Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Uusi kisavuosi, uudet säännöt

Se olisi taas se aika vuodesta. Se aika, kun maksan ensin seuran jäsenmaksua 60 euroa ja sen jälkeen alueluvasta 30 euroa ja hevosen alueluvasta 40 euroa. Eiku. D-luvasta, joka oikeuttaa 2-tason kilpailuihin 30 euroa ja hevosen vuosimaksua 40 euroa. Onhan se nyt mukavaa kilpailujärjestelmän uudistuksen jälkeen, että en hetkeäkään enää voi luulla olevani ratsastajana parasta A-ryhmää vaan selkeästi ainoastaan D-luokkaa ja kakkostasoa... Hevosta ei onneksi sentään ole luokiteltu!

Mihinkäs minä jäinkään? Oikeastihan tämä uusi D-lupa on meille ihan mainio juttu. Se oikeuttaa vanhoihin seura- ja aluekisoihin sekä kansallisten "alueluokkiin" sekä uutuutena vielä uusiin kansallisiin kvaaliluokkiin, jotka epäilemättä ovat osallistumisoikeudeltaan rajattu meille psssssskoille ratsastajille: "3-tason kilpailuun voidaan ottaa mukaan kvaaliluokka, joka on avoin niille ratsukoille, joilla ei muutoin ole 3-tasolla kilpailemiseen oikeuttavaa tulosta." On kivaa, että löytyy paljon tällaisia mahdollisuuksia ja tapoja käyttää rahaa, ja kisanjärjestäjillä on yksi lisämahdollisuus kerätä rahat pois tyhmiltä. Ehkä joskus tänä vuonna saatamme päästä johonkin kisoihin asti... 

Paitsi että. Vielä yksi uusi uhka on kisaelämämme ja ehkä tämän bloginkin tiellä. Pitkin loppuvuotta on tullut naureskeltua kaiken maailman viskikohuja, keravalaisten maamerkkien uudelleenmaalaamisia ja elintarviketeollisuusyrityksen mainoshevosten nimenmuutoksia. Mutta sitten totuus iski: tämä uusi alkoholilain muutos koskee minuakin!

Minulla on hevonen viralliselta nimeltään [sensuroitu], joka on nimetty siis viinituotteen mukaan. Sen isä on myös viinivalmiste ja aika moni sen isänpuolisista puolisisaruksista näyttää olevan nimetty samanlaisen logiikan mukaan. Onkos tässä nyt ongelma? Alkoholijuomistahan ei saa nyt enää puhua positiivisella tavalla missään yhteyksissä. Jää vähän vähänlaiseksi blogini jutut, jos positiiviset asiat pitää jättää pois. Olkoonkin, että kautta aikojen lukijat ovat pitäneet erityisesti surullisenkuuluisan usein toistuvista sairaskertomuksista...

Mitä minä saisin tai en saisi tehdä uuden lainmuutoksen jälkeen? Uskoakseni blogin pienoisesta lukijakunnasta suurin osa on täysikäisiä (jopa tuttuja?), mutta en voi varmaan millään varmistua, etteikö tätä satunnaisesti lue joku alaikäinen tai  muu henkilö, jolle alkoholijuomaa ei saa myydä ja nämä saavat huonoja vaikutteita ja pohjatonta viinanhimoa lukiessani hevoseni [sensuroitu]:n edesottamuksista. Täällä varmaan useimmiten esitetään hevonen [sensuroitu] myönteisessä valossa ja olen jopa ehkä antanut ymmärtää, että [sensuroitu]:lla on terapeuttisia ominaisuuksia tai että se piristää, rauhoittaa tai on keino ristiriitojen ratkaisemiseksi. No, ainakin minulle ja minun mielenterveydelleni. Tämä ei nyt kuitenkaan ole enää sallittua.

Välillä ollaan käyty jopa julkisella paikalla. Se pitänee kai lopettaa. Nöyrimmät pahoittelut. Tässä blogissa ei myöskään järjestettäne mahdollisuuksia peliin, arpajaisiin tai kilpailuun. Ja itse asiassa koko blogi on ongelmissa. Lain mukaan en saisi myöskään saattaa tietoverkon palvelun välityksellä kuluttajien jaettavaksi tuottamaani tai kuluttajien tuottamaa sanallista tai kuvallista sisältöä. Pitäisikö tänne pistää ikärajoitus vai alkaa kirjoittaa vain omaksi iloksi pöytälaatikkoon?

Paitsi että yksi poikkeus onneksi (?) vielä on. Yleisötilaisuuksissa, kuten urheilukilpailuissa mietoja alkoholijuomia voidaan sentään nimeltä mainostaa. En siis todennäköisesti syyllisty mihinkään rikokseen tai rikolliseen tekoon yllyttämiseen, kun seuraavan kerran Ypäjän kisaviikolla kuulutetaan, että seuraavaksi juhlakentällä suorittaa FWB -tamma [sensuroitu], jonka isä on hannoverori [sensuroitu] - ja tämän kuullessaan katsomo tyhjenee, kun paikallaolijoille tulee mieleen, että maistuispas itse asiassa mullekin, ja niin jokainen, suunnilleen tuomareita ja stewardeja myöten painelee puolijuoksua Ratsumestariin. Eikös niin?

Mitäs tässä nyt pitäisi tehdä? Jatkaa iloisesti lainrikkojana? Vakuuttaa kaikille, että kyseinen viinituote on parhaimmillaan Spritella ja jääpaloilla jatkettuna, eli se menee lähinnä high drinkability -luokkaan enkä todellakaan suosittele sitä viininystäville? (Auts. Tätä ei varmaankaan olisi pitänyt todellakaan sanoa?) Ostaa [sensuroitu] -hevoselleni ns. kilpailunimi (100 euroa)? Hommata ko. tuotteen valmistaja sponsorikseni? Pysyä kotona? Lopettaa liika ajattelu? Mitä tapahtuu muuten kaikille Suomen raviradoilla juokseville kossuvissyille, hömpsyille ja hölkynkölkyille, joita silloin tällöin saa uutisissa naureskella?

Osaisikohan SRL tai Valvira ohjeistaa epätietoista?

PS. Hevoseni [sensuroitu] itse ehdottaa, että se pitäisi kovasti kilpailunimestä Grande Gingerbread Latte. Se kuvaisi hänen mielestään erinomaisesti hänen väriään ja naisellisia muotojaan sekä viittaisi samalla mukavasti myös emänpuoleiseen sukuun. Yritän kovasti selittää hänelle, että valitettavasti tuollainen kaunis nimi voisi puolestaan loukata jonkun yrityksen rekisteröityä tavaramerkkiä...

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No, jos nyt kuitenkin yrittäisit kestää ;)

   Poista
 2. Eikä :D Sun tarttee nyt ilmiantaa itsesi sekä Valviralle että Aluehallintavirastolle ja mukisematta maksaa sakot :DTäälläpäin kisaa pikkuluokkia selkeästi alaikäisen ratsastama pikkuponi Jack Daniels. Mites nyt, kun alaikäinen tuollalailla alkoholijuomaa levittelee ympäriinsä! Polta se samalla!

  Aika kauas on menty Suomen jääkiekkomaajoukkueen hevosesta, Golden Karjalasta :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, tuollaisesta Golden Karjalasta en ole kuullutkaan :D Golden Cap on tosin tainnut joskus tulla vastaan jossain lähtölistoilla. Mä käräytän kaikki! Kaikki!
   Ajattele nyt tuota lapsiraukkaa Jack Danielsilla - sen tulevaisuus on varmaan tuhottu kun saa niin huonoja vaikutteita... ;)

   Poista
 3. Voi kauhistus. En ollut tullut ajatelleeksikaan tätä! :O
  Pitäisiköhän soittaa käräytyspuhelu kun tiedän täällä Pirkanmaallakin tapahtuvan sellaista syntiä, että pienimuotoista Connemarakasvatusta harjoittavalla RATSASTUSKOULULLA pikkutenavat ratsastavat Irish [sensuroitu]:lla? Monen muunkin kasvatin nimessä komeilee vähintäänkin jotain aloholijuomaan vihjaavaa sanakäännettä.
  Mitenhän nyt lasten käy?

  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuollaisesta kannattaa tehdä ilmoitus AVIin ja SRL:ään ja varmaan varmuuden vuoksi lastensuojeluilmoitus myös. Hunningolle joutuvat jo nuorella iällä, raukat! :D

   (Nyt jäi vaan bloggaajaa kiinnostamaan, Irish [mikä]? Täytyy varmaan tutkia sukupostia. Muutama herkullinen idea tulee heti mieleen...

   Poista