Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

tiistai 13. tammikuuta 2015

Tippa silmässä

Ei, sei ei pelkästään näyttänyt silmätulehdukselta vaan se myös oli silmätulehdus. Onneksi mitä todennäköisimmin varsin harmitonta lajia. Eläinlääkäri kävi tutkimassa Kessin silmän ja mitään haavaa tai reikää ei löytynyt, mutta silmän alareunassa oli jonkun verran maitomaista kalvoa, joka viestii tulehduksesta. Lisäksi silmä hieman punoitti ja vuotaa vettä. Viikonloppuna se näytti samealta, mutta lääkärin tullessa maanantaiaamuna jo hieman kirkkaammalta. Kuumetta ei koko aikana ole ollut. Potilas on ollut kovin hellyydenkipeä ja antaa hoitaa silmää mielellään. Ruoan näkeminen saa sen kovasti tsemppaamaan: silmä alkaa kummasti aueta, kun porkkanaa tuodaan lähietäisyydelle.

Silmä täynnä pupillia laajentavaa ainetta ja vihreää väriainetta.
Kuvassa näkyvä vihreä alue on onneksi vain kameran linssin tekemä heijastus.
Muuten vihreät pisteet olisivat merkki silmässä olevasta haavasta.
Satunnainen silmätulehdus voi mitä todennäköisimmin johtua esimerkiksi silmään menneestä pienestä roskasta tai iskusta. Toistuva tulehduskierre on taas ihan eri asia ja pahimmillaan se voi olla jopa näköä uhkaava vaiva. Nyt onneksi kyseessä on ihan ensi kertaa ilmenevä vaiva.

Hoidoksi pari päivää kipulääkettä ja (karsina)lepoa sekä noin viikon kestävä silmätippakuuri. Kirkasta auringonpaistetta ja tuulta ei suositella. Niinpä olin suunnitellut ompelevani Charlyn vanhaan ötökkähuppuun silmän kohdalle näkösuojan. Huppu ei valitettavasti mahdu Kessin pään lähellekään ja niin tästäkin päivästä tuli karsinapäivä. Toivottavasti silmä olisi huomenna jo sen verran vähemmän aristava, että Kessi pääsisi takaisin tarhaan. Ratsastukseenkin voimme palata voinnin mukaan jo parissa päivässä, tosin mieluummin vähän kevyemmin. Ehkä tämä tästä!

PS. Pieni ja hento naislääkäri sai hoitaa hommat rauhassa ilman että Kessi välttämättä edes tajusi, että kyseessä on lääkäri. Sen sijaan Rheumocam-spruutan näkeminen sai välittömästi aikaan heikkopäistä riehuntaa. Taudinkuvaan kuuluu, että kun puristin lääkkeenjämät kookkaaseen porkkanaan, siitä ne voitiin nuolla ilman ongelmia ja tyytyväisenä maiskutellen... Tamma mikä tamma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti