Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

torstai 3. maaliskuuta 2011

Teinihevosten lääkäripalsta

"Moikka,
mun kaulassa on ihan jäätäviä finnejä. Sellaisia isoja kovia patteja, joist tulee märkää ja turskahtelee verta. Noi kundit sano eka että se olis niinku ihottumaa, ku niilläkin on. Mut mun mutsi sano että tää ois niinku joku muu juttu. Mä inhoon kun ne kutisee ja kaikki nauraa. Ja onx ees normaalii, ku tytötkää ei yhtään tykkää musta? kiitti jos viitit vastaa, t. Sape 16 v Espoosta"

"Hei Sape,
kuulostaa ihan bakteeriperäiseltä ihotulehdukselta. Se on onneksi helposti hoidettavissa hyvillä ihonhoitoaineilla kolmen viikon kuurilla. Mutta se tyttö- ja tykkäämisasia - se taitaa nyt kohdallasi olla vähän myöhäistä."

Näin tulee aina mukavia yllätyksiä vastaan hevosenomistajalle. Charlylla oli viime perjantaina lääkäripäivä. Krisse, josta näyttää hyvää vauhtia tulevan "omalääkärimme", tuli rokottamaan Charlyn, ja pyysin häntä samalla vilkaisemaan kaulassa olevaa "ihottumaa". Charlyn kaulassa oli tosiaan pieniä patteja ja haavaumia, joiden alunperin kuvittelin tulevan tarhassa ulkoillessa. Herra C:llä on tarhassa nimittäin oma "kävelykone" eli pieni poniruuna, jota C treenaa kävelyttämällä sitä edellään reipasta tahtia ympäri tarhaa niin pitkään kun siellä ollaan. Välillä pojat nahistelevat vähän reippaamminkin, ja kuvittelin alkuun, että nirhaumat olivat hampanjälkiä ja karvan nyppimisestä jääneitä ihoärsytyksiä. Kun tilanne kuitenkin jatkui ja jatkui, päätin kysäistä lääkärinkin mielipidettä. Meidän tallilla on useammallakin hevosella ollut sieni-ihottumaa, jolta tämä ei kuitenkaan vaikuttanut. Kukaan ei ollut pitänyt Charlyn "finnejä" mitenkään tarttuvina tai vakavina.

Krisse totesikin heti, että kyseessä on bakteeriperäinen ihotulehdus, joka tosiaan toimii ja oireilee vähän samoin kuin akne. Tulehduksen todellista aiheuttajaa on vaikea sanoa, mutta todennäköinen syy voi olla joku alkuperäinen pieni haava tai nirhauma, johon on mennyt likaa, mistä tulehdus on sitten levinnyt. Tai sitten aiheuttaja voi olla muu mikä tahansa... Tämä on kuitenkin todennäköisesti helposti hoidettavissa Malavet-shampoopesuilla. Kolme viikkoa, parin-kolmen päivän välein. Vaahdotetaan kunnolla ja annetaan vaikuttaa vähintään kymmenen minuttia. Kuurin lopuksi vielä Imoverol-pesu. Ja jos tämä ei auta, edessä olisi taas vaihteeksi sitten antibioottia.Nyt sitten pestään innolla teinihevosen aknea... Huonossa valossa otettu kuva kuvaa hevosen tuntemukset hyvin: sekä eläin että ympäristö ovat kuin vanhasta Neuvostoliitosta... Näky on varsin surkea: kaulan kastelu paljastaa armottomasti, millainen clearasilin ja roaccutanin tarpeessa oleva pizzaiho pojalla on! Onneksi vesiboksissa riittää yleensä rapsuttajia, ja herkkutarjoilukin tuntuu pelaavan, varsinkin jos vähän innostuu hörisemään tai kiljumaan. Vaahtobileet jatkuvat vielä runsaat pari viikkoa tai niin kauan kuin shampoota riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti