Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 2. helmikuuta 2012

Huoltokatko

Tällä viikolla on touhuttu kaikenlaista hyvinvointia edistävää huoltotoimenpidettä. Ratsastaja kävi taas osteopaatin taputeltavana. Kolmena ensimmäisenä päivänä olivat jalat todella kipeät ja ratsastaminen vaikeaa. Ensimmäisenä päivänä heitti myös päästä. Valmentaja kommentoi, että rento olet ja hyvältä näyttää. Ei tuntunut siltä. Mutta kolmen päivän päästä napsahtivat jalat kohdilleen ja jopa pohkeet hakeutuivat itsestään kylkiin. Sitten on vaan ratsastettu.

Charlyn kanssa viikon huippukohta oli yli parituntinen maastolenkki, jossa ravailimme kelkanuria pitkin, ryömimme kaatuneiden puunrunkojen ali ja kipitimme pitkin lumisia teitä. Teki hyvää sekin, että ratsastaja talutteli välillä. Ei edes palellut. Matkalla kohtasimme myös moottorikelkkoja lähietäisyydeltä, mikä melkein aikaansai ratsukon molemmissa osapuolissa paniikkireaktion. Pienen kurinpalautuksen jälkeen pääsimme kuitenkin Charlyn kanssa kulkusuunnasta ja vauhdista yksimielisyyteen ja tyytyväisinä taapersimme kotiin asti.

Kävimme Hipposportissa tallikaverin kanssa sovittamassa satuloita. Tämä oli varsin näpppärä jatkumo sattumalta Tavelan keikalle, koska Hipposportissa saimme ratsastaa omat ja sovitettavat satulat Medilogic-maton kanssa. Kyseessä on siis satulahuovan tilalle laitettava lämpöä johtava matto, josta tulokset siirtyvät suoraan tietokoneelle ja sen avulla voidaan analysoida, istuuko satula oikein hevoselle ja miten ratsastaja puolestaan istuu. En ole vieläkään täysin varma koulusatulani sopivuudesta. Tulos ei kuulemma ollut paha, mutta matto näytti, että istuisin vähän liikaa oikealla (tai että satula kippaa oikealle). Asiaa pitää varmaan tarkkailla kotona vielä vähän lisää ja pohtia satulavaihtoehtoja.

Sovitusta  vaikeutti osaltani se, että hevonen ilmoitti hyvin selkeästi kylkeensä osuvan painavahkon Medilogic-laitteeseen kuuluvan akun olevan erittäin epäilyttävä, ja normaalin rennon hölkän sijaan esitin aikamoisen määrän hiihtämistä, piffipaffia, väistöä, loikkaa ja hipsuttelua. Yleisesti ottaen matkustajat käyttäytyivät reissussa arvosanan 10+ arvoisesti ja uusi traileri selviytyi samoin erinomaisesti neitsytmatkasta talvipakkasessa.

Kotona surraa pesukone. Olen nyt urakalla pessyt loimia ja huopia, koska tallilla vapautui säilytystilaa niin, että saan tavarani paremmin järjestettyä. Tallipyykin peseminen kotikoneella on vähän kyseenalaista, mutta olen päättänyt, että kone kyllä kestää satulahuovat, fleecet ja kevyet sisätoppaloimet. Tunnustan olevani satulahuopien pahoinpitelijä: pesen niitä välillä liian kuumassa ja muutaman kerran olen ajattelemattomasti heittänyt niitä jopa kuivausrumpuun. Tällaisessa idioottitestissä loistoarvosanan saavat Eskadronin tavalliset pikkuruutuiset puuvillahuovat. Ne näyttävät kestävän moitteetta ties minkälaisen höykytyksen. Koska niiden hinnat ovat varsin edullisia (noin 25-35 euroa) ja värivalikoima vaihtuu pari kertaa vuodessa, aion jatkossakin satsata näihin hinta-laatusuhteeltaan erinomaisiin satulanalusiin. Muista Eskadronin tuotteista en valitettavasti ole saanut ihan yhtä hyvää kuvaa. Siitä muistuttaa ikävästi pyykkinarulla kuivuva riekaleinen dralon-loimi, joka kesti testihenkilö Charlylla täsmälleen 57 minuuttia ennen paloittelemista.


Eskadronin huopia tältä talvikaudelta. Kuva lainattu pikeur.de -sivustolta.
Lennulla kävi eilen hieroja Fanny. Mitään isompia yksittäisiä jumeja ei löytynyt, mutta yleismoitteita tuli hevosen huonosta lihaskunnosta. Siksipä sainkin kotitreeniohjeiksi ennenkaikkea hankitreeniä mutta yleisestikin pitkäkestoista ratsastusta ja treeniä. Ruokintavinkkejäkin tuli kunnonkohotukseen ja herkän vatsan paranteluun. Charly taitaa saada vuorostaan ensi kuussa hierontakäsittelyn, koska sillä edellinen kerta oli joskus loppusyksystä. Milloinkahan oppisi satsaamaan omaankin hyvinvointiin samalla tavalla?

IN:
lumihanki
kevätsiivous
uudet alumiinijalkkarit ja uudet vasarakannukset (omani hankin Puuilosta)

OUT:
pakkanen
loimien paikkaaminen

4 kommenttia:

 1. Eskadronin huovat istuvat mielestäni erityisen hyvin Kiefferin Donau -satulaan, mikä itselläni on. Niitä pitäisi hankkia lisää, kun ne säilyttävät tosiaan muotonsa hyvin ja siten ilmakanava säilyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole kokemusta Kiefferin omistamisesta, mutta näyttävät ne Eskadronit istuvan hyvin muihinkin satuloihin. Nyt kokeiltavana on yksi halvalla hommattu Equiline, ja vaikka kaikki niitä aina kehuvat, en ole (vielä?) keksinyt, mikä siinä olisi niin erinomaista Eskadroneihin verrattuna!

   Poista
  2. Minulla satulahuovan kipuraja menee noin 40 eurossa, joten vaikka sellaista Equilinen Hello Kittyä katselinkin, päätin jättää sen hankkimisen todellisen harkitsemisen siihen, jos/kun tyttäreni joskus sellaiseen keksii ihastua... ;-)

   Viime aikoina on tullut hankittua aika vähän huopia. Niitä tuntuu olevan aika paljon, ja koska ovat ehjiä, en jotenkin saa niitä vaihdettua uusiin, vaikka malliltaan parempia on tiedossa. Olen tullut pihiksi tällaisissa ei-välttämättömiä -asioissa.

   Poista
  3. Samoin olen itse yrittänyt pitää suunnilleen 40 euroa hintakattona huoville, kun ne ovat kuitenkin kulutustavaraa. Tarjous-Equiline lähti mukaan hintaan 39,90... Tein sellaisen radikaalitempun, että karsin kierrätykseen kaikki ei-sopivat, materiaaliltaan huonot, "vääränväriset" jne huovat (Charlyn mukana tuli kaikenlaista perintötavaraa) ja nyt minulla on enää vain 3-4 hyväksi havaittua Eskadronia, kaksi Schockemöhleä joista toisessa on huono kangas (pitäisi sekin kierrättää, mutta kun on niin kauniin värinen...), yksi tosi hyvä Lamicell ja nyt tämä uusi. Dumppasin kierrätyskamat Kiloon Satula.comin kirppikselle, josta huovat ovat yllättävänkin hyvin tehneet kauppansa!

   Poista