Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kaksi mummoa meni mustikkaan...

Ai että maastoiluviikonloppu teki lihaksille ja mielelle hyvää! Perjantaina otin mukaan Kessin ja marjaämpärin, ja lähdimme lähimetsään tutkimaan mitä sieltä löytyy. Marjastajien ja suunnistajien lisäksi löysimme silminkantamattomiin mustikoita, kypsyviä puolukoita ja lenkin loppupäässä myös vadelmia. Kessi jaksoi varsin kiltisti odottaa paikallaan kun kyykistelin puskissa, vaikka se ensin selvästi kummasteli, mikä on homman nimi. Osa marjoista meni ensin uteliaan hevoseläimen suuhun, kunnes se havaitsi ne pahanmakuisiksi.Sen verran pitää vielä marjanpoimijahevosta kouluttaa, että ensi kerralla sen parhaan puskan päälle ei tarvitsisi pissata!

"Lopeta toi puhelimella sohiminen että päästäisiin johonkin, missä minulle olisi muutakin syötävää kuin jäkälää"
Mutta tulipa silti poimittua tähänastisen elämäni kalleimmat mustikat! Litrahinnaksi tuli noin 60 euroa. Nimittäin Kessi rapsutteli itseään männynrunkoon - ja sitten kuului kilahdus, ja maahan putosivat kuolaimet ja naru. Poskihihna oli pettänyt, ja luonnollisesti sellaisesta kohdasta, että korjaaminen ei ole kovin järkevää. Pikkuisen harmitti, kun olin juuri huolellisesti öljynnyt ja kiillottanut suitsia ja todennut, että vanha ale-ostos on kestänyt käyttöä kiitettävän hyvin. Ja eikun suitsikauppaan! Aina vähän harmittaa, kun joutuu tekemään hankintoja pakkotilanteessa. Olin päättänyt vähitellen metsästää hyvälaatuiset käytetyt "merkkisuitset" joltain heppatavarakirppikseltä. Nyt kuitenkin oli pakko asioida pikaisesti siinä kaupassa, jossa oletettavasti oli suurin valikoima. Valinnanvaikeutta rajoittivat vielä Kessin ulkonevat poskiluut, joiden takia poskihihnat pitäisi saada asettumaan sopivalle kohdalle, etteivät suitset paina. Olin haaveillut tyylikkään yksinkertaisista, mutta mittojen sopiessa tulikin sitten hankittua blingiä, kiiltonahkaa ja kaareva otsapanta - kolme asiaa, joista en niin välittäisi! Onneksi ne näyttävät nätin tamman päässä aika kauniilta.Vanhojen suitsien viimeiset minuutit.


Kessi osoittautuu muiden hyvien puoliensa lisäksi vielä erinomaiseksi maastohevoseksi. Se kuuntelee herkästi ratsastajaa, joten tahtia saa hyvin säädeltyä. Myöskään mitkään näkyvät asiat, äänet tai hajut eivät saa sitä näköjään hätkähtämään. (*kop kop*) Kun toinen hevonen innostui kyttäilemään, piti Kessinkin luonnollisesti katsoa varmuuden vuoksi mikä oli niin pelottavaa (keski-ikäinen mies pyyhkeessä ja saunavihta kainalossa), mutta matka jatkui silti välittömästi suunniteltuun suuntaan, ja kaverikin unohti tällöin tuijottelun.

Tunnen itseni vähän höntiksi, kun vasta nyt löysin oikein mainion maastoreitin tallin lähiympäristöstä! Sitä on kyllä yritetty selittää minulle moneen kertaan, mutta selitykset ovat olleet kohtuullisen sekavia ja paikan päällä olen luottanut varmuuden vuoksi reitin alussa roikkuviin "läpikulku kielletty" -kyltteihin ja painellut ohi. Kaksi vuotta on mennyt ihan höpöreittejä kierrellen, vaikka parempi vaihtoehto olisi ollut tarjolla. Kiellot eivät koske meidän tallilaisia, vaan kyltit on tarkoitettu ainoastaan satunnaisia kulkijoita varten. Oli ihanaa painella viikonlopun superhelteissä viljavien peltojen reunoja ja polkuja hongikossa. Kyllä Suomi on kesällä kaunis!

Kessi ei enää yski eivätkä jalatkaan turvota,  joten "kolmen päivän virus" on ilmeisesti myös meidän osalta onnellisesti sairastettu. Maastoilu on selvästi tehnyt hyvää myös lihaksistolle, koska pieni koeajo kentällä osoitti, että myös selän työskentely tuntui enemmän siltä miltä pitääkin. Niin hieno hevonen!

Loistoviikonlopun kruunasi vielä helteinen ja naurunsekainen picnic valmentajan pihalla talkoilu, jonka yhteydessä maalattiin päälle 300 metriä lautaa valkoiseksi. Arvaatte varmaan, mitä tuollaisesta määrästä valkoista lautaa rakentuu!

4 kommenttia:

 1. No mutta kyllähän keski-ikäinen mies pyyhe päällä ja vihta kainalossa ON melko pelottava näky :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa - onneksi meillä oli kaksi tarkkaavaista tammaa, jotka bongasivat tämän kamaluuden. Ratsastajilta olisi voinut jäädä vielä huomaamatta!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jep, vihdoin viimein tulee pitkän radan verran uutta aitaa - ei tarvitse enää lainailla osia naapurista!

   Poista