tarkemmin viikonlopun kuulumisia, huomasin pystyväni esittelemään omat varustehankintani näppärästi yhdellä kuvalla.


Saappaiden uusimis/korjaustarpeesta on tullut puhuttua koko kesän, ja tässä kuvassa näkyy vihdoin uudet saappaat, joita on koekäytetty jo viikkokausia ja tähän asti kokemukset ovat vain positiivisia. Joskus aiemminkin on tullut mainittua, että minulla on tiettyjä haasteita liittyen saappaiden mitoitukseen: vaikka pituudeltani olen pätkä, ovat kaikki ylimääräiset sentit kertyneet nilkan ja polven välille. Säären pituus on reippaasti enemmän kuin 36-koon kenkiä käyttävällä yleensä. Useimmat erikoispitkät saappaat taas ovat leveydeltään kovinkin nuorisomallisia eli liian kapeita. Vihdoin löytyi sopivat ja  mieleiset saappaat, jotka uhkarohkeasti tilasin netin kautta saaden myyjäliikkeestä loistopalvelua sähköpostitse. Saappaiden malli on Cavallo Summer. Hyvälaatuista nahkaa, vetoketjut ja joustot takana ja ihanan kapealinjainen ja istuva malli. Ensin olin vähän pettynyt nähdessäni varrensuun kaaren luonnossa, kun se oli mielestäni näyttänyt hienommalta mainoskuvissa. Siihen on kuitenkin jo tottunut eikä se sittenkään ainakaan tuossa ylläolevassa kuvassa hullummalta näytä! Minun parini oli "kerran sovitettu mallipari, johon sovituksessa on tullut pieni virhe" ja tämän takia reilusti alennettu. "Virhe" paljastui kotona noin nuppineulanpään kokoiseksi painumaksi, joka jää osittain jopa kannusremmin alle. Voin suositella saksalaisliikettä Reitstiefel Kandel, jolla on normaalin nettikaupan lisäksi vaihtuvia tarjouksia myös ebayssa.

Ai niin, ja samaisia saappaita saisi myös talvimallina, karvavuorilla! Ahhh...

Toinen loisto-ostokseni on kuvassa myös näkyvä kevytuntuvatakki - tarpeellinen tällaiselle palelijalle jo syyskuussa... Näitähän näkyy tänä syksynä joka kaupassa, mutta minun takkini myi Cubus sangen kohtuulliseen 49 euron hintaan. (Niitä on monenvärisiä. Ja untuvaliivejä myös...) Ostin takin oikeasti citykäyttöön, mutta muutaman päivän kaupunkiharjoittelu osoitti, että mitoitus on ainakin minulle ihan täydellinen ratsastukseen: hihoissa ja hartioissa sopivasti pituutta ja tilaa, mutta ei pussitusta, ja helma peittää vyötärön eikä lähde nousemaan reippaammassakaan menossa. Takki siirtyi siis tallille. Näyttää päällä aika lailla sirommalta kuin paksut perinteiset toppaliivit, joilla on toki paikkansa sitten kun ollaan oikeasti pakkaskeleissä.

Kolmaskin muutos näkyy kuvasta, jos tarkkaan katsoo. Nimittäin kohtuullisen monta paria Roecklin light grip -käsineitä ja niiden halpakopioita käytettyäni aloin tympiintyä hetkessä rikki hiutuvaan materiaaliin (kuka ihme on keksinyt väittää, että ne ovat muka kestävimmät ja parhaat tarvikkeet, mitä ratsastaja voi saada?) ja vaihdoin takaisin tavallisiin nahkahanskoihin. Takaisin en vaihda. Ohjat pysyvät kädessä, kädet eivät palele ja nahka kestää ihan eri tavalla kuin kumipäällystetty tekstiili. Kukkarokin kiittää.

7 kommenttia:

 1. Kaunis takki! Juuri samanlainen on etsinnässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laadusta ja kestävyydestä en uskalla sanoa, mutta eiköhän tuo hintansa arvoinen ole. Varmasti Oulustakin löytyy samoja tai vastaavia?

   Poista
 2. Aivan älyttömän hyvännäköinen kuva! Näytätte ihan proilta! Ja mä haluan tollasen Cubus-takin ja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Takki on kiva! Kuvassa pelastaa hyvä kuvaaja (Saija) ja sopiva kuvakulma, jonka takia näytän epänormaalin pitkältä ja hoikalta...

   Poista
  2. Laita tämä blogin bannerikuvaksi!

   Poista
 3. Kivat saappaat ja kiva takki! Ja hieno kuva!

  VastaaPoista