Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 12. tammikuuta 2012

Hyviä hetkiä

Tällä viikolla on tehty ihmeitä. Miten kukaan voi ajatella, että kouluratsastus olisi tylsää? Ihan ensimmäisiä kertoja pääsin käsiksi siihen tunteeseen, kun täydellisesti kuulolla oleva hevonen pistää vielä suuremman vaihteen päälle ja liitää. Se tunne, että kaviot ehkä vain hipaisevat maata - eikä kovin montaa kertaa maneesin pitkän sivun aikana - on uskomaton. Uskomaton. Että sen esteen ylittämisestä saatavan vapauden tunteen voi saavuttaa myös sileällä!

Niin, olen ehkä oppinut ratsastamaan jo vähän paremmin tanskaksi. Tai tulkitsemaan Lennua. Joka päivä on helpompaa: hyvin toimiva, rento hevonen on mahdollista saavuttaa pienemmällä vaivalla. Oma rohkeus tehdä korjauksia ja kokeiluja kasvaa. Olen tavannut hevosen, jonka kanssa kemiat toimivat. Salaiset aseet olivat tällä kertaa hyvä Mian pitämä tunti ennen hänen lomaansa, jonka keskeiseksi anniksi jäi, että voisin keskittyä enemmän ratsastamaan enkä valittelemaan jumiutunutta jalkaani tai toisaalta hätäilemään, pilaanko hienon hevosen. Onnistumisesta jäänyt hyvä tunne sai seuraajakseen pari vapaapäivää ja sitten homma lähti toimimaan.

Lennu-onnistumiset ovat ehkä tuoneet jotain uutta asennetta myös Charly-ratsastukseen. Pikkumies yllätti viikonloppuna ensinnäkin liikkumalla hyvässä peräänannossa ja toisekseen olemalla niin reipas, että jouduin vetämään mukavan alkuverryttelyn, 20 minuuttia laukkaa kevyessä istunnassa. Verryttely sai näköjään hevosen toimimaan, mutta ratsastajan reidet huutavat kyllä hoosiannaa vielä muutaman päivän jälkeenkin.

Kiitokset muuten erityisesti Makelle ja Petralle ihanista kehuista! Vaikka kirjoitan blogia ennen kaikkea itselleni, on aina mukava saada positiivista palautetta muiltakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti