Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 31. tammikuuta 2011

Radalla taas

Perjantaina oli taas tallin kuukausikilpailut, joihin valmistauduin rataharjoituksena. Tavoitteemme on saada reippaasti kasikympin ratoja alle, jotta tekniikka vähitellen paranee ja suoritukset ovat sitä tasoa, että uskaltaudumme ulkopuolisiinkin kisoihin itseämme nolaamatta.

Lähdin tallille varustautuneena noin kahteen plusasteeseen, joita kotona mittari näytti. Tallilla ollessa kuitenkin pakkanen tipahti iloisesti noin kymmeneen, ja kun odottelimme maneesiin pääsyä ulkona kävellen, alkoi sekä hevosella että ratsastajalla olla todella vilu.

Verkkahyppyä.

Charly oli alkuverkassa todella jäykkä. Vaikka yritin sitä taivutella ja asetella parhaani mukaan, totesin varsin nopeasti, että en ehdi saada sitä millään niin notkeaksi, että rata voisi rullata ihan täydellisesti. Ensimmäiset verkkahypyt olivat tuttuun tyyliin myös varsin puolihuolimattomia. Palkitsin kuitenkin hyvistä hypyistä antamalla vähän lepoa. Ajattelin, että lisäenergia auttaisi tsemppaamaan radan kunnialla loppuun.

Radan aloitus oli edelleen aavistuksen verran epätarkkaa. Yritin hakea täydellistä tempoa ja hetkittäin homma rullasikin, mutta ykkösen ja kakkosen välillä jarruttelin ehkä vähän liikaa ja jouduin taas kiihdyttämään esteelle. Samalla Charlykin tajusi, että nyt hypätään jo oikeasti ja seurauksena oli varsin lennokas - ja korkea - hyppy, josta kuitenkin onnistuin tyylikkäästi kääntämään kolmoselle, mitä olin ensin epäillyt. Sitten allani olikin jo kovin innostunut ponny, ja totesin nelosen lähestyvän niin lujaa ja väärästä kulmasta että kunnon rysäyksen välttämiseksi ratsastin vain voltin sen ympäri ja hyppäsin uudestaan. Hei hei, sijoittuminen...!


GP-sarjan finaalissa menossa isoa kovaa, ainakin Charlyn mielestä.

 Nelosen ja viitosen väli meni ihan älyttömän lujaa, mutta sitten sain viimein kiinni  hakemani tempon ja rytmin, ja loppurata meni hienosti ja tyylikkäästi. Yksi käännös meni kohtuullisen läheltä tuomaripöytää, mutta vahinkoja ei tullut. Charly myös vaihtoi laukat todella tyylikkäästi sileällä - uskon edelleen, että jotain kehitystä takapään lihaksissa on tapahtumassa, kun nämäkin suoritukset alkavat sujua.


Charly suoritti vielä viimeisen esteen jälkeen oman täyttä vauhtia vedetyn kunniakierroksen ja virhepisteistä huolimatta poistuimme radalta melko tyytyväisinä. Kumpikaan ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta tulos ei ollut ratsastuksellisesti ihan katastrofalisen huono. Tästä on taas hyvä edetä!


Hyppäsin tällä kertaa turvaliivi päällä ja se todentotta vähän rajoittaa liikkeitä, kuten kuvistakin osittain varmaan näkyy. Pitäisi varmaan kokeilla toisenlaisia malleja ja toisaalta treenata myös kokonaan ilman, niin huomaisi, onko vika varusteissa vai varusteiden sisällä.

Kisojen "jälkihoitona" palkitsin itseni viikonloppuna alekorista löydetyllä parinkymmenen euron Kingslandin kisapaidalla - suorituksemme epäilemättä paranevat varusteurheilulla, varsinkin kun paidan koristeraidat matchaavat Charlyn suitsiin! (Eikö se estesääntöjen "tyyliarvostelu" tarkoita juuri tätä?) Charly puolestaan palkitsi itsensä kihnuttamalla yhden kenkänsä irti. Viikonlopun treenailut jäivät siis varsin kevyiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti