Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

tiistai 14. helmikuuta 2012

Käyttötesti: Bocaj-saappaat

Kun katsoo listaa hakusanoista, joilla blogiini on tultu, on listoilla jatkuvasti haku "bocaj saappaat". Totta, nehän minulla on. Ja koska saappaat ovat parin viikon päästä olleet käytössä täyden vuoden, on varmaan aika päivittää, miten ne ovat kestäneet.

Kun vuosi sitten saappaita etsiskelin, ei samankaltaisia malleja ollut juuri saatavilla, paitsi Tretornit. Nyt säädettäviä kuminauhallisia/nyörillisiä saappaita näyttää vähitellen tulevan lähes joka merkin valikoimiin.
Yllä ovat valmistajan mainoskuvat saappaista. Minulla on mustat, mutta ruskeatkin olisivat todella kauniit! Ja ei, ne eivät säily käytössä yhtä säihkyvän kiiltävinä kuin mainoksessa. Ei ainakaan minulla.

Plussat:
 • Kuminauhat ja joustokohta edessä mahdollistavat hyvin sen, että saappaat toimivat eripaksuisten sukkien ja housujen kanssa. Minulla on oikean ja vasemman pohkeen paksuuseroksi mitattu melkein pari senttiä, ja säädettävä varsi on melkein ainoa tapa saada saappaat, jotka istuvat kumpaankin jalkaan.
 • Saappaat ovat osin nahkaa, osin synteettistä materiaalia. "Muoviset" kohdat on sijoitettu siten, että ne ovat arimmissa paikoissa: varpaiden kärjen vahvikkeena, kannussuojina ja pohkeessa pitokohdalla. Tämä epäilemättä lisää saappaiden käyttöikää.
 • Muovivahvikkeisella pohkeella saa hyvän pidon.
 • Pohjat ovat kumia ja hyvin muotoillut. Ei pelkoa irtoavista puolipohjista tai kantalapuista. Saappailla on hyvä kävelllä pidempiäkin matkoja, koska nilkkaosa joustaa sopivasti. Ne eivät siis ole jäykät koulusaappaat.
 • Saappaissa on samankaltainen kangasvuori kuin monissa talvi- tai ulkoilukengissä. Ne ovat siis lämpöiset myös syksy- ja talvikäyttöön.
 • Saappaat ovat kestäneet hyvin päivittäistä käyttöä ja kohtuullisen huonoa hoitoa sekä säilytystä ilman varsioikojia satulahuoneen lattialla. Tässä voisin toki tsempata. Nyt käytin ne ensimmäistä kertaa suutarilla. Syynä oli toisesta saappaasta irronnut vetoketjun vedin. Parista ei-kriittisestä kohdasta on vähän koristeommel purkaantunut, mutta toisaalta saappaat kestivät hyvin myös satunnaiset astumiset hokkikengällä jalkapöydän päälle.


Saappaat in action kesällä 2011.

Miinukset:
 • Saappaissa on samankaltainen kangasvuori kuin monissa talvi- tai ulkoilukengissä. Ne ovat siis lämpöiset - jopa liiankin lämpimät kovimmille kesähelteille.
 • Saappaiden vuori värjäsi alkuun kaikki sukat ja ratsastushousujen lahkeet. Kaikki nämä jäljet eivät ole lähteneet pesussa.
 • Hetkittäin mietin, mikä olisi oikein tapa puhdistaa nahkaa ja "muovia" yhdistelevät saappaat. Olen käyttänyt satulasaippuaa ja nahkarasvaa, mutta muovin ja nahan yhtymäkohtien käsittely on vähän haasteellisempaa.
 • Nilkat ovat aika voimakkaasti painuneet käytössä ja ovat varsin pehmeät.
 • Ne ovat silti nahkasaappaat. Syksyn pahimmille kurakeleille minulla on toiset jalkineet, koska en halua uittaa nahkaa pahimmissa mahdollisissa liejuvelleissä.

Melkein vuoden käytön jälkeen.

Kokonaisarvio: olen varsin tyytyväinen. Bocajit ovat hyvät käyttösaappaat. Ovatko ne sitten hintansa arvoiset? Vaikea sanoa. Omani sain vuosi sitten "tutustumishinnalla", joka tavallaan myös vaikeuttaa hinta-laatusuhteen arviointia. Ne eivät ole yhtä jämäkät kuin kokonaan synteettiset tretornit tai (silmämääräisin arvioihini perustuen) saman hintaluokan Mountain Horsen nahkasaappaat. Eroista Hööksin tai Horzen samantyylisiin malleihin en osaa sanoa. Kaikinpuolin ihan kelvolliset ratsastajan käyttösaappaat tai myös esteratsastajan kisasaappaat. Ottaisinko samanlaiset ehdottomasti uudelleen näiden hajottua? En ole täysin varma. (Toisaalta, ne ruskeat ovat edelleen kauniit...)


Ja vielä kerta kiellon päälle. Koko pölyisessä komeudessaan.

2 kommenttia:

 1. Nuo on ihanat, varsinkin ruskeena! :) Sopis mulle kun mulla on niin kapeet pohkeet, joten on vaikea löytää sopivia saappaita jotka ei maksa mitään älyttömiä summia... Kävis varmaan talvisaappaiks jos ostais sellaset, että mahtuis villasukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat saappaat ovat, olen käyttänyt omani jo melkein hajalle, ja mietinkin, vieläkö kerran laittaisi ne suutariin ompelemaan revenneet saumat kasaan. Saappaat ovat itsessään jo tosi lämpimät - en tykkää pitää kovimmilla helteillä. Joten talvellakin pärjää ilman paksuimpia villasukkia tai karvapohjallisia, ellei ole superpaleleva.

   Poista