Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Huoltoviikko

Kessi pääsi osteopaatin käsittelyyn. Hyvät uutiset olivat, että aikaisemmat kaulavaivat alkavat selvästi hellittää, ja muutenkin kokonaisarviolta hevonen vaikutti kuulemma paljon paremmalta ja hyvinvoivalta. Ehkä muutto aiheutti sitten pientä stressiä, ja kotiutuminen on vähitellen suoritettu? Huonommat uutiset olivat, että selässä on edelleen pientä jäykkyyttä. Tämän olin huomannut jo ratsastuksessa: takaosan saaminen aidosti alle vaatii reippaasti töitä, ja selkä saisi nousta paremmin. Tilanne ei kuitenkaan selän osalta ole mitenkään erityisen huolestuttava: suositeltiin jumppaa, maapuomeja, kiipeilyä ja linimenttiä sekä hieronnan jatkamista. Kaula-pääosastolla lienee kuitenkin jotain pysyvämpääkin haittaa: kallonpohjan alueella jotain jumia, joka voi johtua rakenteellisista seikoista tai jostain vanhasta vammasta. On siis todennäköistä, että kaulaa/ päätä joutuu  hoitamaan ainakin jossain määrin säännöllisesti.

Erityisen mukavaa oli, että tällä kertaa pääsi ratsastajakin käsittelyyn. Olin valitellut erityisesti lonkan ja SI-nivelen alueen kipuja, ja sieltä löytyi oikein kunnon jumi. Todennäköisimmin kysessä on vain lihaksessa oleva tulehdus eikä mitään sen syvempää. Jumin aiheuttajat löytyy muualta kuin tallilta; esimerkiksi työasentoon työpaikalla pyydettiin kiinnittämään huomiota. Kun samalla selkäranka ja niska venyteltiin paikalleen, on kuskillakin ollut ryhdikäs mutta rento olo. Molemmat saimme mukaan kotijumppaohjeet, joita tunnollisesti yritämme noudattaa. Kessin jumppaan sisältyy erilaisia "porkkanavenytyksiä", joten liikunta on sille varsin mieleistä. Ihme kyllä minun lonkkajumppaohjeisiin ei kuulunut karkkipussin kurottelu?

Ensi viikonlopun kisojen jääminen väliin ei ole huono juttu, vaikka kieltämättä olen tällä hetkellä aika revanssinhakuinen. Kessi on kevyesti aivastellut, ja kun tallilla muutamalla muulla hevosella on ollut 2-3 päivää kestävää flunssankaltaista oireilua, sovittiin että viikonloppuna ei pidetä mitään valmennuksia. Olen "pakotettu" ainoastaan maastoilemaan tai vaikka taluttelemaan. Eiköhän niillä eväillä toivuta nopeasti treenikuntoon. Ajattelin ottaa metsäkävelyille kaveriksi myös marjaämpärin...Samalla voi kurkkia kisakalenteria tuleville viikoille. Ensi viikonloppuna joutunee joko ajelemaan noin sata kilometriä mihin tahansa ilmansuuntaan tai menemään lähitallille naamiaispukua edellyttävään kisaan. Elokuun puolivälistä alkaen tarjontaa alkaa olla jo runsaanlaisesti, jopa niin, että tosissaan saadaan miettiä, mihin sijoitetaan oman tallin rataharjoitukset.

Akuutisti ratkaistavia asioita on myös saappaitteni kohtalo. Kuten aiemmin mainitsin, on minulla neljä jollain tavalla rikki olevaa saapasta, jotka kaikki ovat jo elinkaaren loppupäässä. Selkeästi tilanne on siis sellainen, että on erittäin kyseenalaista, kannattaako niitä kiikuttaa enää suutarille. Uudet jalkineet on saatava jostain, ja kohtuullisen pian. Olen kiertänyt läpi alueen kaupat ja löytänyt joitain vaihtoehtoja uusiksi saappaiksi. Olisiko nyt aika sijoittaa vähän enemmän laatuun? Toinen minua pohdituttava kysymys (lähinnä eettiseltä kannalta) on, pitäisikö saappaat tilata kylmästi ulkomaisesta nettikaupasta säästäen isot rahat, vai tukea paikallista kotimaista yrittäjää. Aiemmin olen ostanut iloisesti aina sieltä mistä halvimmalla saa, mutta suomalaisen taloustilanteen seuraaminen saa välillä vakavasti pohtimaan, pitäisikö minunkin osaltani kantaa paremmin korteni kekoon ja mahdollistaa kotimaisen (pien)yritystoiminnan jatkuminen.

2 kommenttia:

  1. Olisipa hyvä idea ensi kerralla itsekin antautua hoidettavaksi samalla kun hevosta hoidetaan :D vaikka akupunktioon! Ja tuli tuosta marjajutusta mieleen, kun joskus muinoin ravitallilla meni yhdeltä hepalta jänne niin omistaja otti sen liinan päähän ja saattoi lähteä tuntikausiksi sienestämään hevosen kanssa :D siinä tuli hyvää pientä liikuntaa jalalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Mä uskon, että siitä on vahvasti apua etenkin jos on yhteisiä vinous- tms. ongelmia. Ihan tuntikausien marjastukseen ei vielä päästy, mutta pitkiä käppäilyjä epätasaisessa maastossa kuitenkin. Tekee varmasti jalalle, selälle ja mielelle hyvää. Paitsi että perhanan elukka maisteli osan mustikoista!

      Poista