Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 14. elokuuta 2014

Kevyesti loppukesää kohti

Meillä on siitä onnellinen tilanne, että saamme silloin tällöin eläinlääkärin kotitallille hoitamaan ja tutkimaan ison määrän hevosia kerralla. Niinpä Kessin kontrollikäynti oli varsin helppo hoitaa: oli sovittu, että lääkäri seuraa muiden potilaiden lomassa ratsasteluani, ja kommentoi sen perusteella, mitä kohtia hän haluaa tutkia lisää ja mitä toimenpiteitä tarvitaan.

Kyllähän siinä tarkkailtavana ollessa käy mukavasti mielessä, että kyseessä voi olla parhaimmillaan muutaman satasen ratsastus, jos onnistun esittämään hevosen kovasti epäedukseen. Toisaalta - mitäpä totuutta peittelemään? Jos tilanne olisi huono, näkisi tarkkailija oikeasti, mikä on vialla. Jo oma tuntemukseni sanoi, että tänään ei ole hyvä päivä. Kisaviikonlopun jälkeen olimme käyneet vielä edellisenä iltana tunnilla, jossa loppujen lopuksi Kessi kokosi laukkaa pitkään ja hartaasti - ehkä paremmin kuin ikinä. Tänään kuitenkin ravi liirasi kaatuen sisällepäin ja laukka oli kulmikasta könkötystä tai pitkänä roiskimista. Yritin korjata vinouksia parhaani mukaan ja hakea jonkunlaista rentoutta ja kontrollia. Silti ei ollut yllättävää, että arvosteluraati oli nähnyt selvän määrän epäpuhtaita askelia etenkin oikeassa kierroksessa. Minun hikoillessani meidän yleiskuulumiset oli kuitenkin päivitetty jo tohtorille, ja kokonaistilanne huomioon ottaen hän totesi, että nyt nähty esitys on taas mitä todennäköisimmin tilapäistä takapakkia. Ei siis vielä tällä kertaa hoitoja, mutta  lokakuussa voi olla toimenpiteiden aika.


Valmentajakin kävi Kessin selässä ja totesi saman kuin minäkin. Ratsastettavuus ja liike olivat selvästi laskeneet siitä, mitä ne parhaimmillaan ovat. Päätimme, että otetaan muutama päivä kevyemmin. Jo tällä hetkellä voi sanoa, että parin päivän palauttelu on jo osin tehnyt tehtävänsä. Ravi toimii jo varsin mallikkaasti. Laukassa on työstämistä, mutta sain selvät ohjeet, että ainakin viikonlopun yli laukkaa tehdään vaan lyhyesti ja kevyemmin. Lähinnä nostoja ja siirtymisiä, ei voimakasta kokoamista eikä pitkää laukkauttamista. Todennäköisesti nyt on kyseessä vain jonkinlainen lihasjumi ja ylirasitus, joka toivottavasti palautuu nopeasti kun aikaa palautumiselle annetaan. Ehkä tässä kävi taas klassisesti: innoissaan yhä enemmän ja enemmän yrittävä hevonen ja ratsastaja, liian kovia treenejä peräjälkeen ja viikonlopun pitkät kisareissut, joihin sisältyi ehkä liikaa autossa seisoskelua ja odottelua. Voi kun oppisi tajuamaan, miten sopivat rajat pidetään!

Toinen asia, johon minun on varmaan pakko muistaa kiinnittää enemmän huomiota on loppukäyntien merkitys. Kesäaikaan asia on hoitunut lähes itsekseen, kun tallista kesälaitumelle on kevyesti puolen kilometrin kävelymatka, ja laitumella liikuntaa tulee muutenkin enemmän. Talliin palaamisen myötä ns. hyötyliikunta vähenee, ja minun on pakko oppia muistamaan kunnon rentouttavat kävelyt varsinkin rankemman treenin jälkeen. Siitäkin huolimatta, että Kessi pyrkisi innokkaasti suorinta tietä talliin ja ruokakupille!

5 kommenttia:

 1. Hei nimiä kehiin! ;) Ketkä Kessi on kouluttanut isoihin kisoihin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai tuo mikään suuri salaisuus ole, vaikka yleensä yritänkin välttää mainitsemasta sellaisten ihmisten nimiä, jotka eivät tiedä tulevansa mainituksi ;) Löytyyhän nuo periaatteessa helposti kipan tai sukupostinkin kautta. Sanna ja Maiju ovat olleet nuoren Kessin kisakuskeja, ymmärtääkseni Maiju ratsuttanut Kessiä enemmänkin.

   Jos Kessiltä kysytään, on molempien myöhempi menestys toki vain ja ainoastaan hänen ansiotaan ;D ;D ;D

   Poista
 2. Tosi kiva ja hieno blogi sulla:)  http://laikunseikkailut.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 3. Ihan pakko kysyä, onko sulla tietoa onko tuo sun charly ollut joskus ratsastuskoulussa? Pikku pihlajassa oli joskus samannäköinen ja niminen heppa jonka kanssa tuli touhuttua paljon!

  VastaaPoista