Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Fiilistelyä

Ei mennyt valmennus ihan niin hyvin kuin olin toivonut, mutta onneksi mukaan mahtui paljon hyviä pätkiä! Tiivistetysti voisi sanoa, että haasteena ovat ne, kun lipsun mukavaan hömpsyttelyyn ja unohdan pitää pohkeet kiinni ja ratsastaa. Toinen pikkuinen ongelma ovat ne hetket, jolloin yritän liikaa. Sinänsä kyllä oli kauhean kasvattavaa pitää tuo viimeisin valmennus maneesissa juuri keskiviikon rankimpien sadekuurojen aikana. Suurimman osan ajan kuulin ainoastaan, että jotain korjausehdotuksia tuli - mutta yritin taas itse keksiä, mikä oli vialla, koska en kuullut yksityiskohtia. Ilmeisesti ongelmani ovat varsin itsestäänselviä, kun onnistuin arvailemalla kohtuullisen hyvin.

Sen sijaan omin päin ratsastelut nyt viikonloppuna ovat olleet aika ihania! Ympärivuorokautinen laidunnus tekee Kessille aidosti hyvää, ja se on nyt lämmin, pehmeä ja notkea. Hetkellisesti voi tuntea itsensä lähes kaikkivoipaksi, kun joka ratsastuksessa on hetkiä, jolloin kaikki toimii ajatuksen voimalla ja hevonen on kevyt edestä ja innokas liikkumaan. Niitä hetkiä kun saisi joskus videolle! Tosin en tiedä, toisiko niiden näkeminen jonkinnäköisen lässähdyksen omiin kuvitelmiin.

Jos nyt pitää fiilistellä vielä jostain muustakin, niin fiilistellään housuista myös. Ostin viime syksynä ensimmäiset grippipaikkahousuni. Lempikauppani K-maatalouden kanta-asiakasalennuspäivä oli pakko hyödyntää, ja kun omaa kokoa ja suosikkimallia löytyi ainoastaan grippipaikoilla, oli ne kuitenkin otettava mukaan. Pari ensimmäistä päivää oli epämiellyttävä tunne kuin olisin lähtenyt liikkeelle pelkissä sukkahousuissa ilman housuja. Sitten totuin. Nyt en vaihtaisi niitä enää pois. Kyseinen pari vaihtui jo pienempiin oman housukoon kutistuessa. Kävin tuolloin hieman samantyylisen keskustelun kaverini kanssa siitä, että voiko tuollaisia muka pitää ja pitävätkö gripit edes yhtä hyvin kuin perinteiset kokopaikat. Vanhat housut lähtivät silti kokeiluun ja kiertoon. Ja parin päivän päästä kaverilta tulee viesti: "Siis olenko mä muistanut vielä hehkuttaa tarpeeksi näitä housuja?"

Grippipaikat ovat mukavan pitävät, mutta eivät rajoita muuta liikkumista. Silloin tällöin esitelty urbaanilegenda siitä, että grippipaikkojen "tarra" muka tarttuisi kiinni satulaan ja pilaisi nahan, ei ainakaan minun housujeni kohdalla pidä lainkaan paikkaansa. Kotimatkalla on helpompi käydä kaupassa, kun ratsastushousut eivät ehkä erotu niin selvästi kuin perinteiset. (Siinä samaisessa tallimatkan varrella olevassa kaupassa kaikilla muillakin asiakkaillta taitaa olla tallivaatteet päällä. Mitä väliä?) Paluu perinteisiin kokopaikkoihin tuntuu lähes mahdottomalta.

Kuvaaja sanoi, että ei saisi istua kuin olisi kyykkypissillä.
Näette nyt kuitenkin, että housut ainakin joustaa.Ostin toisetkin grippihousut. Niissä paikkaosuus on kontrastivärinen. Valmentaja kehui niitä. Erottuu kuulemma entistä paremmin, milloin istun vinossa. Tämä on kuulkaa varustelaji.

2 kommenttia:

  1. Kas, tutut housut ja vielä samassa värissä kuin omanikin :) Suhtauduin myös alkuun skeptisesti, nyt voisin vaikka nukkua grippipöksyissäni, niin mukavat ja hyvin istuvat ovat. Parit vastaavat voisi vielä hankkia, vahtelun vuoksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, meitä on sitten ainakin kaksi, joilla on hyvä housumaku :D Se vika noissa tosiaan on, että "unohtuvat" jalkaan kotonakin. Ennen kokopaikkahousuja ei tullut pidettyä juurikaan mitään ylimääräistä, mutta gripit ovat kuin toinen iho, niissä on vähän liian mukava olla muutenkin...

      Poista