Etusivu         Tytöt         Pojat         Myydään

maanantai 14. maaliskuuta 2011

These boots are made for riding

Ennen joulua valittelin vanhojen saappaideni vetelevän viimeisiään ja pohdiskelin vaihtoehtoja uusiksi. Ostoprojekti venyi ja venyi, ja valehtelematta olen sovittanut varmaan kaikki ns. edullisemman hintaluokan Suomessa myytävät saapasmallit! Päätöksenteko oli vaikeaa, kunnes löytyivät "the Boots". Juuri täydelliset, eri toiveitani yhdistelevät saappaat. Nyt parin-kolmen viikon käyttökokemuksella uskallan sanoa, että valinta osui oikeaan! Todellinen kesto ja laatu alkaa tietysti selvitä vasta kuukausien jälkeen...Englantilaisen(?) Bocaj:n saappaat, istuvuus ja mitat ihan parhautta omille koivilleni. Viimeinkin kokoa 36 olevat saappaat, jotka istuvat nilkasta, pohkeesta ja pituudesta! Pituutta mahtuisi vielä vähän lisääkin, mutta tässä mallissa se ei haittaa. Nyörityksen avulla istuvuutta on helppo säädellä myös turvotuspäivinä, ja viimeistely on ihan eri luokkaa kuin Tretornin vastaavalla logiikalla toimivassa mallissa. Tykkään siitä, että nahkaan on yhdistetty kriittisissä kohdissa myös järeää keinomateriaalia, joka suojaa kannusten ja satulan aiheuttamilta kulumilta ja samoin tallin lattialta tarttuvilta luonnontuotteilta. Ulkonäöstä on tullut kehuja tallilla ja tallin ulkopuolella. Saapassponsori, joka yleensä ei paljon hajua lukuunottamatta ratsastusvaatteitani kommentoi, totesi välittömästi, että häntä ei haittaisi, vaikka pitäisin näitä kotonakin...

Ostoajoitus oli täydellinen: viime keskiviikon estetreenien jälkeen vanhat saappaat piti repiä koivista väkisin, kun vetoketju korkkasi taas. Pieni ääni sisällläni kuiskailee, että eikö nekin kannattaisi vielä viimeisen kerran korjata varasaappaiksi... ("Viimeinen kerta" -ilmaisun voi tulkita samalla tavalla kuin Janne Ahosen päätöksen lopettaa mäkihyppy).

Saappaat löytyivät hyvästä promootiotarjouksesta. Lompakkoni jäi ainoastaan itkemään sitä, että törmäsin myös aiemmin täydellisiksi arvioimiini Cavallon Summereihin - 80 euron hintaiseen jäännöspariin! Valitettavasti kuitenkaan paperilla täydelliset mitat eivät kohdanneetkaan pohkeeni todellisuutta, ja kauppaan jäivät. Opetus: ratsastussaappaat pitää aina kuitenkin sovittaa, sovittaa ja sovittaa.

2 kommenttia:

 1. Löysin bloginne toisen heppablogin linkkilistalta!

  Kilpailetteko säännöllisesti vai oletteko ns. harrastelijaratsukko?

  Upeat saappaat! Paljonko maksoivat ja mistä tilasit/ostit?

  Tervetuloa meidänkin blogiin karvaturvat.wordpress.com

  VastaaPoista
 2. Kiitos Laura! kävin vilkaisemassa teidän blogia, mukavalta näytti:) Toistaiseksi olemme aika harrastelijoita, mutta katsotaan mihin tässä päästään, olisi tarkoitus nyt alkaa kilpailla ajan kuluksi vähän aktiivisemmin, kuitenkin omaksi iloksi:)

  VastaaPoista