Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kesäkuntoon

Kun Charly lähti omalle kuntokuurilleen, oli minulla yhtäkkiä ylimääräistä aikaa. Aikataulutetulle ihmiselle on yhtäkkiä todella helppoa, kun juuri mikään ei ole minuutin tarkkaa: ei tarvitse vahtia ratsastuskoulun tuntiaikatauluja tai vuokraajan tekemisiä ja miettiä omia suunnitelmiaan vasta niiden perusteella. Onhan minulla nytkin tunteja, mutta kaikki tuntuu yhtäkkiä paljon helpommalta.

Tein itselleni kaksi lupausta. Toinen on, että pyrin ratsastamaan mahdollisimman paljon muilla hevosilla. Se on onneksi onnistunut vanhan tallin puitteissa. Vaikka aluksi mikä tahansa hevonen tuntui todella oudolta Charlyyn verrattuna, tuntuu silti, että ratsastustaitoni on pysynyt yllä - jopa kehittynyt! Joka hevosessa on omat haasteensa, mutta useimpien muiden kanssa ne loogiset, oppikirjamaisen "tee näin" -korjausehdotukset toimivat. Charly on ehkä lukenut sen "Taitava ratsastaja" -kirjan turhankin hyvin, ja opetellut kaikki mahdolliset temput, joilla ratsastajaa voi huijata?

Toinen lupaus on, että pyrin kohottamaan omaa kuntoani. Charlylle ei välttämättä tee pahaa, vaikka ratsastajalta putoaisi muutama kilo - isompaan urakkaan ei tosin ole mahdollisuutta eikä sitä kenenkään kanssaeläjän hermot kestäisikään... Olennaisena osana  tervettä elämää on periaate, että menen Charlyn luokse vain sellaisiin aikoihin kun Lapinkylän Leipomo ei ole auki. Samoin nyt yritän hyödyntää mahdollisuudet harrastaa muutakin liikuntaa: käydä vähän salilla, spinningissä, jumpissa - kyllähän ne kaikki ratsastuskuntoakin kohottavat! Esimerkiksi spinningissä pystyy aika hyvin keskittymään keskivartalon lihaksiin ja eri polkemisasennot muistuttavat jossain määrin tavallista, este- ja kevyttä istuntaa.

(Sanomattakin on selvää, että työnantaja/asiakkaat aavistivat välittömästi kalenteriin raivatun vapaa-ajan ja olen saanut keskittyä ahkeraan ylityöntekoon. Jostainhan ne Charlyn kaurarahat on tienattava!)

Kaurarahoista puheenollen - ja koska läskin määrä perheessä on yleensä vakio - on Charlykin joutunut kunto- ja lihotuskuurille, oikein massakaudelle. Estetreeneissä puuskuttava hevonen ei ole kaunis näky, kuten ei naama punaisena ähisevä omistajakaan. Charlyn treeniin kuuluu olennaisena osana kävelykone ja uusi ruokinta. Näillä yritetään nyt saada pyöreyttä ja lihasta oikeisiin paikkoihin. Osa vanhoista mömmöistä vaihtui kauraan. Odotan jännityksellä mitä seuraa, koska ilmeisesti suurin syy aikaisempaan kauran välttelyyn herkän vatsan lisäksi onkin ollut taipumus kengurubensaan!

Suurta hupia ja kateutta perhepiirissä on herättänyt myös tieto siitä, että Charlyn dieettiin kuuluu pakollisena osana myös litra olutta päivässä. Tällä edesautetaan vatsan hyvinvointia ja karvan kiiltoa. Kun kotona kommentoitiin, että ei vaan ihmisille tarjota meidän perheessä yhtä hyviä herkkuja, piti kyllä rehellisyyden nimissä tunnustaa, että Charlyn lounasolueen sekoitetaan myös pari kikkaretta ihan sitä itseään. Tämän jälkeen kiinnostus Charly-dieettiin yllättäen väheni. Herra Ekonomi on kuitenkin luvannut, että voi kesemmällä menne kävelykoneeseen Charlyn seuraksi, kunhan isot työprojektit on saatu pois alta. Kohta ollaan siis reippaita ja sporttisia koko porukka!

3 kommenttia:

  1. musta tuntuu, että E-setä on lukenut saman "taitavan tuntiratsun oppaan", jossa kerrotaan, miten tätien korjausyritykset jätetään huomioimatta. Uljas kisaratsuni oli kokonaisvaltaisen jäykkis eilen enkä saanut mitään muutosta aikaan millään konstilla. Toinen otus taas kulki heti nätisti, kun jaksoi istua kunnolla ja pitää kädet kyljissä...

    VastaaPoista
  2. Ne osaa, valitettavasti! C-setä on nyt lukenut myös oppaan "en vissiin enää ole tuntiratsu" ja se yhdistettynä tuohon aikaisempaan, on pistänyt tädin aika tiukoille. Vielä sama kisaratsu kuitenkin, vaikka nenä taivasta kohti?

    VastaaPoista
  3. joo, enpä mä oikein tiedä kellä muullakaan sitä lähtis, kun Uljas Musta on poistettu rahvaan käytöstä. Oon tän kevätkauden ratsastellut ihan koko ajan vaihtuvilla (ja pois lähtevillä) hevosilla. Lähden rehellisen ruunan kanssa hakemaan maksimaalisen nöyryytyksen. Huoh. :/ Onneksi on muuta katsottavaa. ;)

    VastaaPoista