Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 4. elokuuta 2014

Miksi sie huidot, mikset sie ota Ohvia?

Kaikenlaisten surisevien, pärisevien ja pistävien ötököiden määrä on ollut tänä kesänä vähintäänkin normaalilla tasolla, mutta paarmoja tuntuu ainakin meillä päin olevan aivan laumoittain. Ötökät toivat mukanaan perinteisen myrkytysongelman. Toiset suosivat tervaa, toiset Porcivetia, jonka karmaiseva haju saa koko talliporukan yökkimään. Oma suosikkini läpi vuosien on ollut Absorbinen Ultra Shield, joka nyt on kuitenkin päässyt vuorostaan kiellettyjen myrkkyjen listalle. Selvittelin asiaa, ja sitä näköjään onnistuisi tilaamaan ulkomailtakin, mutta mahdollisuus jäädä tullissa kiinni ei houkutellut.

Viimeisin ostokseni oli joka paikassa paljon kehuja saanut Dr Repel. Meillä se osoittautui kuitenkin suureksi pettymykseksi. Kiitän itseäni ainoastaan siitä, että ostin pänikän Puuilosta (29,90 €) eikä jostain hevostarvikeliikkeestä, joissa hinta on parhaimmillaan huidellut 45 euron tuntumassa. Väitteet siitä, että aineen kesto kertasuihkutuksella olisi noin viikko, tuntuivat meidän kohdalla täydeltä huuhaalta. Lisäämistä sai tehdä suunnilleen päivän-parin välein. Kessi sai silti kiukkukohtauksia ratsastaessa, kun ötökät tekivät hyökkäyksiä. Olo tuntui aika epätoivoiselta. En tiedä kumpaa odotin enemmän - kesän vai Dr Repelin loppumista...

Onneksi törmäsin Minnan blogissa mahtavaan vinkkiin, jota päätin testata seuraavaksi. Pullollinen Offia ja pieni loraus (1-5 rkl) etikkaa sekoitetaan suihkupullossa veteen, ja seosta voi sitten suihkutella hevoseen. Ja eikun kokeilemaan! Isoin haaste oli löytää kaupasta sellainen Off-purkki, jonka saa avattua. Kun sopiva lastenversio löytyi, olikin loppu helppoa. Mitä siitä sitten seurasi? Aluksi luulin, että kaikki pörriäiset kaikkosivat tontilta saman tien. Tarkempi seuraaminen on kuitenkin osoittanut, että onhan niitä vielä - ja ne menevät edelleen hevosen lähelle, mutta eivät istu sen karvapeitteeseen. Uskomatonta mutta totta. Pärjään tällä varmasti loppukesän, ja epäilemättä seuraavankin. Minna on ansainnut tästä(kin) taas iiiison halin, kun seuraavan kerran tavataan!

Kustannustietoiselle hevostelijalle iloinen uutinen on myös se, että sekoituksen hinnaksi jää reilusti alle kymppi. Kokeileminen ei siis ole iso menetys, jos tuntuisi, että aine ei omalla kohdalla tehoakaan!

Kessi sai uuden tarhan ja uuden rapsuttelukaverin.
(Kuva: Mia Kainulainen)

Ps. Viime aikoina olen muutenkin hullaantunut etikan käyttöön puhdistusaineena. Esimerkiksi meidän kylppäri ei ole koskaan pitkään aikaan ollut yhtä kiiltävä... Etikkavinkkejä löytyy esimerkiksi tämän linkin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti