Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

perjantai 22. elokuuta 2014

Saapasasiaa jälleen kerran

Viime syksynä tein innoissani postauksen silloin upouusista saappaistani. Tilanne on ehkä syytä päivittää, kun saappaita on käytetty nyt noin vuosi.

Voi olla osittain kyse myös siitä, että päätin panostaa saappaiden hoitoon ja säilytykseen. Ostin saapastuet, jotka ovat käytössä aina kun saappaat eivät ole jalassa. Säilytän saappaita saapaskassissa, en irallaan satulahuoneessa. Yritän käyttää niitä mahdollisimman vähän "muuhun" kuin ratsastukseen. En siis kuskaile rehuja, putsaa tarhoja tai tee muita huolto-operaatioita ratsastussaappaat jalassa. Silti ne unohtuvat välillä jalkaan pesupaikalla, ja satulasaippuan tai valjasrasvan käyttö ei (edelleenkään) todellakaan ole jokapäiväinen (hyvä jos edes jokaviikkoinen) rutiini.

Minulla on vuoden jälkeen käytössä lähestulkoon uudenveroiset saappaat. Vetoketjut ovat kestäneet (!!!), mitkään saumat eivät irvistele, pohjat ja kannat ovat erinomaisessa kunnossa, eikä nahan laadussakaan ole moitteen sijaa. Vetoketjujen ja joustojen kestävyys varmaan pohjautuu osittain myös kerrankin täydellisesti istuvaan malliin. Uskallan silti ehkä väittää, että saappaani, mallia Cavallo Summer ovat jonkin verran pohjoismaisten ketjumyymälöiden omia saapasvalikoimia laadukkaammat. Cavallon malleista saappaat ovat aivan edullisimmasta päästä, joten ero saman merkin kalleimpiin tuotteisiin on todennäköisesti melkoinen. Nämä saappaat ovat kuitenkin minulle täysin mainiot arki- ja myös kisasaappaat.

Käyttökokemukset eivät suinkaan vähentäneet innostustani jo vuosi sitten mainitsemaani saappaiden talvimallia kohtaan. Kesän pahimmilla helteillä eksyin puolivahingossa saapaskauppiaan nettisivuille. Ei voi olla totta: talvisaappaita oli joitain hajakokoja huutokaupassa alhaiseen lähtöhintaan! Lampaankarvavuori kuulosti kovin kaukaiselta siinä vaiheessa, ja puolihuolimattomasti klikkailin saappaille jonkunnäköisen hintaehdotuksen ja melkein unohdin koko asian, koska epäilin, että tarjoukseni ei mene kuitenkaan läpi. Hämmästyksekseni runsaan viikon päästä sähköpostiini napsahtikin "Onneksi olkoon, olette voittaneet" -viesti - ja DHL:n kuriiri soitti ovikelloa kolmen (3)vuorokauden kuluttua!

Ilo pitää jakaa, koska kaupassa näyttää edelleen olevan muutama kappale thinsulate- ja lampaankarvavuorellisia talvisaappaita 99 euron lähtöhintaan sekä myös tuota vuoretonta kesämallia 129 euron hintaan! Omien kokemusten perusteella voin suositella lämpimästi. (Ilmeisesti molemmat mallit tullaan päivittämään/uudistamaan, ja siksi viimeiset jäännösparit lähtevät halvalla.) Muitakin aika kivoja saappaita sieltä näyttäisi löytyvän - onneksi ei sentään minulle sopivia kokoja!
4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä ja linkistä, tarttisin meinaan uudet saappaat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin omien kokemusten perusteella voin suositella! Tuolta on saanut nopeasti ja ystävällisesti neuvoja oikean koon suhteen (ja englanniksikin, siis).

   Ps. pakko varmuuden vuoksi todeta, että itse en hyödy mitään tästä kaupan suosittelusta, olen vaan niin vilpittömän innoissani omista saappaistani!

   Poista
 2. Ai kun tekis mieli ostaa taas jälleen kerran uudet saappaat. Olen nimittäin kunnostautunut viime aikoina uusien vetskareiden vaihdolla. Jostain syystä, ilmeisesti mun pohkeen leveimmän kohdan kohdalle menee karvoja ja hilsettä sinne vetskarin väliin ja olen vaihtanut nyt vuoden sisällä ainakin 6 vetskaria! Pitäisi varmaan löytää saappaat, joissa vetoketju siinä edessä. Tai sitten vetskari, jossa kunnon sellanen upotus ja nahkasuojukset siinä päällä. Näissä mun kaikissa saappaissa on se vetskari ihan esillä.

  Onko näissä minkälainen vetoketju?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt kylmiltään oikein muistan, niin vetoketju on upotuksessa, eli ne nahkareunat suojaavat jonkun verran. Vetoketju näyttää ihan tavalliselta, mutta on varmaan aika järeää tekoa, kun aika reippaasti olen sitä välillä kiskonut ja väännellyt, eikä se ole mennyt miksikään. Vielä.
   Tuo vetoketjujen vaihdattaminen on niin tuttu ja ärsyttävä ilmiö!

   Poista