Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

lauantai 8. tammikuuta 2011

Vaikeata tämä hiihtäminen

Jännä päivä. Hiihtovaljaita ja pulkkaa on testailtu pari kertaa ennen joulua, mutta tänään päätin ensimmäistä kertaa laittaa Charlyn perään hiihtäjän. Odotukset olivat varsin korkealla, kun alku oli ollut niin helppoa.

Tuumasta toimeen. Kuski kyytiin, hiihtäjä suksille (39-numeroinen jalka 44-kokoiseen monoon) ja menoksi. Tässä vaiheessa tallin piha, jonne EI ole asiaa ulkopuolisella autoliikenteellä, alkoi mystisesti täyttyä monennäköisestä ajoneuvosta ja ihmettelijästä. Osa yleisöstä tuntui odottavan verta, hikeä ja lentäviä lähtöjä. Ensimmäinen päästäminen irti liinoista ei aiheuttanut mitään reaktiota - kunnes muutaman askeleen jälkeen herra C huomasi, että häntä seuraa kamala käärme! Ja sitten mentiinkin reippaita sivuloikkia, hipsutteluja ja peruutteluja ympäri pihaa kunnes jonkun auton etupuskuri pysäytti etenemisen. Tässä vaiheessa kuski lopetti hengittämisen...

Koska yleisö lisääntyi ja autoliikenne liikenteeltä suljetussa paikassa vilkastui, päätimme suosiolla siirtyä kentälle aitojen sisään. Charly siirtyi myös - piparminttupastilleilla houkuteltuna. Hankeahan siellä oli, mutta tulisi ainakin treenattua. Hanki kantoi skimbat varsin mallikkaasti ja saimme aikaiseksi hyvän ladunalun. Hiihto sujui ja vetelimme myös muutaman kunnon laukkapätkän. Päätimme lopettaa, kun vielä oli kivaa. Pienet treenit monta kertaa, niin eiköhän tämä ala sujua!

Uudet hiihtovaljaat ovat hyvät, mutta vähän tuunailua vielä kaivataan, etteivät ne kierry. Ideoimme tallissa vielä lisävirityksiä, ja ensi kerralla ehkä sitten nähdään, toimivatko ne.

Sen verran skeptinen olo on vielä, että Cajuksen hiihtokisoihin taidamme mennä vasta ensi vuonna. Ongelma on typerä ratsastaja, jonka aikaisemmat maastotraumat taas palasivat pintaan pihapoukkoilun seurauksena. Nyt siis väkisinmaastoilua vaikka hampaat irvessä, kunnes homma alkaa sujua! Turvaliivi päälle vaikka henkiseksi tueksi?

1 kommentti:

  1. totanoin... Cajuksen kisoihin menon suurimmaksi esteeksi sanoisin kyllä jotain ihan muuta kuin typerän ratsastajan. Niin kuin esim. surkean ja pelokkaan hiihtäjän. :D Tosin ehkä niitä löytyisi muualtakin? Joka tapauksessa - ensi vuosi on ihan hyvä tavoite!

    VastaaPoista