Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukalenterin paluu

Yritetään välillä keskittyä iloisiin asioihin ja siksi joulukalenterissa liikutaan taas hilpeämmissä merkeissä. Tunnustettakoon, että lapsenakin lukeuduin niihin tyyppeihin, jotka säästivät kalenterin luukkuja, ja aukoivat niitä sitten useamman päivän kerrallaan. Tässä siis taas tulee:

Eero Aarnio (s. 1932) on suomalainen muotoilija ja muotoilun professori., ja häntä pidetään modernin huonekalusuunnittelun eräänä suurimmista uudistajista ja innovaattoreista. Uransa aikana Aarnio on kokeillut erilaisia materiaaleja, kuten muovia, lasikuitua ja vaahtomuovia.

Yksi tunnetuimmista Aarnion tuotteista on Poni-tuoli, joka on alunperin suunniteltu jo vuonna 1972! "Poni-tuoli näyttää kirkkaine väreineen ja epäsovinnaisine muotoineen ylimitoitetulta lelulta. Poni ei ole kuitenkaan suunniteltu leluksi - vaikka sellaiseksikin se käy - vaan se on mitoitettu aikuisten istuimeksi. Poni on oiva esimerkki Eero Aarnion tavasta leikitellä muodoilla ja mielikuvituksella istuinmukavuutta kuitenkaan unohtamatta."Alkuperäinen aikuisten kokoinen Poni näyttää maksavan iloiset 3000 euroa. Muovinen lasten-Poni maksaa koosta riippuen noin 200-300 euroa. Elävään poniin verrattuna hinta ja ylläpito on tietysti suhteellisen edullista!

Poni-design on viimevuosina päässyt myös moniin oheistuotteisiin, joista esimerkkinä näytettäköön anonyymin toimistotyöläisen kovassa käytössä oleva kahvimuki:
2 kommenttia:

 1. Meillä on lakanat. :)
  Ja on myös Aarnion kirkasvalolamppu. Nyt kirjoitin joulupukille, että haluaisin hirvilakanat. Saa nähdä, olenko ollut riittävän kiltti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olet ollut riittävän kiltti;) Jos ei muuta, niin ehkä Tintti voi ostaa sinulle lakanan joululahjaksi...?

   En muuten muistanutkaan Aarnion hirveä - siinä on taas lisää lahjaideaa meidän perheen "hirvimiehelle", jonka rakkain kodintekstiili on kavereiden lahjoittama Pentikin hirvipeitto.

   Poista